Αναπαραγωγή Εξελίξεις με τις πάπιες, σήμερα η μια καρολίνα έλειπε

Εγγραφή
29 Δεκ 2008
Μηνύματα
190
Πόλη
Θεσσαλονίκη
εξελιξεις με τισ παπιεσ . σημερα η μια καρολινα ελειπε. Ο αρσενικος ηταν κατω απο τη μια φωλια. Πηγα προσεκτικα και ειδα τη θυληκια μεσα. ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ οποτε λογικα σημερα θα δω το πρωτο αυγο. Πολυ νωριτερα απο οτι περιμενα αλα εγινε αυυτο που ηθελα. ΘΑ ΕΧΩ ΠΑΠΑΚΙΑ !
 
τα πουλια φιλε αντωνη εχουν τη δικια τους μαγεια. Οι περισοτεροι τα θεωρουν χαζα και αδιαφορα γιατι δεν ειναι ζωα οπως ο σκυλος η η γατα. Οταν γνωριζεις ομως τη δικια τους ομορφια κολας. Πολλα ειναι τοσο ομορφα που θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι ζωντανα εργα τεχνης. εγω βλεπω σε αυτα την αγρια φυση. Δεν ειναι σαν τα θηλαστικα βασικα ειναι δεινοσαυροι (στην κυριολεξια) τα πτηνα δεν ειναι απογονοι των δεινοσαυρων ειναι ειδη δεινοσαυρων (οι δεινοσαυροι δεν ηταν ερπετα ετσι μας ελεγαν στο πανεπιστημιο και θυμαμαι ακομη τις εξετασεις εξαμηνου στην εξελικτηκη βιολογια που επρεπε να δειξουμε τις 11 ομοιωτητες μεταξυ του σκελετου ενος κοτοπουλου και ενος κομψογνανθου). Ακομα τα νεα στοιχεια απο απολιθωματα μας λενε οτιακομη και φοβεροι θhρευτες σαν τον T-REX ειχαν πτερωμα (υτουλαχιστον οταν ηταν μικρα). Οποτε αν πηγαιναμε μια βολτα στην προιστορια θα βρισκομασταν σε εναν κοσμο γεματο απο τεραστια πουπουλενια πλασματα με απιθανα χρωματα που δεν πετουσαν ακομη. Ενα πουλι οπως ενας φασιανος ειναι το καλυτερο μοντελο κινησης για εναν διποδο σαρκοφαγο δεινοσαυρο. ακομη εχουν τηδικια τους λογικη δεν μπορεις να πεις οτι ενα πτηνο η ενα ζωο εχει μυαλο 2χρονου η 4χρονου παιδιου γιατι δεν γινεται να συγκρινεις μηλα και πορτοκαλια αυτο που μπορεις να πεις ειναι οτι ενα πτηνο μπορει να καταλαβει τον ανθρωπινο κοσμο οσο ενα 2χρονο, τετραχρονο παιδι με την ιδια λογικη μπορεις να πεις οτι ενασ ανθρωπος καταλαβαινει τον πουλισιο κοσμο οσο ενα αυγο αρα εχει λογικη πτηνου που αντιστοιχει σε ενα πτηνο 0 ημερων. Οποτε τα πουλια ουτε βαρετα ειναι ουτε χαζα. Και μην ανησυχεις και εγω ενα απο τατελευταια πραγματα που κανω πριν κοιμηθωειναι να κοιταξω απο το παραθυρο να δω αν οι παπιες ειναι οκ και εχω ξυπνησει απειρες φορες για να δω γιατι κανουν θορυβο.
 
Φιλε μου καλημερα
Τελικα τι εγινε; εκανε κανενα αυγο;
Εγω εχω μια μαμα με 8 μινι κοτοπουλακια, και ειναι αφασιες.
Περιμενω να ακουσω καλα νεα.
Φιλικα Αντωνης
 
ακομη δεν εχω δει αυγο αλα η παπια μπαινοβγαινει στη φωλια. μολις γενησει θα στειλω μυν στανταρ. ειναι λιγο πιοδυσκολο για αυτα τα πουλια να γενησουν αποοτι τα κοτοπουλα αλλα δεν θα πλησιαζε την φωλια αν δεν το ειχε σκοπο. τα αλλα 2 ζευγαρια δεν εχουν δειξει το παραμικρο ενδιαφερον για τις φωλιεςαρα αυτα δεν ειναι ετοιμα ακομη.η μονη που φερεται και μοιαζει ετοιμη ειναι αυτη. Ισως επειδη αυτη και ο αντρας της ηταν ηδη ζευαγαρι οταν τα πηρα ενω τα αλλα 2 κολησαν μεταξυ τους το χειμωνα και μια που ο δεσμος ειναι για μια ζωη ισως αργει λιγο να εδραιωθει.
 
Χαίρομαι φίλοι μου με αυτά που γράφετε. Οι πέρδικες chukar άρχισαν να γεννάνε τα πρώτα αυγά κ μάλιστα είναι φετινά πουλια. Οι πεδινές πέρδικες σκάβουν μεγάλες τρύπες στο έδαφος μάλλον ετοιμάζονται κ αυτές. Για να δούμε!
Φιλε Αντωνη εμενα ένα θηλυκό νανάκι άρχισε να θέλει να καθίσει στην φωλια για να κλωσσήσει...
 
εχουν πολυ στενες σχεσεις τα ζευγαρια περπατα;νε 2 δυο σαν τους χιωτες και συνεχεια το ενα ξεψιριζει και χαιδευει το αλλο. μιλανε με εντονο τροπο μεταξυ τους και κανου κινησεις σαν τελετουργικο χορο
 
Εχω αποκτησει νανακια τωρα τελευταια και προχτες ειδα τον αρσενικο να φωναζει την θυλικια μολις του πεταξα τροφη και να την ταιζει στο στομα, νομιζα οτι γινετε μονο στα καναρινια..
 
Back
Top