Φροντίδα Είναι υπερβολή η 60αρα ζευγαρώστρα για ένα καναρίνι;

patrickios

PB Member
Εγγραφή
14 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.027
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Επίσης καλό είναι να μην φτάνουμε σε υπερβολές όπως για παράδειγμα θεωρώ ότι είναι να προτείνουμε 60αρες ζευγαρώστρες για ένα καναρίνι. Άμα ήταν αυτές οι απαιτήσεις χώρου ώστε να έχουμε υγιή πτηνά τότε το κάθε εκτροφείο θα έπρεπε να είναι ίσο με ένα γήπεδο μπάσκετ. :D

Προσωπικά όλα τα αρσενικά καναρίνια αλλά και τα ιθαγενή τα έχω σε 40αρια κλουβιά της Κλουβοτεχνικής (αυτά που τα αποκαλούν ζευγαρώστρα βαγουμ) στα οποία έχω βγάλει τους πάτους.

Mod edit είπε:
Νέο θέμα που προήλθε από την συζήτηση εδώ petbirds.gr/community/threads/Ποιο-από-τα-δυο-κλουβιά-να-διαλέξω.31614/
 
Εννοείς τη σχάρα του πάτου;

Ε ναι. Βασικά πιο σωστά θα έλεγα ότι δεν τις χρησιμοποιώ, καθώς όσα τέτοια κλουβιά πήρα ήρθαν με τη σχάρα αποκομμένη, οπότε φαντάζομαι θα υπάρχει δυνατότητα να μπαινοβγαίνει αν και δεν κατάλαβα πως. Ζεόλιθο ή πελετ και όλα μια χαρά.
 
Επίσης καλό είναι να μην φτάνουμε σε υπερβολές όπως για παράδειγμα θεωρώ ότι είναι να προτείνουμε 60αρες ζευγαρώστρες για ένα καναρίνι. Άμα ήταν αυτές οι απαιτήσεις χώρου ώστε να έχουμε υγιή πτηνά τότε το κάθε εκτροφείο θα έπρεπε να είναι ίσο με ένα γήπεδο μπάσκετ. :D
Δεν εκτρέφω καναρίνια και τα 2 που έχω στη συντροφιά μου τα έχω σε 60άρες ζευγαρώστρες που έχω βλολευτει εγώ πολύ αλλά και τα καναρινάκια μου.
Από φίλους του συλλόγου που ανήκω όμως έχω δει ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τις 60αρες ζευγαρώστρες κατα την αναπαραγωγική περίοδο όπου ενώνουν τα ζευγάρια τους. τον υπόλοιπο καιρό διαθέτουν μεγάλες κλούβες πτήσης οπου εκεί διαμένουν ανά κοπάδια και ανάλογα το φύλο ή την ηλικία τους. Και ο λόγος για να γυμνάζονται και να διαχειρίζονται πιο εύκολα ο μεγαλύτερος (των 5-6 πουλιών) πληθυσμός που διαθέτουν στην εκτροφή τους.

Στη σκέψη λοιπον για μια καλύτερη ζωή των φτερωτών μας φίλων, προτείνω κι εγώ 60άρα ζευγαρωστρα...άνετη και πρακτική για αυτόν που τη χρησιμοποιεί.
 
Σκεψη μας για μια καλή ζωή των πτηνών μας θα πρέπει να είναι και η γυμναστική αλλά και τα ψυχολογικά τους... Καθώς αυτα μπορεί να επηρεάσουν και την υγεια των πουλιών μας. Για αυτό και θα διαφωνήσω μαζί σου.

Δε λέω ότι δεν πρέπει να μας νοιάζει η υγεία τους και η ψυχολογία τους. Λέω ότι και σε μικρότερο κλουβί θα είναι και υγιή και μια χαρά ''ψυχολογικά'' αν ξέρουμε να τα διαχειριστούμε. Να κάνουμε δηλαδή 2-3 βασικά πράγματα. Και ακριβώς επειδή η υγεία τους είναι εξασφαλισμένη και σε μικρότερο κλουβί από μια 60αρα ζευγαρώστρα, θεωρώ πως είναι υπερβολή να θέσουμε αυτή τη διάσταση ως το μίνιμουμ μέγεθος για ένα πουλάκι. Όποιος έχει χώρο, τον βολεύει και του αρέσει οπτικά ας πάρει 60άρα. Ας πάρει και κλούβα του μέτρου που είναι ακόμα καλύτερη.
Απλά δε γίνεται να λέμε ότι όποιος επιλέξει μικρότερη διάσταση ρισκάρει την υγεία των πτηνών του. Εκεί διαφωνώ και όχι στο ότι είναι πιο ωραίο να έχουν περισσότερο χώρο να πετάνε. Προφανώς και είναι.
 
Λέω ότι και σε μικρότερο κλουβί θα είναι και υγιή και μια χαρά ''ψυχολογικά'' αν ξέρουμε να τα διαχειριστούμε.
Για τι μέγεθος κλουβιού μιλάς;
Πόσο διάστημα θα μείνει σ' αυτό και τι ακριβώς εννοείς με τον όρο...
αν ξέρουμε να τα διαχειριστούμε.
Αν θέλεις σε παρακαλώ.. όσο πιο αναλυτικά μπορείς για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και λάθος συμπεράσματα.
 
Για τι μέγεθος κλουβιού μιλάς;
Πόσο διάστημα θα μείνει σ' αυτό και τι ακριβώς εννοείς με τον όρο...
Αν θέλεις σε παρακαλώ.. όσο πιο αναλυτικά μπορείς για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και λάθος συμπεράσματα.

Δεν καταλαβαίνω ποιο σημείο είναι ασαφές... Μιλάω για μέγεθος κλουβιού μικρότερο από 60αρα ζευγαρώστρα. Θεωρώ ένα κλουβί γύρω στα 40 εκ. (έγραψα ποια χρησιμοποιώ) ό,τι πρέπει για ένα πουλάκι και μπορεί να μείνει εκεί και για όλη του τη ζωή εάν δεν το βάλουμε σε αναπαραγωγή. Κάτι πιο μικρό, ας πούμε 32 εκ, είναι άβολο για μας κατ'αρχήν καθώς όλα μέσα θα λερώνονται πολύ συχνότερα. Γι'αυτό και δεν χρησιμοποιώ πιο μικρά κλουβιά από τα 40αρια. Αλλά να πω σε κάποιον που έχει το καναρίνι του σε ένα μικρότερο κλουβί ότι το ''σκοτώνει'', σορρυ αλλά δεν μπορώ. Έχω δει καναρίνια να ζούνε σε κλουβάκια διαγωνισμών 12 και 15 χρόνια και να μπαίνουν σε αναπαραγωγή έως 9 ετών.

Λέγοντας "ξέροντας πως να τα διαχειριστούμε" εννοώ να κάνουμε τα βασικά. Καθαρή τροφή/νερό και μια βασική καθαριότητα. Τι άλλο να εννοώ; Να τα δένουμε; 😛
 
Απλά δε γίνεται να λέμε ότι όποιος επιλέξει μικρότερη διάσταση ρισκάρει την υγεία των πτηνών του. Εκεί διαφωνώ και όχι στο ότι είναι πιο ωραίο να έχουν περισσότερο χώρο να πετάνε. Προφανώς και είναι.
Αν διάβασες τα γραφόμενα μου... Είπα οτι μπορεί να επηρεάσει την υγεία των πτηνών μας...
Προτιμώ και προτείνω μεγαλύτερη διάσταση για τους λόγους που ανέφερα και στη σκέψη οτι θέλω να προσφέρω τη καλύτερη ζωή στα πουλιά συντροφιάς μου, χωρίς να θέλω να ακυρώσω τη δική σου άποψη. Εδώ άλλωστε δεν είμαστε για να συμφωνούμε σε όλα... Ο καθένας παραθέτει εμπειρίες και απόψεις και ο ενδιαφερόμενος ζυγίζει..φιλτράρει και αποφασίζει τι θα ακολουθήσει.
Δεν είναι κακό να γινόμαστε λίγο υπερβολικοί οταν αφορά τις συνθήκες που ζουν τα πουλάκια μας. Γιατί όπως και οι γιατροί ΄ φέρνουν τη καταστροφή για να σε κάνουν να εφαρμόσεις το 70% από εκείνων που σου λένε... 😉
 
Θεωρώ ένα κλουβί γύρω στα 40 εκ. (έγραψα ποια χρησιμοποιώ) ό,τι πρέπει για ένα πουλάκι και μπορεί να μείνει εκεί και για όλη του τη ζωή εάν δεν το βάλουμε σε αναπαραγωγή.
Με την κατάθεση αυτής της άποψής σου δε θα διαφωνούσε κανείς.
Είναι μια οριακά καλή λύση.
Έχω δει καναρίνια να ζούνε σε κλουβάκια διαγωνισμών 12 και 15 χρόνια και να μπαίνουν σε αναπαραγωγή έως 9 ετών.
Και τι σημαίνει αυτό...
Αθωώνονται οι χρήστες τους;
Θα μπορούσες να δεις αναπαραγωγή καναρινιών σε τελάρα "ντομάτας" ή σε τετράλιτρα μπιτόνια...
Φαίνονται μια "χαρά" αφού αναπαράγονται... όπως θα δεις και σε παλιότερο θέμα.
https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβί-από-μπετόνι.29532/#post-374110
Είναι όμως; (ρητορική η ερώτηση)
 
Και τι σημαίνει αυτό...
Αθωώνονται οι χρήστες τους;

Εγώ ούτε κατηγορώ ούτε μπορώ να αθωώσω κανέναν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι τι κάνω εγώ και γιατί, καθώς και τι έχω δει να γίνεται. Τα παραδείγματα που ανέφερα είχαν σκοπό να καταδείξουν ότι η χρήση μικρότερων κλουβιών δε σημαίνει ότι οδηγούμε τα πτηνά μας στο θάνατο. Και κατ'επέκτασιν ότι δε χρειάζεται να πέφτουμε από μπαλκόνια αν κάποιος για τον χ, ψ λόγο δεν έχει το καναρίνι του σε ζευγαρώστρα.
Το ότι είναι καλύτερο να έχει το πτηνό μεγάλο χώρο να πετάει είναι αυτονόητο. Διαφωνώ απλά με την προσπάθεια προσδιορισμού του ελάχιστου χώρου σε συγκεκριμένες διαστάσεις.

Το ότι ένα πουλάκι μπορεί να κελαηδάει, να αναπαράγεται και να μακροημερεύει σε μικρά κλουβιά, τελάρα ή μπιτόνια δε σημαίνει φυσικά ότι αυτό πρέπει να γίνεται. Δεν είναι καν πιο βολικό. Αδυνατώ να τα καταλάβω πως γίνεται να χρησιμοποιείς τόσο μικρά κλουβιά. Σκέτος μπελάς.
Από την άλλη όμως δείχνει και κάτι άλλο. Ότι θέματα όπως: ακριβείς διαστάσεις κλουβιού, ξύλινες ή πλαστικές πατήρθρες, τύπος ποτίστρας κτλ παίζουν ρόλο δευτερεύοντα και κατά την άποψή που κακώς κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στις συζητήσεις. Άλλα είναι τα σημαντικά τα οποία και καθορίζουν την τύχη των πτηνών μας.

Οπότε για να κλείσω. Δε λέω ότι είναι υπερβολή το να έχουμε ένα καναρίνι μόνο του σε ζευγαρώστρα. Κι εγώ το έχω κάνει σε περιόδους που βόλευε. Υπερβολή είναι το να θεωρούμε την 60αρα ζευγαρώστρα μίνιμουμ διάσταση για ένα καναρίνι. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.
 
Διαφωνώ απλά με την προσπάθεια προσδιορισμού του ελάχιστου χώρου σε συγκεκριμένες διαστάσεις.
Μα εφόσον κι εσυ προσδιορίζεις με κάποιον τροπο και καποια κριτήρια τις διαστάσεις ενός κατάλληλου κλουβιού, πως ειναι δυνατό να διαφωνείς;
Δεν καταλαβαίνω ποιο σημείο είναι ασαφές... Μιλάω για μέγεθος κλουβιού μικρότερο από 60αρα ζευγαρώστρα. Θεωρώ ένα κλουβί γύρω στα 40 εκ. (έγραψα ποια χρησιμοποιώ) ό,τι πρέπει για ένα πουλάκι και μπορεί να μείνει εκεί και για όλη του τη ζωή εάν δεν το βάλουμε σε αναπαραγωγή
Γενικότερα παιδιά, νά χαμε να λέγαμε. Όσο πιο μεγάλο το κλουβί, τόσο καλύτερα για το πτηνό. Και γήπεδο να είχαμε στη διαθεσή μας, πάλι χειρότερο θα ήταν συγκριτικά με τα δάση, τον ουρανό κλπ. Επειδή όμως μιλάμε συγκριτικά και με μία σχετικότητα βασισμένη στο μέτρο του συμβατικού, και αναλόγως του διαθέσιμου χώρου μας, θα έλεγα ότι κία 60 ρα ζευγαρωστρα ειναι κατά τη γνώμη μου μια μέση καλύτερη εκδοχή, απο μία 40ρα και χειρότερη επιλογή από μια 90ρα.
Από την άλλη όμως δείχνει και κάτι άλλο. Ότι θέματα όπως: ακριβείς διαστάσεις κλουβιού, ξύλινες ή πλαστικές πατήρθρες, τύπος ποτίστρας κτλ παίζουν ρόλο δευτερεύοντα και κατά την άποψή που κακώς κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στις συζητήσεις. Άλλα είναι τα σημαντικά τα οποία και καθορίζουν την τύχη των πτηνών μας
Σαφέστατα υπάρχουν και άλλα πιο σημαντικά ζητήματα σε σχέση με τα πτηνά. Μόνο που σε αυτο το θεμα συζητάμε για την υπερβολή ή όχι της επιλογής της 60ρας ζευγαρωστρας. Αν αυτά τα δευτερεύοντα κατέχουν τη μερίδα του λέοντος και ειναι ασήμαντα για κάποιον, ας μην ασχοληθεί και ας ανοίξει θέματα για τα σημαντικά, ώστε να αλλάξει η σχετική συσχέτιση της θεματολογίας. Sorry που τα λεω έτσι κάπως ξερά όλα αυτά, αλλά ειναι και ο γραπτός λόγος που ακούγεται κάπως, ειναι όμως και το γεγονός οτι νιωθω οτι αφού έχουμε πει την άποψή μας, κάποιοι απο εμάς, δεν καλό κάθεται η ιδεα ότι αναλωνόμαστε σε ασημαντότητες, που μπορει και να ειναι, αν και ο ίδιος τα 20 παραπάνω εκατοστά, τα θεωρώ όχι έπαυλη φυσικά, αλλά βελτίωση σαφέστατα.
 
Μα εφόσον κι εσυ προσδιορίζεις με κάποιον τροπο και καποια κριτήρια τις διαστάσεις ενός κατάλληλου κλουβιού, πως ειναι δυνατό να διαφωνείς;

Είδα από κοντά το κλουβί, το πήρα επειδή το έκρινα κατάλληλο και αφού το αγόρασα είδα πόσα εκατοστά είναι στο site της εταιρείας.
Δεν πήγα να πάρω το συγκεκριμένο επειδή ήθελα να πάρω ντε και καλά 40 εκ. Έχει διαφορά. 😉
 
Δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποιο λόγο ξεκίνησε αυτό το θέμα είναι μεταφορά από άλλο ποστ; Γιατί είσαι τόσο αρνητικός στο να προτείνει κάποιος μια 60άρα και το θεωρείς υπερβολή; Για εμένα τα πράγματα είναι απλά το λιγότερο ενα 40αρι, ένα 60αρι πολύ καλύτερο, και όσο ποίο μεγάλο μπορεί κάποιος να παρέχει τόσο το καλύτερο,
Άμα ήταν αυτές οι απαιτήσεις χώρου ώστε να έχουμε υγιή πτηνά τότε το κάθε εκτροφείο θα έπρεπε να είναι ίσο με ένα γήπεδο μπάσκετ.
Ο κάθε εκτροφεας ανάλογα με το χώρο που διαθέτει έχει και τον ανάλογο εξοπλισμό η περισσότερη που γνωρίζω εγώ έχουν 60αρες, τής κλουβες πτήσεις του μέτρου για τα μικρά και μια μεγάλη για την περίοδο του χειμώνα, αυτά χωράνε άνετα σε ένα δωμάτιο. Το θέμα υγείας έχει πολλές πτυχές και δεν εξαρτάται από το χώρο αλλά από την καθαριότητα την διατροφή και κάποιες φορές από το χώρο που ζει το πουλί π.χ. κουζίνα η μπαλκόνι που το χτυπάει αέρας, το μεγάλο κλουβί επιτρέπει στο πουλί να πετάξει οπότε έχουμε άσκηση οπότε και λιγότερο λίπος, σε ένα μικρότερο κλουβί το πουλί πηδα από κλαδι σε κλαδι οπότε χρησιμοποιεί περισσότερο τα πόδια πάρα τα φτερά. Και ας το δούμε και από μια άλλη πλευρά αν σε κλησουν σήμερα φυλακή θα προτιμούσες ένα κελί 2χ2 η ένα κελί 4χ4; Εγώ πάντως σίγουρα το δεύτερο.
 
Το θέμα αυτό είναι από εκείνα που αναδεικνύουν πως " η τρίχα γίνεται τριχιά".

Αν κατάλαβα καλά, ο Πατρίκιος αντιδρά στη περίπτωση που δογματικά, τίθεται ως μίνιμουμ διάσταση μήκους τα 60 εκ.
θεωρόντας πως και τα 40 εκ. καλύπτουν μια χαρά τις ανάγκες των καναρινιών.
Δεν είπε δεν είναι καλά τα 60 εκ.

Ναι, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, σίγουρα και για μας μια μονοκατοικία είναι άριστη επιλογή διαβίωσης αλλά οι περισσότεροι ζούμε σε διαμερίσματα και κάποιοι, κάποτε σε 2ρια και γκαρσονιέρες.
Επηρεάζεται κάπως η ποιότητα ζωής μας αλλά ζούμε, δεν είναι σα να μένουμε σε υγρά κι ανήλιαγα υπόγεια όπου αρρωσταίνουμε.

Όταν ως "χομπίστες" θέτουμε αυστηρούς κανόνες, αποτρέπουμε αρκετούς από την ενασχόληση. Αυτό εντάξει να γίνεται όταν δεν τηρούνται βασικές και ουσιώδεις προϋποθέσεις αλλά όχι κάποιοι "πολυτελείς".
 
Το θέμα αυτό είναι από εκείνα που αναδεικνύουν πως " η τρίχα γίνεται τριχιά".

Η Μαρία είπε καλύτερα κι από μένα αυτό που θέλω πω. Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι.
 
Αν κατάλαβα καλά, ο Πατρίκιος αντιδρά στη περίπτωση που δογματικά, τίθεται ως μίνιμουμ διάσταση μήκους τα 60 εκ.
θεωρόντας πως και τα 40 εκ. καλύπτουν μια χαρά τις ανάγκες των καναρινιών.
Δογματικά δεν λειτουργεί κανείς κατ' ουσία, διότι πολύ απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει, μια και ο κάτοχος του κάθε πτηνού θα αποφασίσει στην τελική σε τι κλουβί θα στεγάσει το πουλί. Απλά, για κάποιους, όπως εγώ, η χρυσή τομή είναι τα 60 εκατοστά για μόνιμη διαβίωση και το δηλώνουν.
 
Τα πουλιά έχουν την ανάγκη να "πετάνε". Όσο περισσότερο καταφέρουμε να το επιτύχουμε αυτό τόσο το καλύτερο. Εγώ προσωπικά τα 2 μου gloster τα έχω σε 60αρες. Στην αρχή πηδούσαν από πατήθρα σε πατήθρα όπως πριν, πλέον πετάνε από τη μια άκρη στην άλλη. Νομίζω πως αυτό το ασήμαντο πετάρισμα τους προσφέρει πολλά. Εάν έχουμε την ικανότητα να τους δώσουμε χώρο για να κάνουν αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένα γιατί να κάνουμε εγωιστικές "οικονομίες"; Κανείς δεν αναγκασε κανέναν να παίρνει 60αρες ζευγαρωστρες, απλώς το προτείνουμε σαν ένα πολύ καλό κλουβί για τη διαμονή ενός πουλιού (άλλοι βάζουν και ένα πουλί σε μεγαλύτερα κλουβιά).
Η καλύτερη απάντηση μου ακούγεται αυτή:
Ανάλογα τον χώρο και τα πουλάκια που έχει ο καθένας μας.
Όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για αυτά.
 
Αυτό το "size matters" μόνο στα δικά μου αυτιά έχει φτάσει; Παραξενεύομαι!
Αφήνω το επιχείρημα της υγείας, καθώς οι άμεσες συνέπειες των λάθος χειρισμών μας έχουν μια σχετική αστάθεια στην εμφάνισή τους.

Προσωπικά λοιπόν,θα έλεγα σε έναν νεοεισερχόμενο που του έκαναν δώρο ένα πουλάκι, μην το βάλεις σε 40άρα γιατί είναι σκέτη μιζέρια. Όσο μεγαλώνει το κλουβί τόσο θα μειώνεται και η μιζέρια που αυτό θα αποπνέει.
Είναι μια σκέψη όμως που δεν μπορώ να εκφράσω σε έναν εκτροφέα γιατί μοιάζει σα να τον παροτρύνω να βγάλει κιρσούς ή να προσλάβει υπαλλήλους. Τα ανάλογα και για τους ενδιάμεσους παίκτες των 10 και πλέον πτηνών.

Ωστόσο, παράλληλα,υπάρχει ένα θέμα.Χρειαζόμαστε ένα μέτρο και αυτό πιο πολύ διότι εκφράζουμε μια άποψη σαν μέλη μιας κοινότητας. Νιώθουμε την ανάγκη ίσως όταν εκφέρουμε μια άποψη, αυτή να είναι ορθά τεκμηριωμένη (πχ υγεία) σα να μιλάει επίσημα η ίδια η κοινότητα.Αντίστροφα όταν έχουμε αντίθετη γνώμη, δεν απευθυνόμαστε συγκεκριμένα αλλά αόριστα, σε μια αφηρημένη κοινότητα.

Αν ο σκοπός της αφηρημένης κοινότητάς μας είναι η ευζωία των πτηνών συντροφιάς και η διάχυση μιας κουλτούρας γύρω απο αυτά,τότε καλώς προτείνεται μίνιμουμ 60εκ κλουβί (που και αυτό της πλάκας είναι)... Και ας αποθαρρύνονται μιλούνια οι χομπίστες. Έχει πήξει το μάτι μας απο ολόκληρα μπαλκόνια με ένα/δυό 40ρια κλουβιά στο κέντρο τους. Τα 40 εκατοστά δεν τα εφηύρε κάποιος ειδικός επιστήμονας, απλά αυτά παράγονται πατροπαράδοτα στην γραμμή μιας κατεστημένης αντίληψης πτηνών-αξεσουάρ. Ο "νεοεισερχόμενος" δεν έχει επιλογή,θα μείνει όμως και θα αναπαράγει την επιλογή που του πούλησαν.

Υπάρχει βέβαια και το θετικό οτι στις 40άρες ταιριάζει γάντι η ετοιμοπαράδοτη προστασία οπότε και ο απλός χομπίστας δεν θα πεί "ωχ αδελφέ" στις απαιτήσεις της αόριστης κοινότητάς μας.
 
Ωστόσο, παράλληλα,υπάρχει ένα θέμα.Χρειαζόμαστε ένα μέτρο και αυτό πιο πολύ διότι εκφράζουμε μια άποψη σαν μέλη μιας κοινότητας. Νιώθουμε την ανάγκη ίσως όταν εκφέρουμε μια άποψη, αυτή να είναι ορθά τεκμηριωμένη (πχ υγεία) σα να μιλάει επίσημα η ίδια η κοινότητα.Αντίστροφα όταν έχουμε αντίθετη γνώμη, δεν απευθυνόμαστε συγκεκριμένα αλλά αόριστα, σε μια αφηρημένη κοινότητα.
Δημήτρη, η συνολική άποψη της κοινότητας, εκφράζεται μόνο μέσω των άρθρων της. Όλα τ' άλλα είναι προσωπικές μας απόψεις, ταυτιζόμενες ή μη με αυτά.
Εκείνο που κι εγώ σκεφτόμουν χτες, είναι πως κάποια άτομα με μεγάλη συμμετοχή στη κοινότητα, ίσως θα έπρεπε να τοποθετούμαστε πιο προσεκτικά, δηλαδή πιο συγκεκριμένα.
Κι αυτό κυρίως γιατί η συμμετοχικότητά μας, καλώς ή κακώς δίνει μια βαρύτητα στα γραφόμενά μας για τα νεότερα μέλη.
Επίσης η μη επίκληση των άρθρων, όπως συμβαίνει στα περισσότερα θέματα, σε τι τελικά μας διαφοροποιεί από τις ομάδες του facebook, όπου καθένας γράφει την προσωπική του "σοφία"; κι όμως ελάχιστα θέματα πλαισιώνονται με παρότρυνση για ανάγνωσή τους.
Αυτό το "size matters" μόνο στα δικά μου αυτιά έχει φτάσει; Παραξενεύομαι!
Όχι, φρόντισε ο πλανητάρχης να το εμπεδώσουμε όλοι :)
Αλλά πέραν της πλάκας, συνεχίζεται η ίδια ιστορία. Κανείς δεν υποστήριξε πως το μικρότερο κλουβί είναι προτιμότερο.
Έγινε μια κουβέντα για το μίνιμουμ αποδεκτό.
 
Back
Top