Αυτό πιστεύω και εγώ αλλά 2 μέρες τώρα τσακίζει και το σουπιοκοκκαλο πράγμα που μου δείχνει ότι δεν θα αργήσει μια νέα ενδεχόμενη ωοτοκία. Τουλάχιστον στις προηγούμενες 2 ωτοκιες έτσι έκανε έτρωγε πολύ σουπιοκοκκαλο και τιτιβιζε μέχρι να έρθουν τα αυγα.Είναι πολύ νωρίς για να θέλει να προχωρήσει σε νέα γέννα
Κουκλακι! να σου ζησει!
Ορίστε και το μικρούλι μας. Σήμερα άκουσα και κάποιες φωνούλες που φώναζε τη μαμά του για τάισμα. 12 ημερών!
View attachment 81970
Βγάλε την φωλιά, άλλαξε λίγο την διαρρύθμιση του κλουβιού, έτσι ίσως να αποτρέψεις την κανάρα από επόμενη ωοτοκεία.Βγήκε χθες πρώτη φορά για λίγο ο μικρός. Σήμερα ήταν αρκετές ώρες έξω και όσο έβγαινε η μαμά του καθόταν στη φωλιά
Έκανε αυγουλακι τελικά σήμερα στη παλιά φωλιά. Φοβάμαι να τη βγάλω για να μην προσπαθεί να μαδηθει η ίδια ή ενδεχομένως μαδησει το μικρό όπως έχω διαβάσει ότι συμβαίνει σε αρκετούς φίλους. Λογικά πρέπει να το βγάζω κάθε μέρα το νέο αυγό σωστά; Μόλις απογαλακτιστει το μικρό θα τη βγάλω τη θηλυκια από τη ζευγαρωστρα και θα τη βάλω σε ένα μικρότερο κλουβί για λίγο διάστημα. Το μικρούλι σήμερα είναι 20 ημερών.αποτρέψεις την κανάρα από επόμενη ωοτοκεία.
Όχι, άσε τα αυγά στην φωλιά, ακόμα καλύτερα θα μπορούσες να τα αντικαταστήσεις με ψεύτικα, μέχρι να απογαλακτιστεί το μικρό θα έχει ολοκληρώσει την ωοτοκία και θα έχει αρχίσει την επώαση των αυγών.Λογικά πρέπει να το βγάζω κάθε μέρα το νέο αυγό σωστά;
Θα παρακολουθείς την συμπεριφορά της και ανάλογα θα πράξεις, αν συμβεί αυτό βγάζεις φωλιά και αυγά.Αν αφήσω τα αυγα φοβάμαι μην κάθεται με τις ώρες και κλωσαει και παραμελεί το μικρό
Να βάλεις ένα ρηχό σκεύος στην σχάρα του κλουβιού με αυγοτροφή και σπόρους για να αρχίσει το μικρό να προσπαθεί να φάει μόνο του.πήγαινε μόνο του εξερευνώντας τα σποράκια το νερό και το σουπιοκοκκαλο.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας