Φροντίδα Πώς να εκπαιδεύσω ένα καναρίνι και πως να με εμπιστευτεί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Poppitsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Popitsa και μην ξεχνάς το μπανιερό τους τρελαίνονται όταν έχουν όρεξη. Το καλοκαίρι κάθε μέρα, τώρα που κρύωσε λίγο ο καιρός τα δικά μου θέλουν κάθε δεύτερη ως τρίτη μέρα. Αν δεν μπουν στο τέταρτο εμένα τουλάχιστον δεν μπαίνουν μέσα. Για να είσαι σίγουρη όταν τους βάλεις μπανιερό πήγαινε σε άλλο δωμάτιο για να μην φοβούνται να μπουν λόγω της παρουσίας σου. Μέχρι να σε συνηθίσουν αυτό.
[automerge]1662317515[/automerge]
@Popitsa Δεν γνωρίζω για το θέμα.
 
Η πορτα του κλουβιού μου ειναι πολυ μικρη και δεν χωραει ,ειχα βαλει μια φορα ενα μικρο ποτηρακι
 
Η πορτα του κλουβιού μου ειναι πολυ μικρη και δεν χωραει ,ειχα βαλει μια φορα ενα μικρο ποτηρακι
Τι κλουβί έχεις και δεν χωράει μία κλασική μπανιέρα 🧐
 
@Popitsa μάλλον δεν είναι καλή. Χωρίς να είμαι και ειδικός απλά έχω ένα κλουβί 35 εκατοστά μήκος και το έχω βγάλει εκτός γιατί το θεωρώ μικρό και μπανιερό μπαίνει. Για ψάξε το. Δες άλλες ζευγαρωστρες σε μαγαζιά. Εγώ βολεύτηκα με μια που έχει δύο συρόμενα πορτάκια και δύο με ελατήρια. Επίσης τραβιέται και ο σιδερένιος πάτος για να πλένεται.
[automerge]1662318272[/automerge]
@meniam η ανάρτηση μου έγινε μετά, δεν είχα δεί το κλουβί. Όντως φαίνεται καλό.
@Popitsa δοκίμασε πάλι. Λογικά θα μπαίνει οριακά. Θα την πιάνεις από πίσω για να μην εμποδίζουν τα δάκτυλα σου.
 
Εκτός από αυτή την εσωτερική μικρούλα (αλλά τα κάνουν όλα χάλια), υπάρχει πάντα η άνετη η εξωτερική μπανιέρα. Απλά την κουμπώνεις στην πόρτα (καλό είναι να είσαι σε εσωτερικό χώρο εάν δεν είσαι εξοικειωμένη) κ έχουν την μπανιέρα τους. Μην ξεχάσεις να αφαιρεις τους σπόρους για να μην βραχούν.
 
αυτη ακριβως
Καλησπερα. απο την φωτο φαινεται σαν μια κλασσικη 60αρα ζευγαρωστρα με πλαστικη λεκανη στο κατω μερος.αρα εχει 2 πορτες μπροστα και δυο στο πλαι που βαζουμε τις φωλιες αρα θεωρητικα ενα κλασσικο μπανακι καναρινιου θα επρεπε να μπαινει. Θα σου αναφερω τι κανω εγω, σαν πατεντα, σε ενα αντιστοιχο κλουβι που εχω.Σαν ιδεα μονο οχι σαν συσταση
Xρησιμοποιω μια κενη και πλυμμενη βεβαια συσκευασια απο τυρι για τοστ (400gr). Δεν ειναι πολυ ευκαμπτη αλλα δεν ειναι και ακαμπτη. Πρακτικα ελαφρα διπλωμενη στον διαγωνιο αξονα περναει απο καθε πορτα κλουβιου ωστε να κατσει στο μεταλλικο κατω μερος του κλουβιου σε οποια θεση θελω και στην συνεχεια την γεμιζω με νερο εξωτερικα.Με βολευει γιατι δεν ειναι μπανιερα αλλα πισινα αφου χωραει περισσοτερο νερο και πραγματικα το απολαμβανουν.
Εννοειται οτι τροφες απομακρυνονται οπως σε καθε περιπτωση που θελουμε να κανουν μπανιο. Επισης πλαστικη λεκανη και χαρτια ακαθαρσιες απο το κατω μερος του κλουβιου φευγουν.
Y.Γ
εχω δοκιμασει να αφησω στην θεση της την πλαστικη λεκανη και να την γεμισω νερο.Ολο το κατω μερος πισινα.Εκει καταλαβα οτι το μερικα απο τα καναρινια μου ειναι μετεμψυχωσεις παπιας !!
 
@Poppitsa Μπορείς να ψεκάζεις. Είναι το πιο κοντινό στη φύση καθώς αφομοιώνει την βροχή στην φύση. Να ψεκάζεις από 10 εκατοστά περίπου μακρύτερα και να αποφεύγεις την περιοχή των ματιών και της μύτης για να μην μπει νερό μέσα. Εάν δεν τους αρέσει το σταματάς αμέσως.
 
Τα καναρινια που είναι κάτω από ενός χρονών εκπαιδεύονται πιο εύκολα από τα μεγαλύτερα. Και εγώ τώρα αρχιζω την εκπαίδευση πρώτα θα εκπαίδευσω Τσάρλι ή Λούη, και μετά ντραγκο μπισμπιρικο και φάτσα.
 
Παιδιά δοκίμασα αυτό με ο μήλαρακι που μου είπατε και έχουμε κάνει πρόοδο .Το πουλακι μέχρι τώρα ερχεται και τσιμπάει το μήλο και κελαηδάει ταυτόχρονα φοβάται ακόμα λίγο, έρχεται και λέει να το τσιμπήσω ή να μην το κάνω ,τσιμπάει και φεύγει γρήγορα και αυτή η διαδικασία. Πριν μια δυο βδομάδες ούτε που ερχόταν 😁😂
 
Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το βγάλω από το κλουβί;
Όταν φάει από το χέρι μου;
 
Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το βγάλω από το κλουβί;
Όταν φάει από το χέρι μου;
Μόλις ολοκληρώσεις το κομμάτι της εκπαίδευσης με το χέρι. Άμα το βγάλεις έξω, μετά θα είναι πολύ δύσκολο να το εκπαιδεύσεις σε ανοικτό χώρο, γιατί θα σου ξεφεύγει παντού. Γι αυτό πρέπει πρώτα να βγάλεις από τη μέση αυτό το κομμάτι, αν και κατά τ' άλλα το "έξω" και με την "εκπαίδευση με το χέρι" είναι πιστεύω δύο άσχετες μεταξύ τους διαδικασίες στα καναρίνια.

Όσον αφορά το πότε "ολοκληρώνεται" η εκπαίδευση με το χέρι, νoμίζω πως μόλις το καταφέρεις να ανεβαίνει στον δείκτη σου χωρίς να πανικοβάλλεται, θα είσαι σε πολύ καλό σημείο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πόσο καιρό χρειάζεται για να έρθει στο χέρι μου .Ξέρω ότι χρειάζεται υπομονή. .Του κάνω κάθε μέρα εξάσκηση .
[automerge]1663867448[/automerge]
Άσχετο, αλλα μπορείς να χαιδευεις ένα καναρινι
[automerge]1663868007[/automerge]
Πώς θα το εκπαιδευσω να έρχεται στον δείκτη ;Σας έχω τρελάνει ε;😶
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Poppitsa τι εννοείς; Όταν θα είναι εξοικειωμένο μαζί σου κ τρώει από το χέρι σου είναι καλή ένδειξη. Θα σου έλεγα να μην το βιαστείς. Επίσης πρέπει να του είναι οικείος ο χώρος που θα το αφήσεις να πετάξει, όταν τελικά γίνει. Κ φυσικά προστατευμένος ο χώρος από καθρέφτες ή τζαμαρίες. Κ με τον Θεμιστοκλή κ με τον Σοφοκλή τα κράταγα δίπλα στην μπαλκονόπορτα κοντά στο τζάμι για να αντιληφθούν με το ράμφος ότι είναι εμπόδιο. Ποτέ μα ποτέ κανένα από τα δύο δεν κουτουλισε το τζάμι. Ποτέ. Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα τύχης αλλά για καλό κ για κακό, κάλυψε τα να μην γίνει κανένα κακό.
Πόσο καιρό χρειάζεται για να έρθει στο χέρι μου .Ξέρω ότι χρειάζεται υπομονή. .Του κάνω κάθε μέρα εξάσκηση .
Όσο χρειαστεί. Μπορεί κ ποτέ. Το ζητούμενο είναι να σε εμπιστεύονται, όχι να κάνουν κόλπα. Εάν τα κάνουν καλοδεχούμενα με αλλαλαγμους. Εάν δεν τα κάνουν, δεν πειράζει, τα αγαπάμε όπως κ ναχει. Κατά την γνώμη μου έχει να κάνει κ με τον χαρακτήρα του πουλιού κ τα βιώματα του.
Πώς θα το εκπαιδευσω να έρχεται στον δείκτη ;Σας έχω τρελάνει ε;😶
Όταν σε συνηθίσει κ τρώει από το χέρι σου, εάν βάζεις στο στήθος του χαμηλά, τον δείκτη σου οριζόντια χωρίς να τον ακουμπάς, θα θέλει να ανέβει πάνω στο δάκτυλο σου.
Μην βιαστείς. Όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώσεις τόσο πιο καλά θα είναι τα αποτελέσματα.
 
Σχετικα με τον χωρο που εχω το κλουβι ,λέτε να το αφηνω στο μπαλκονι ή να το εχω μεσα;
Εγω λεω να το εχω μεσα αλλα μπορει καποιες φορες να ξυπνάει το βραδυ
 
Back
Top