Εχω 4 εγω και 5 η κοπελα μου οποτε προσπαθω να ψωνιζω για 9 πουλια, γιατι ετσι και αλλιως αμα ανοιξω την τροφη την αποθυκευω σε κουβαδακι με καπακι και φυλλα δαφνης...προτίμησε κάτι επώνυμο. Για 2 πουλάκια μόνο θα σε βγάλει αρκετές μέρες..
Ειδηκα αμα δεν εχεις αλλη, εχω μηνει πολυ ευχαριστημενος δεδομενο οτι 8 μηνες περιπου εχω δοκιμασει διαφορες...η manitoba είναι μια πολύ καλή λύση..
Λάθος φίλε μου! Το μείγμα σπόρων πρέπει να είναι στάνταρ και να είναι το ίδιο κάθε μέρα. Μαζί με αυτό το μείγμα προσφέρεις 2-3 φορές την εβδομάδα ένα άλλο μείγμα που αποτελείται από κία, καμελίνα, κινόα και σπόρους υγείας. Αυτό εννοούμε όταν λέμε έξτρα σπόρους. Όχι διάφορα μείγματα σπόρων διαφορετικών μαρκών.Εξτρα σπορους βαζω με την αποψη οτι παρεχω διαφορετικα(καπως) μειγματα ακομα...
Διαβάζοντας ξανά το θέμα σου, αυτό που θα σου πω (ξανά) είναι μη βιάζεσαι και πέρα από τη θερμοκρασία (14-16 βαθμούς) και την υγρασία, κάτι ζωτικής σημασίας για να πυρώσουν είναι η διάρκεια του ημερήσιου φωτός. Πρέπει να είναι 13-14 ώρες κάθε μέρα. Ο φυσικός φωτιμός δεν αρκεί μιας και τώρα η μέρα διαρκεί περίπου 10 ώρες. Δεν φτάνουν. Τέλος κάτι εξίσου σημαντικό είναι οι λάμπες. Μέσα από τα τζάμια και τα παράθυρα οι πολύτιμες ακτίνες του ήλιου δεν περνάνε. Και έτσι τα θηλυκά δεν μπορούν να απορροφήσουν το ασβέστιο, χωρίς τη βιταμίνη D. Οπότε άσε τα σκευάσματα και δες και τους υπόλοιπους παράγοντες. :) Αν αποφασίσεις να αυξήσεις τη διάρκεια του φωτός εννοείται θα το κάνεις σταδιακά. Όχι ξαφνικά θα τα έχεις με λάμπα μέχρι η μέρα να διαρκεί για αυτά 14 ώρες. Έτσι θα τα αποτρελάνεις. Σταδιακά και λίγο λίγο κάθε μέρα θα αυξάνεις τα λεπτά του φωτός που θα δέχονται μέχρι να φτάσουν οι 14 ώρες. Αν και εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις 1 - 2 μήνες. :)Να τον ξεκινησω και βιταμινες-αμινοξεα ή να βεβαιοθω οτι ειναι ασπορα τα αυγα;
Πολύ καλή επιλογή!Θα δοκιμασω και την Τ3 πλατιμουν
Να μη βιάζεσαι στο είπα; Α ναι στο είπα!Πριν λιγο τελειωσα και την δευτερη ζευγαρωστρα για να μπει αυριο το επομενο ζευγαρι γιατι μασανε τα καγκελα και τα δυο και να ειμαι ετοιμος σιγα σιγα. Μονο η φωλια λειπει που θα την παρω σημερα...
Μα το θέμα δεν είναι αν θα πυρώσει το πουλί ή όχι. Και εγώ έχω αρσενικό έξω και είναι πυρωμένο. Δε θα το βάλω για αναπαραγωγή και ο λόγος είναι απλός. Πες πως έχω και θηλυκό πυρωμένο και πως ζευγαρώνουν και έχω ένσπορα αυγά. Όταν αυτά τα αυγά θα βγουν τα μικρά το πιθανότερο να πεθάνουν όχι τόσο από το κρύο, μιας και η κανάρα τα ζεσταίνει, αλλά από την ανεπαρκή σίτιση. Ο λόγος λοιπόν που ζευγαρώνουμε άνοιξη με 14 ώρες φωτισμού είναι ότι οι νεοσσοί 14 ώρες πρέπει να ταίζονται. Τώρα που η μέρα διαρκεί 10 ώρες καταλαβαίνεις πως θα ταίζονται πολύ λιγότερο και άρα δε θα τα καταφέρουν. Είδατε πως η φύση τα έχει φτιάξει όλα τόσο όμορφα και τέλεια.. :)Μπορεί να πυρώσει το ζευγάρι που είναι εσωτερικά και μόνο με τον φυσικό φωτισμό. Έχω αυτή τη στιγμή κανάρα στη φωλιά χωρίς επιπλέον φωτισμό. Μόνο του παραθύρου. Και η θερμοκρασία είναι περίπου 14 βαθμούς
Αν υπάρχουν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο, που θα ξυπνήσουν τα ένστικτα και θα υπάρξει η ορμονική ισορροπία τότε ναι... μπορεί να προετοιμαστεί, να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία κάθε προσπάθειά του.Μπορεί να πυρώσει το ζευγάρι που είναι εσωτερικά και μόνο με τον φυσικό φωτισμό..
Κάτι τέτοιο επικαλέστηκα όταν έγραψα για προϋπόθεση...πέρσυ είχα μικρά μέσα Φλεβάρη και χωρίς πρόσθετο φωτισμο αλλά με την ακούραστη σίτιση τους από τους γονείς τους μεγάλωσαν μια χαρά.
Θα περιμένουμε!Θα ανεβασω φωτο πιο μετα να τις δειτε
Μέσα από πολλές παρόμοιες "εμπειρίες"... σιγά σιγά. Γίνεται και κανόνας.αυτή ωστόσο είναι η δική μου εμπειρία και δεν αποτελεί κανόνα.
Αυτό μπορεί να κάνει και τη διαφορά μεταξύ μιας αποτυχημένης και μιας απόλυτα πετυχημένης προσπάθειας.φυσικά δεν βιάζομαι και απλά περιμένω.. Απλά είναι τα πράγματα νομίζω.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας