Αναπαραγωγή Είμαι στο σωστό δρόμο της αναπαραγωγής των καναρινιών μου;

kouliskiriakos

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2022
Μηνύματα
38
Πόλη
GREECE
Καλησπέρα στην παρέα όλη ,Καθως νεος έχω και εγώ αποριες με την αναπαραγωγή , με λίγα λόγια , τελικά και μετά την δεύτερη γεννά της καναρας (η πρώτη ήταν με 3 αυγά κενά) κάνοντας και πάλι 3 , βγήκαν τα 2 από τα 3 πουλάκια το ένα πεθανε από ασιτία (ισως δεν ξέρω )την 5 ημερα και το άλλο την 9 ημερα,τώρα είναι στην 3η γεννά και έχει κάνει 3 αυγά σε τρεις μέρες τα οποία αποσύρω ένα ένα όταν το κάνει βάζοντας αλλά,αυτό το κάνω όπως πολύ καλά γνωρίζετε για να τα ξανά βάλω να αρχίσει η επώαση σε όλα μαζί,όπως διαβάζω ,στα άρθρα, στην δεύτερη γεννά τα πουλάκια που έκανε είδα ότι αυτό που έζησε 9 ημέρες ήταν το πρώτο που βγήκε από το αυγό το δεύτερο που βγηκε με μια μέρα μετά πεθανε στις 5 ημέρες,δεν ξέρω πως τα διαβάζετε όλα αυτά. και σίγουρα θα έχετε να με ρωτήσετε επιπλέον πληροφορίες ,εγώ σας έγραψα πως έχουν τώρα τα πράγματα το ζευγάρι είναι μαζί με την καναρα να βρίσκεται συνέχεια πάνω στα ψεύτικα αυγά με την σκέψη αύριο να βάλω τα κανονικά στην θέση τους, χωρίς να ξέρω αν είναι σωστά αυτά που έχω κάνει και αν προτηνετε κάτι εςεις σε αυτά, ο αρσενικός είναι μέσα κανονικά,οι 3 γέννες είναι συνεχόμενες γύρω στον ενάμιση μήνα μαζί μέχρι σήμερα περίπου ,η ερώτηση ; Είμαι σε καλό δρόμο η θα πρέπει να κάνω κάτι ακόμη ; από φαγητό έχουν τα απαραίτητα ,αυγό φρέσκο μήλο αυγό τροφή συν τα συνηθισμένα τους , βιταμίνες και τέτοια δεν γνωρίζω και δίνω , σας ευχαριστώ καλή συνέχεια και συγνώμη για τον χρόνο ώστε να διαβάσετε το μυνημα μου
 
Είμαι σε καλό δρόμο η θα πρέπει να κάνω κάτι ακόμη ;
Καλησπέρα. Όπως καταλαβαίνεις το ερώτημά σου, με δεδομένο των θάνατο των μικρών της προηγούμενης γέννας, δεν μπορεί να απαντηθεί, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί οι αιτίες. Και δυστυχώς από τις πληροφορίες που δίνεις, δεν προκύπτει κάποια υποψία. Π.χ. ατάιστο είναι ένα πουλάκι του οποίου ο πρόλοβος δεν είναι γεμάτος, αλλά το πότε γέμισε για τελευταία φορά, με τι γέμισε, και αν αυτό ζητούσε φαγητό μέχρι να γίνει αδύναμο και να μην ζητά ή αν οι γονείς δεν του έδιναν, είναι κάποιες σκέψεις που δεν οδηγούν πουθενά. Επίσης αν είχε μαύρη τελεία στην κοιλιά, αυτό και το αδερφάκι του. Επίσης αν το αυγό που τους δίνεις παραμένει πάνω από 2-3 ώρες και αλλοιώνεται ώστε να οδηγήσει σε θάνατο τα μικρά ή αν το δίνεις με το τσόφλι ή αν έβρασε σωστά (12 λεπτά τουλάχιστον υπό βρασμό). Το μήλο επίσης αλλοιώνεται πολύ σύντομα.
Οι τροφές σου είναι του εμπορίου σε κλειστή συσκευασία και επώνυμες ή πρόκειται για χύμα τροφές; Ομοίως η αυγοτροφή που χρησιμοποιείς. Γράψε μας τις μάρκες αν θέλεις.
Αυτό πάντως που καλό θα ήταν να κρατήσεις από το μήνυμά μου είναι ότι η αναπαραγωγική περίοδος ολοκληρώνεται σύντομα, η κανάρα σου έχει κάνει ήδη τρεις γέννες και έχει κουραστεί και ο οργανισμός της έχει ενδεχομένως χάσει πολύτιμα στοιχεία, επομένως μετά τη λήξη και αυτού του κύκλου (καλύτερα μετά την εκκόλαψη των νεοσσών) συζητάμε για λεπτομέρειες και καλύτερα είναι να χωρίσεις το ζευγάρι.
 
@ianosευχαριστω για το ενδιαφέρον,οι τροφές είναι,Manitoba best premium επίσης Raff Holland cova για μέρος αυγό τροφής καθώς και Raff fruttovo frutt oro αυγοτροφη επίσης με κόκκους φρούτων και τέλος Rio health seeds mix για συμπλήρωμα,το πρόβλημα όπως διαβάζω είναι στο αυγό το φρέσκο το οποίο το αφήνω όλη την ημερα και το αλλάζω την επόμενη αλλά καλά (οπωσ πρέπει)βρασμένο και με τσόφλι και όσο για το μήλο και αυτό το καθυστερώ όπως το αυγό,εδώ γίνεται λάθος προφανώς και θα το διορθώσω στο άμεσο μελλον
 
Back
Top