τροφη εχει βγαλει και μενα καποιες φορες
. Μολις ηρθε σπιτι πηγα να το βγαλω απο το κουτι και φυσικα τρομαγμενο πεταξε στο σπιτι. Το επιασα ( οχι και πολυ ευγενικα διοτι δεν μπορουσα με τιποτα με αλλο τροπο ). Αυτες τις μερες ειναι πιο ηρεμος και εχει συνηθίσει την παρουσια μου, αρχισα να βαζω το χερι μεσα και απλα το κοιταει και ειναι λιγο ανησυχος αλλα δεν πεταει απο εδω και εκει, καμια φορα τρωει και απο το χερι μου αλλα πολυ επιφυλακτικα. Πολλες φορες παω τροφη πολυ κοντα με το χερι (φρουτα) αλλα δεν το θελει, ειναι γιατι φοβαται η γιατι εχει φαει απο την τροφη του πολυ και δεν εχει ορεξη; *Ειμαι σε καλο δρομο ?
Το πουλί είναι στρεσαρισμένο. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα γι΄αυτό, ακόμα δεν έχει συνηθίσει το νέο του περιβάλλον, άρχισε και η... Εκπαίδευση.σημερα αρχισε να κανει αυτο και γενικα οπου βρει λιγο μεγαλυτερο ανοιγμα παει εκει , νομιζω θελει να φυγει, το κανει πολυ συχνα, τι μπορω να κανω για αυτο;
Πολύ καλά κάνεις! Φρόντισε όμως για κάποια ''ώρα'' να κάθεσαι δίπλα στο κλουβί, στο ίδιο ύψος με το πουλί και να του μιλάς ήρεμα πχ επαίνεσε το! (το νιώθει). Κάνε ήρεμες κινήσεις και ξεκίνα να του προσφέρεις πχ κομματάκι τσαμπιού κεχρί, έχοντας τα χέρια σου εκτός κλουβιού. Με λίγα λόγια προσπάθησε να το χαλαρώσεις, να γνωρίσει-μάθει-συνηθίσει εσένα αλλά και το νέο περιβάλλον ήσυχα και με ηρεμία.. Γενικα οταν τρωω η κανω δουλειες παντα του μιλαω χαλαρα για αρκετη ωρα.
Για κάθε τι που θέλεις να κάνεις με-στον παπαγάλο σου, θα σκέφτεσαι όπως αν το έκανες σ΄ένα παιδάκι ή στον εαυτό σου δηλ πάντα να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του.Sissy θα αρχισω απο αυριο να του δινω κομματακια γιατι μολις του εβαλα το πανι σημερα το πρωι, *γενικα τωρα που βλεπει μονο απο μπροστα δεν το αγχωνει; πχ **αμα το βγαλω σε 5-6 μερες δεν θα του ειναι περιεργο;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας