Φροντίδα Εκανα καλα που παρηγγειλα θηλυκο ζακο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zako
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
φιλε δε καταλαβα το σχολειο σου αλλα να ξερεις οτι ο καθενας διαθετει τις οικονομιες του οπως ο ιδιος επιθυμει
 
κωστα αφου ο παπαγαλος σου ερχεται τωρα το θεμα ειναι να εισαι οσο πιο ενταξει προς το πουλι μπορεις.
οπωτε ας αλλαξουμε θεμα και ρωτα οτι νομιζεις οτι δεν εκανες καλα η οτι αλλο σε προβληματιζει.
αμα θες πες μας και τιμες αλλα και καμια φοτο να μας δειξεις οταν σουρθει με το καλο!
 
Φιλε μου εχεις δικιο απο εδω και περα πρεπει να προσεχω ειμαι δεκτικος σε συμβουλες, γνωμες, καθως και διαφωνιες.
Η τιμη που τον αγορασα ειναι 1280ε συν 100 για ντι εν ει τεστ.
θελω να πω κατι ακομα.
ολοι παιδια μαθαινουμε απο τα λαθη μας και ανθρωπος χωρις λαθη δεν υφισταται.
 
Η τιμη ειναι καλη! Και με το DNA τεστ ! Απλα να δεις το πουλι οταν στο φερουν αν με το ματι φαινεται υγιες και να ζητησεις τα χαρτια του.
 
Κωστα εχεις δικιο. Τωρα κοιταμε μπροστα. αλλωστε ο αναμαρτητος πρωτος το λιθο βαλλετω. Οταν με το καλο τον παρεις, κοιτα ναμην τον τρομαξεις πολυ κτλ. Γιατι λογικα ο κακομοιρης θα εχιε κανει ολοκληρο ταξιδι ωσπου να φτασει στα χερια σου. Οποτε να εισαι ηρεμος κ οπως ειναι φυσικο θα χρειαστει καποιες μερες για να συνηθισει λιγο. Ε μετα σιγα σιγα κοιτα να εξοικειωθεις μαζι του εφοσον το θες. Κ αφου αγορασες τετοιο ειδος παπαγαλου καταλαβαινω οτι το ηθελες. Παντως γενικα προσπαθησε να μην επαναλαβεις τα "λαθη " του παρελθοντος και αφου επιθυμεις να του δινεις περισσοτερη προσοχη κ φροντιδα ωστε να σε εμπιστευτει και να γινετε καλοι φιλοι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: zxvt
Φιλε μου εχεις δικιο,το τελευταιο που εμαθα εχει να κανει με τη διατροφη του, στην οποια προστιθεται και δυο ταισματα με κρεμα, θα τα καταφερω και πως;
 
Αλήθεια... Πως θα σου στείλουν τον παπαγάλο; Ελπίζω όχι με τα ΕΛΤΑ😱 Εύχομαι μια καλή νέα αρχή με περισσότερη υπομονή αυτή τη φορά!
 
Θα τα καταφερεις σιγουρα. Απλα θελει προσοχη... στη θερμοκρασια της κρεμας και στην καθαριοτητα της συριγγας. Διαβασε και τις οδηγιες της τροφης. Και αφου τωρα μαθαινει να τρωει τροφη ειναι καλυτερο να αρχισεις με pellets κατευθειαν. Ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις οσον αφορα τη διατροφη του.:)
 
Παιδια γο ελασα πολυ με την αποστολη με τα ελτα, μιας και ειμαι ι υπαλληλος σε αυτα τα παιχνιδια της ζωης τι μας επιφυλασουν.
Ο παπαγαλος θα σταλει με το κτελ αυθημερον.
θελω να πω δυο κουβενες σχετικα με το πετ σοπ που αγορασα το ζωακι.
Η παραλαβη θα γινοταν σε 15 ημερες απο τη στιγμη της παραγγελιας.
Ομως για να λεμε την αληθεια ζητησα να γινει ντι εν ει τεστ για θηλυκο.
Η παραλαβη καθυστερησε 3 μηνες.
αναρωτηθηκα για ποιο λογο αφου με διεκατειχε καχυποψια.
Επισημη απαντηση ηταν η ελλειψη μικρων απο ολλανδια.
Το εψαξα, και οντως εκεινη την εποχη δεν υπηρχαν καθολου μικρα πουλια.
Η διασταυρωση των στοιχειων αυτων εγινε σε πολλα πετ σοπς.
Ολα τα παραπανω τα γραφω γιατι εχουμε τη συνηθεια να κατηγορουμε με το παραμικρο καταστασεις και προσωπα. Θελω να ξερεται οτι το μαγαζι μου εκανε προταση επιστροφης χρηματων την οποια απερριψα
 
Με το καλο να σου ερθει! Και δεν ειναι το παραμικρο 1,5 μηνας κοροιδιας στην περιπτωση μου. Η εισαι επαγγελματιας στη δουλεια σου ή παιζεις...
 
Κώστα προφανώς κάτι ήξερες και δε ζήτησες να σου τον στείλουν με τα ελτα! Εννοείται ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι η πλέον ακατάλληλη για την μεταφορά ζώων! Και ας μη συζητήσουμε ότι πολλοί υπάλληλοι (γενικότερα όχι μόνο στα ελτα) δεν έχουν και την αρμόζουσα ευαισθησία...
 
καλα εκανες και τα ειπες αυτα για το μαγαζι. Πρεπει να λεγονται και τα καλα και τα κακα ωστε να σχηματισουν και οι αλλοι αντικειμενικη γνώμη, δεν ειπαμε να λεμε μονο τα κακα για καποιο μαγαζι. Ο καθενας θα πει τι γνώμη του και οι υπολοιποι θα κρινουν αν θα αγορασουν η οχι απο καπου.

