Πιστευω ή οτι απλα τσακωθηκαν ή οτι ισως εκανε προσπαθεια για ζευγαρωρα αλλα αυτη εχει αλλου το μυαλο της...Στη δική σου περίπτωση ποιος ο λόγος που υπήρχε τραυματισμος; Υποθέτεις πως θέλει να ξαναζευγαρωσει το αρσενικό?
Το παρακολουθω ετσι και αλλιως, ειναι στο σαλονι μου σε μια γωνια που μπορω να τα χαζευω οσο πινω τον καφε μου, απλα εχω τον νου μου λιγο παραπανω απο χθες...Μπορεις να παρακολουθείς το ζευγάρι; Γιατι ειναι εύκολο να χωρίσουμε τα πουλιά, αλλά ο πατέρας είναι απαραίτητος για τα μικρά.
το εχω διαβασει 3 φορες για να το εμπεδοσω, πολλε πληροφοριες μαζεμενες και καποια πραγματα πρεπει να τα ξανακοιταω και το διαβασα και πριν καμια ωρα, ειδα και το βιντεο το οποιο δεν ειχα δει και αναγνωρσα την συμπεριφορα...Υπάρχει μάλιστα κι αυτο Αν θελεις ρίξε μια ματιά.
Ψάξε διάφορα βιντεάκια στο youtube θα σε βοηθήσουν! Ένα σκοτεινό δωμάτιο και ένα μικρός led φακός θα σε διευκολύνουν πολύ! Ααα και ψυχραιμία!Η σημερα ή αυριο αμα μου δωθει η ευκαιρια θα επιχειρησω να κανω και ωοσκοπιση και οτι καταφερω γτ αυτο θελει καποια εμπειρια απ οτι εχω καταλαβει...
Ψάξε διάφορα βιντεάκια στο youtube θα σε βοηθήσουν! Ένα σκοτεινό δωμάτιο και ένα μικρός led φακός θα σε διευκολύνουν πολύ! Ααα και ψυχραιμία!
Καλή τύχη λοιπόν! Αν δεν νιώθεις σίγουρος μπορείς να περιμένεις 15 μέρες και να δεις αν θα σκάσουν τα αυγά. Ούτως ή άλλως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αγχώνεσαι και να βιάζεσαι να δεις αν τα αυγά είναι ένσπορα.Εχω δει καμποσα αλλα δεν καταλαβα και πολλα, εχω φακουδακι, εκανα και παντεντα να μην χανει γυρω γυρω και οτι γινει...
*Άγγελε, νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις πορεία και να πας για... σύμβουλος γάμουΚαλημερα!
Το ζευγαρακι μια χαρα τα παρι, οι τσακωμοι τελειωσαν πολυ γρηγορα και τα πανε πολυ καλα. Και εγω δεν ηθελα να ρα χωρισω τελειως για αυτο προσπαθησω οσο γινεται να δω τι παιζει και πως να το χειριστω*, αλλα ενταξει τα βρηκανε.
Η σημερα ή αυριο αμα μου δωθει η ευκαιρια θα επιχειρησω να κανω και ωοσκοπιση και οτι καταφερω γτ αυτο θελει καποια εμπειρια απ οτι εχω καταλαβει...**
Θα εχετε συντομα νεα μας :)
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά μπορεί να δοκιμάσει και να αποκτά σιγά σιγά εμπειρία!Η ωοσκόπηση πάντως όπως και να έχει δεν είναι τόσο απαραίτητη σε αυτήν τη φάση, γιατί ούτως ή άλλως και να αυγά να είναι άσπορα, αφενός δεν θα είσαι σίγουρος, αφετέρου σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να την αφήσεις να τα κλωσήσει.
Με φακουδακι τσεπης σε σκοτεινο μερος... Μονο ο κροκος φενοταν μεσα...καλημέρα.. Πως έκανες την ωοσκόπηση..?στην έβδομη μέρα φαίνονται καθαρά τα αυγά άν έχουν πουλάκι. Θα πρότεινα να αφήσεις 2 με 3 μέρες τα αυγά και να ξανακάνεις ωοσκόπηση να είσαι σίγουρος.
Θα συμφωνήσω. Άστα λίγες μέρες ακόμα και ξανατσέκαρε. Όσο πιο πολλές φορές το κάνεις τόσο πιο πολλή εμπειρία αποκτάς! Και αν είναι άσπορα άστην να τα κλωσήσει για καμιά βδομάδα ακόμα να έχει χρόνο το αρσενικό να πυρώσει. Γιατί μάλλον τα άσπορα οφείλονται σε βιαστική ένωση του ζευγαριού. :)θα πρότεινα να αφήσεις 2 με 3 μέρες τα αυγά και να ξανακάνεις ωοσκόπηση να είσαι σίγουρος.
Προσοχή! Αν κάνει υπερβολές με την αυγοτροφή το αρσενικό μπορεί να παχύνει (λίπος άρα πάλι άσπορα αυγά) ή να επιβαρυνθεί το συκώτι του. Θα πρότεινα η συχνότητα αυγοτροφής να είναι μέρα παρά μέρα και να ενισχύσει με έξτρα σπόρους και μια πλούσια διατροφή με ΄λαχανικά, βότανα και κανένα φρουτάκι! Αν και πάλι το αρσενικό δεν πυρώσει συνεχίζεις τη διατροφή αυτή και περιμένεις να πλησιάσουμε πιο πολύ στην άνοιξη. Το θηλυκό θα ταλαιπωρηθεί πιο πολύ αλλά αυτά έχουν οι βιαστικές αποφάσεις. Γκούχου γκούχου.και ενίσχυσε λίγο την διατροφή τους με αυγοτροφή να πυρώσει το αρσενικό..
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας