Είναι 3-4 ημέρες τώρα που κατάφερα να βρω χρόνο για να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με το μικρό νεοφερμένο.
Παρατήρησα ότι έχει "αδυναμία" στο παιχνίδι του με το καμπανάκι, αυτό που φαίνεται στην συνημμένη φωτογραφία.
Άλλοτε το τραβάει μετά μανίας σαν να θέλει να το ξεριζώσει και άλλοτε χώνει μέσα στο καμπανάκι το κεφαλάκι του.
Ορμώμενος από την "επικοινωνία" που έχω με τον Τιραμόλα, που παρόλον ότι από 3μήνου και πλέον βρίσκεται σε μεγάλο κλουβί και έχει παρέα την Ασπρούλα όταν βάλω το χέρι μου στο κλουβί του και αγγίξω το αγαπημένο του παιχνίδι, έρχεται άφοβα και "παίζουμε" μαζί με αυτό και "παίζει" και με το δάκτυλό μου, σκέφτηκα να κάνω το ίδιο και με το μικρό.
Είδα με ευχαρίστηση ότι αυτή μου η κίνηση απέδωσε καρπούς.
Πράγματι, δεν με φοβάται πλέον.
Ακουμπώντας το μέτωπό μου στα κάγκελα του κλουβιού και ευρισκόμενοι σε απόσταση αναπνοής "παίζουμε" με το καμπανάκι του.
Προς το παρών βέβαια, το χέρι μου είναι έξω από το κλουβί, αλλά δεν βιάζομαι, μου αρκεί προς το παρών. Προχωράω σιγά και κάποια στιγμή θα το βάλω και μέσα.
Αυτά τα γράφω, επειδή ίσως βοηθήσουν και κάποιους άλλους που θέλουν να προχωρήσουν στην εξημέρωση του φίλου τους.
Α ναι, θα το ξεχνούσα!
Είναι πάνω από 10 ημέρες πλέον που σταμάτησε να καταστρέφει τα κάγκελα του κλουβιού του!