Γενικά Εκπαιδεύοντας τον Ζήκο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης natkou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

natkou

PB New Member
Εγγραφή
21 Δεκ 2017
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
εκπαιδευοντας τον Ζηκο
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Ωραίος! Το είχα μάθει στον πρώτο μου παπαγάλο αλλά δεν το συνεχίσαμε στην πορεία καθώς μου φαινόταν αγχωτικό για εμένα να θυμάμαι κάθε τόσο να του λέω να τα κάνει με εντολή. Πρέπει να τον έχεις συνέχεια στο νου σου αν τα κρατάει γενικότερα για πολύ ώρα καθώς δεν είναι φυσικό για τα πουλιά να τα κρατάνε.
 
😀 πολύ καλός!

αν τα κρατάει γενικότερα για πολύ ώρα καθώς δεν είναι φυσικό για τα πουλιά να τα κρατάνε
υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μάθει να περιμένει να του πεις εσύ για να τα κάνει;

και μένα θα μου δημιουργούσε άγχος να πρέπει να θυμάμαι κάθε λίγο και λιγάκι να πω στο πουλάκι κάνε κακά. (ο Ρόμπι είχε μάθει στο "κάνε κακά να πάμε βόλτα" πριν τον βγάλω από το κλουβί. Μετά την συγκατοίκηση με τον Μπέμπη, σταματήσαμε να το κάνουμε )
 
υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μάθει να περιμένει να του πεις εσύ για να τα κάνει;

...

Ναι, γνωρίζω μια κοπέλα της οποίας το εκλέκτους τα κρατούσε για πάρα πολύ ώρα σε σημείο που την άγχωνε κι αυτήν να πρέπει να θυμάται κάτι τέτοιο και σταματώντας την εντολή κι αυξάνοντας τον χρόνο στο κλουβί για ένα διάστημα το ξέχασε κι εκείνος.
 
Την εντολή για να κάνει κακά του την δίνω μόνο όταν τον βγάζω απο το κλουβί για να μην λερώνει τα χαλιά.
Τώρα όμως δεν χρειάζεται εντολή, ξέρει οταν είναι εκτός κλουβιού σε πιο σημείο θα κάνει κακά του
Έτσι είμαι ήρεμη οτι δεν θα μου λερώσει ολο το σπίτι.
 
Είναι πολύ νωρίς για εκπαίδευση για οποιουδήποτε είδους εκπαίδευση. Είναι μωρό ακόμα κ θα είναι μωρό για μηνες ακόμη. Γνώμη μ είναι ότι βιάζεσαι πολύ. Δεν του κανεις καλό ☹
 
δεν θημαμε ποσο μηνων ειναι ο ζηκο, και παντα σεβομε την αποψη μελων που εχουν εμπειρια με καποια ειδη πουλιων, οπως ο thunderfck, αλλα και απο την δικη μου επαφη με τον ζακο μου, εχω την αποψη οτι γενικος αυτο το ειδος παπαγαλου λογο και της ιδιοσυγκρασιατους χρειαζοντε λεπτο και προσεχτικο χειρισμο. Βεβαια στο βιντεακι προσεξα και την επιβραβευση αλλα και τον τονο φωνης, που ηταν οκ. ειμαι προσωπικα υπερ στην εκπεδευση απο μικρη ηληκια, αλλα χαλαρα.
 
Έκτωρα, το πουλάκι όπως το βλέπω στο βίντεο είναι 5-7 μηνών (βαριά). Είναι όντως αρσενικός αλλά είναι μωρό.. Πολύ μωρό. Σε αυτή την ηλικία (και κατά την ταπεινή μου άποψη έως και την ενηλικίωση) πρέπει το κύριο μέλημά ενός «ιδιοκτήτη» να είναι η ψυχοσωματική του υγεία και ισσοροπία (υψηλός δείκτης νοημοσύνης με κύριο τίμημα το stress) όσο και η σωστή διατροφή του...

Απαγορεύεται να κόβουμε τα φτερά στο πτηνό (κατά την αποψη μ απαγορεύεται γενικά αλλά σε τετοια ηλικία είναι πολύ πολύ κακκό το κόψιμο σε ένα ζακό ). Σε αυτή την ηλικία μαθαίνει να πετάει, να προσγειώνεται ενώ παράλληλα μαθαίνει από τα μελη του κοπαδιού τι να τρώει… είναι τεραστιο πλήγμα για την αυτοπεποιηθηση του η στερηση της πτησης. είναι επισης πολύ «δεκτικό» κ συνεργάσιμο οσο ειναι μωρό, κ μπορείς να του τελειοποιήσεις την διατροφή..Αν δεν το κανεις οσο είναι μικρός είναι δεκα φορες πιο δυσκολο ως ενήλικος.. Κ αν δε τη φτιαξεις ποτέ, μεγαλώνει αδύναμο, ευάλωτο σε λοιμώξεις με προβληματα σε αγγεια καρδια και οστά. Το συγκεκριμένο γκριζάκι είναι στο πάτωμα κ κοτσουλάει, ειμαι σχεδόν βεβαιος ότι είναι κομμενα τα φτερά του...

ειναι πραγματικά δυσκολα πουλια και απαιτούν χρονο μπολικο μεχρι να μαθουν να τρωνε σωστα και δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος για εκπαιδευση…για τετοια εκπαιδευση σε τετοιες ηλικίες… σύντομα ξεκινάει η πρώτη του πτερόρροια.. Αυτή τη στιγμη που μιλαμε, πιθανών ηδη εχει ξεκινήσει.. Με βραδύ, πολύ βραδύ ρυθμό αλλάζει σιγά σιγά τα φτερά του.. Σε αυτή τη φάση είναι ζωτικής σημασίας η επιπλέον πρόσληψη πρωτείνης για να μπορέσει να δημιουργήσει ο οργανισμός του φτέρωμα και φτερά χωρίς να επιβαρύνει την υγεία του... Ειλικρινά δεν υπάρχει χρονος για εκπαίδευση (σκεψου πως κοιμούνται και 12-14 ωρες την ημέρα) αλλά ούτε και η αντίληψή του ειναι ανεπτυγμένη για να "καταλάβει" τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κάνει...
 
ειναι ευχαριστω πραγματικα, για εμενα και για το φορουμ, το να συναντας καποια ατομα τα οποια εχουν γνωσεις και εμπειριες με αυτο το πραγματικα υπεριφανο πλασμα, αλλα και τοσο δυσκολο στην διαχειρηση του. καταλαβενω και συμφωνω με τις παρατηρησεις σου, οι μαλλον συμβουλε σου, γιατι ειμαι σε θεση να γνωριζω, τις ιδιετεροτητες τους, και την απιστευτη αλλαγη της ψυχολογιας τους. σου τα λεει αυτα παθον, και αν μπορουσα να γυριζα το χρονο πισω θα εκανα πολη διαφορετικα πραγματα, τα πρωτα χρονια τουλαχιστον που νομιζω οτι ειναι και ο χρονος που πρεπει να διαχειρηστη σωστα ο κιδεμονας. με οτι ειπες συμφωνω απολητα, και νομιζω οτι παρατηρησεις σου ειναι ορθες. Θα μου επιτρεψης να σου κανω την ερωτηση που με βασανιζη εδω και καποιο χρονικο διαστημα, σε μια συζητηση που ειχα με μια φιλη οπου εχει εναν σκαρλετ μακαο, και μου ειπε την αποψητης οτι αυτα τα πουλια για να ειναι πραγματικα ευτυχισμενα πρεπει να διατηρουντε σε ζευγαρια. και μαλιστα η ιδια ειναι ετοιμη να κανει την κινηση για ζευγαρη για τον σκαρλετ, εφοσον ολοκληρωθη η κλουβα που ετοιμαζη. Θα με ενδιεφερε η αποψη σου.
 
Φιλε μου σε ευχαριστώ θερμα :) καταλαβαίνεις πολύ καλά τι λέγεται κ γιατί λέγεται κ σε ευχαριστώ κ εγώ για αυτο. Συνήθως οι «ιδιοκτήτες» επιτίθενται σε τέτοιες κουβέντες για δικούς τους λόγους.
Το ερώτημα σου είναι από μόνο του ένα τεράστιο δίλημμα, μια πολυ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αλλά θα χαλάσουμε το θέμα του Ζήκου κ θα μας κυνηγήσει δικαίως κ η διαχείριση κ η natkou ;)
 
Back
Top