τελικα ηρθε ο παπαγαλος; η ποτε ερχεται γιατι δεν εχω καταλαβει;
βεβαια μια μερα κλεισμενος κατω στις αποσκευες, σκοτεινα και με το θορυβο της μηχανης θα φτασει με κεφαλι καζανι. Δοστου μια βδομαδα να ηρεμισει και μετα αρχιζεις σιγα σιγα προσεγκισεις για να δεις αντιδρασεις. Μην περιμενεις απο τη 2η μερα να ειστε κοληταρια!
 
φιλε δε καταλαβα το σχολειο σου αλλα να ξερεις οτι ο καθενας διαθετει τις οικονομιες του οπως ο ιδιος επιθυμει

Επειδή έλειπα εκτός να σου εξηγήσω τι δεν κατάλαβες, σου παρέθεσα 2 απαντήσεις δικές σου σε προηγούμενα μυνήματα σου. Στο ένα λές οτι είσαι κάτοχος ενός ζακό και στο προσεχές μέλλον ενός ακόμη και μετά απο λίγα λεπτά μας ξαναγράφεις για 2 παπαγάλους ζακό. Ξέρω πολύ καλά τα περί οικονομίας και δεν πρόσβαλα την τσέπη σου! Διάβασε προσεκτικά τα πόστ και ίσως να καταλάβεις...
 
Παιδια αυριο παραλαμβανω τον μικρο ζακο, αλλα εχω μεγαλη αγωνια σχετικα με το ταισμα του με κρεμα.
Εχω βεβαια ξαναθεσει το ιδιο ερωτημα σχετικα με το ταισμα με κρεμα'
Θα ηθελα να εχω οσο γινεται περισσοτερες πληροφοριες. Παρακαλω οποιον γνωριζει ας μου γραψει.
 
Αν και δεν μου έδωσες απάντηση θα το εκ λάβω ως λάθος.. Σχετικά με την κρέμα θα ταίζεις με χλιαρό μείγμα (26-29 βαθμούς) ανάλογα στις απαιτήσεις της ηλικίας του πουλιού (πόσο εβδομάδων θα είναι). Θα ταίζεις μέχρι να γεμίσει ο προβολός του. Αυτό θα το καταλαβαίνεις απο την αφή. Σημαντικό και απαραίτητο να σκουπίζεις μετά το πτηνό εξωτερικά το ράμφος του αλλά και εσωτερικά. Εσωτερικα θα ανοίγεις το στόμα του και θα σκουπίζεις με μια πετσέτα τον ουρανίσκο του. Προσοχή σε αυτό. Να το κάνεις ΠΑΝΤΑ. Να προσέχεις γιατί θα σου κάνει ''τσιμπήματα'' και σπρωξίματα στη σύριγγα. Προσοχή λοιπόν να μην τραυματίσεις τον ουρανίσκο του και έχεις άλλα προβλήματα μετά. Για το τέλος θα τον σηκώνεις στην αγκαλία σου και θα τον αφήνεις να ''ρευτεί''. Σημαντικό και αυτό για να μην κάνει εμετούς.
 
εφαρμοσε αυτο που σου λεει ο γρηγορης αφου ειναι σχετικος με τους zako!
με το καλο να το δεχτεις!

ενα βοηθητικο =youtube]..me Lovebirds omws!
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Αν και απαντηθηκαν οι αποριες μου εντουτοις, καταλαβαινεται το αγχος μου που απο στιγμη σε στιγμη παραλαμβανω τον μικρο ζακο ο οποιος καταφθανει με το κτελ και σιγουρα ειναι πεινασμενος και ταλαιπωρημενος, για αυτο χρειαζομαι και τις τελευταιες συμβουλες αν υπαρχουν.
 
Με το καλο να τον δεχτεις και αυριο πρωι πρωι περιμενουμε καμια φωτο!:D Μη μας ξεχασεις! :D Νομιζω πως αυτα που ρωτησες απαντηθηκαν πανω κατω αν θελεις κατι συγκεκριμενο ρωτα.. Αφησε τον να ηρεμησει μολις τον παρεις, δωσε του να φαει με την συριγγα, προσεξε αυτα που σου γραψαμε ως τωρα για θερμοκρασια κρεμας και σιγα σιγα το ταισμα για να μην κανει εμετο. Μετα βαλε τον σε ενα δωματιο με ενα φωτακι νυχτος να κοιμηθει γιατι θα ειναι πολυ ταλαιπωρημενος. Ετσι δεν θα τρομαξει στον υπνο του. Θα σου προτεινα να το κανεις για μερικες ημερες αυτο. Μην τον ξυπμησεις θα σου ελεγα πολυ νωρις για να ξεκουραστει και το πρωι τον ξαναταιζεις με κρεμα. Αναλογα βεβαια και τι σου ειπανε απο εκει που τον πηρες. Αν θυμαμαι καλα σου ειχανε πει 2 φορες την ημερα την κρεμα, εγω θα σου ελεγα τρεις για να παρει τα πανω του τωρα την πρωτη εβδομαδα τουλαχιστον. Και την τροφη του διαθεσιμη ολη την ημερα. Αν πηρες pellets εκανες πολυ καλα.
 
Παιδια παρελαβα τον παπαγαλο εχθες βραδυ και τον ταισα.
ειχε μια ορεξη ακορεστη.
Η απορια μου ειναι η εξης. Πρεπει να τον ταιζω οσο θελει, η μολις γεμισει ο λοβος του σταματω;
Τελος ρωτω αν πρεπει να τον βγαζω απο το χαρτοκουτο, η να τον αφηνω μονο του μεσα σε αυτο και για ποσο;
 
Back
Top