Ναι νομιζω το αρσενικο μπορεις να το δεις το εχω φωτογραφια για το προφιλ μου το θηλυκο ειναι κιτρινο.Τρωνε και τα δύο καναβουρι και μια φορα τη βδομαδα σπιτικη αβγοτροφη@Popitsa θα τα πιάσεις. Κάποιοι βάζουν τα κλουβιά δίπλα δίπλα με ανοιχτό πορτακι και τα σπρώχνουν να μπούνε στο άλλο αλλά καλύτερα να τα πιάσεις μια να τελειώνεις ( θα τρομάξουν λίγο αλλά θα τους περάσει). Στείλε και μια φωτογραφία μετά . Επίσης πες μας λίγο και για την διατροφή τους. Είναι κοινά καναρίνια;
Ναι είναι τέλεια!!Δύο αρσενικά και δύο θηλυκά αν μπουν ως εξής:Δύο αρσενικά χώρια (πάνω κάτω) και δύο θηλυκά μαζί σε ζευγαρώστρα 60άρα σε άλλο χώρο (μπαλκόνι) από τα αρσενικά είναι σωστή σαν επιλογή για ζευγάρωμα; Το αρσενικό το ένα είναι σε ζευγαρώστρα 60 και σε λίγο καιρό θα είναι και το άλλο αρσενικό (άλλη 60αρα) καθότι η άνεση τους είναι αδιαπραγμάτευτος όρος.
Εδώ θα διαφωνήσω, δηλαδή εννοείται είναι χρονοβόρο όπως με οποιοδήποτε ζωάκι, είτε είναι σκύλος και του μαθαίνεις να κάθεται και να μην τραβάει είτε είναι πουλί και το μαθαίνεις να βγαίνει από το κλουβί. Και εγωιστικό δεν είναι σε καμία περίπτωση τα πουλιά έχουν ανάγκη από παρέα και συντροφιά. Ξέρω περίπτωση καρδερίνας που έβγαινε από το κλουβί και καθόταν στον ώμο του ιδιοκτήτη της από μόνη, για να γίνει κάτι τέτοιο σημάνει ότι υπήρξε απόλυτος σεβασμός από τον άνθρωπο προς το πουλί και δεν υπήρξε καμία παραβίαση των θελησεων του πτηνού για να θεωρηθεί εγωιστικόΑυτό με την εκπαίδευση με είχε απασχολήσει και εμένα. Κατάλαβα δυστυχώς αμέσως ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία και θέλει υπομονή ενώ είναι και λίγο εγωιστικό.
Αγγουρακι@Popitsa ποια λαχανικά έχεις δοκιμάσει; Μπρόκολο, σπανάκι, γλυστριδα, πιπεριά, κολοκυθακι, αγγουράκι, νομίζω αρέσουν. Το ίδιο τριμμένο καρότο, αρακάς, καλαμπόκι. Τα λαχανικά είναι βασικό μέρος της διατροφής τους. Τα φρούτα πολύ πιο σπάνια αλλά σίγουρα το μήλο, κ κανένα εποχιακό όπως λίγο σταφύλι.
Για μένα Κώστα που πετάει ελεύθερος στο δωμάτιο, έχει αποφασίσει ότι η θέση του είναι όπου θέλει. Εννοείται συμφωνώ μαζί του.. Και εγώ θα ήθελα να κάθονται στον ώμο μου αλλά δεν είναι και εκεί η θέση τους
Πολύ καλή ιδέα.ένα ερώτημα ποιο λαχανικό γίνεται πιο αποδεκτό από τα καναρίνια μας. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι γίνεται σε θέματα προτίμησης φρούτων και λαχανικών.
@Popitsa Σε αυτό έγινε πρόσφατα κάποιο ερώτημα στο φόρουμ και έχουν ανέβει και ποσοστά. Έχει αν θυμάμαι καλά σημασία αν είναι καναρίνια κόκκινα λιποχρωμικά γιατί τότε θέλουν τροφή χωρίς ρούπσεν. Υπάρχει και για αυτό αναφορά. Θα δω αν μπορώ να βρω τα link.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας