Γενικά Είναι παράνομη η κατοχή καναρινιών χωρίς δαχτυλίδι;

alexpapakon

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2020
Μηνύματα
44
Πέρρυσι τέτοια εποχή, φίλος χομπίστας (που το τονίζω δεν κάνει εμπόριο), μου χάρισε αρκετά κανάρια τα οποία όμως δεν έχουν δαχτυλίδι.
Η κατοχή τους είναι παράνομη;
 
Καλημέρα και καλώς ήρθατε!
Πέρρυσι τέτοια εποχή, φίλος χομπίστας (που το τονίζω δεν κάνει εμπόριο), μου χάρισε αρκετά κανάρια τα οποία όμως δεν έχουν δαχτυλίδι.
Η κατοχή τους είναι παράνομη;
ΟΧΙ δεν είναι παράνομη, αρκετοί εκτροφείς δεν βάζουν δαχτυλίδια στα πουλιά τους, άλλοι λόγω άποψης και άλλοι λόγω έλλειψης εμπειρίας.
Τα δαχτυλίδια όταν υπάρχουν βοηθάνε τον εκτοφέα ή τον κάτοχο να ξεχωρίζει την ράτσα, αν είναι αδέρφια και φυσικά πιστοποιούν το χρόνο γέννησής τους.
 
Οχι δεν ειναι παρανομη η κατοχη καναρινιων χωρις δαχτυλιδια.

Επειδή αντιλαμβανομαι το πνευμα της ερωτησης,θα σημειωσω εδω οτι παρανομη ειναι και η κατοχη ιθαγενών με δαχτυλίδι αν δεν υπαρχει αδεια εκτροφης τους.
Απλα το δαχτυλίδι ειναι μια ενδειξη(καθολου δεσμευτική)οτι τα πουλια ειναι εκτροφης.
 
Φυσικά δεν είναι παρανομα πουλιά χωρίς δαχτυλίδι, απλά είναι μια ταυτότητα, βοηθάει πολύ αν εχεις αρκετά πουλιά τα οποία μάλιστα μπορεί να είναι ίδιου χρώματος. Τα ξεχωρίζεις πιο εύκολα έτσι. Τα δαχτυλίδια συλλόγων τα δίνουν μονο σύλλογοι αν είσαι μέλος σε κάποιον, είναι πάντα κλειστά. Ουσιαστικά με τέτοια μπορείς να πάρεις μέρος σε έκθεση. Αλλιώς στην αγορά υπάρχουν δαχτυλίδια κάθε τύπου να προμηθευτείς.
 
Η συνθήκη CITES που έχει υπογράψει η χώρα μας και οι προσαρμοστικοί νόμοι που ακολούθησαν, παρέχουν την δυνατότητα ελέγχου προέλευσης, όλων των "μικροπουλιών", σε κρατικές υπηρεσίες, όπως το δασαρχείο (και όχι μόνον). Τα δακτυλίδια που έχουν υπογραφή απο αναγνωρισμένες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ με αναφορά σε νομίμως λειτουργούντες ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ δίνουν μια νομική κάλυψη στον κάτοχο.
 
Η συνθήκη CITES που έχει υπογράψει η χώρα μας και οι προσαρμοστικοί νόμοι που ακολούθησαν, παρέχουν την δυνατότητα ελέγχου προέλευσης, όλων των "μικροπουλιών", σε κρατικές υπηρεσίες, όπως το δασαρχείο (και όχι μόνον)
Μάκη το θέμα αναφέρεται σε καναρίνια.
 
Μάκη το θέμα αναφέρεται σε καναρίνια.
Μα νομίζω στις σπιζίδες αναφέρεται και το serinus canaria . Ενα πουλάκι "αχατοειδούς" προέλευσης δεν διαφέρει και πολύ απο τον άγριο τύπο. Επειτα τρέχα να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας 🙂
 
Μα νομίζω στις σπιζίδες αναφέρεται και το serinus canaria
Αυτό δεν είναι ελληνικό ιθαγενές. Μιλάμε για τα "κανονικά" καναρίνια, ένα κόκκινο λιποχρωμικό για παράδειγμα ή ένα malinois. 😋 Η απάντηση με βάση την ερώτηση του θέματος είναι ότι όχι, δεν είναι παράνομα αν δεν φοράνε δαχτυλίδι, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για όσους έχουν ένα ή περισσότερα καναρίνια που δεν φορούν δαχτυλίδι στο πόδι τους.
 
O φιλος ξεκινησε το θεμα με αφορμη καποιες καρδερινες που εχει/ειχε.
Πιθανόν. Εγώ στέκομαι σε αυτό ακριβώς που αναφέρεται το θέμα και απαντώ για τους αναγνώστες που θέλουν να ενημερωθούν ακριβώς πάνω σε αυτό.
 
Back
Top