Αναπαραγωγή Εμφανιστηκαν τα πρωτα αυγα. Τι κάνω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης cvrak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ακομα και αν βγήκε μονο ο πρώτος νεοσσός, βάλε αυγό για να μπορουν οι γονεις να το ταίσουν
 
ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Είδη έχουν βγει και τα 4 πουλάκια. είναι η πρώτη μου φορά ξέρετε και είμαι υπερήφανος που έχω φτάσει σε αυτό το στάδιο με την βοήθεια σας διαβάζοντας τα διάφορα θέματα σας. ευχαριστώ και πάλι. και μια ακόμη ερώτηση το αρσενικό το έβγαλα από το κλουβί που ήταν η θηλυκιά γιατί έβλεπα ότι πήγαινε στην θηλύκια και την τάιζε. έκανα καλά η πρέπει να τον ξαναβάλω πάλι μαζί
 
Νομίζω πως έχεις ένα αρσενικό με αυξημένο το πατρικό ένστικτο και αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Ταίζοντας την θηλυκιά την ξεκουραζει και την βοηθάει στο μεγάλωμα των νεοσσών τους. Ειδικά τωρα που είναι αρκετά και χρειάζονται συχνα τάισμα, η βοήθειά του ειναι πολύτιμη. Θα σου πρότεινα να τον βάλεις ξανά μεσα στο κλουβί εκτός αν διαπιστώσεις καποιες επιθετικές τάσεις προς τα μωρά, πράγμα που δεν το νομίζω. Διεθεσε λιγη ώρα καθε μερα για να παρατηρείς τις αντιδρασεις τους, θα σου φανεί πολύ χρήσιμο σαν συγκριτική εμπειρία στο μέλλον.
 
και μια ακόμη ερώτηση το αρσενικό το έβγαλα από το κλουβί που ήταν η θηλυκιά γιατί έβλεπα ότι πήγαινε στην θηλύκια και την τάιζε. έκανα καλά η πρέπει να τον ξαναβάλω πάλι μαζί
Πρώτα από όλα είναι πολύ σημαντικό να μην κάνουμε αλλαγές αυτή την περίοδο εάν δεν είναι απαραίτητο. Από τη στιγμή που έχουν βγει ήδη 4 πουλάκια τα οποία δεν ενοχλεί ο αρσενικός όπως επίσης δεν ενοχλεί και την κανάρα, δεν έχεις λόγο θα τον βγάλεις από το κλουβί. Αντίθετα, είναι μέσα στα καθήκοντά του να ταΐζει τη θηλυκιά και αυτή με τη σειρά της τους νεοσσούς.

Βάλτον πάλι στο κλουβί και να παρατηρείς διακριτικά και από απόσταση τη συμπεριφορά τους. Αν υπάρχει επιθετικότητα είτε προς τα μικρά είτε προς την κανάρα, τότε τον απομακρύνεις.
 
επιθετικό δεν τον βλέπω ίσα ίσα τον βλέπω πολύ στοργικό, αλλά νομίζοντας ότι ταΐζοντας την θηλύκια δεν ταΐζονται τα μικρά. ( τον ξανά έβαλα μέσα και πάλι )
 
Back
Top