Ασθένειες Εξογκωμα στην αμαρα Κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Irene V
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Irene V

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2014
Μηνύματα
82
Καλησπερα! Εχω 2,5 χρόνια ενα κοκατιλ θηλυκο! Για αρκετο διαστημα εχω παρατηρησει οτι εχει ενα εξογκωμα στην αμαρα της, αλλα δεν ανησυχησα γιατι ειχε κανονικα καλη διαθεση, ετρωγε με ορεξη και δεν φαινοταν να την ενοχλει.. Επισης αυτο εμφανιστηκε λιγο μετα αφοτου εκανε τα πρωτα της αυγουλακια, περυσι τον Μαιο, δυσκολευτηκε αρκετα κιολας! Χθες και προχθες ομως, ειδα το κατω μερος της ουρας της κ το μερος που καθοταν γεματο αιματα, κ δεν μπορω να καταλαβω απο τι ειναι.. Οι κουτσουλιες της φαινονται κανονικες, αλλα σημερα φαινεται οτι δεν εχει πολλη διαθεση για φαγητο.. Υπαρχει κανεις να εχει καποια ιδεα απο τι μπορει να ειναι; Ψαχνω γενικα αλλα δεν βρισκω συμπτωμα ασθενειας αιμορραγια.. Της εβαλα μια αντιβιωση γενικη στο νερο αλλα ουτε νερο εχει διαθεση να πιει! Επισης φοβαμαι μηπως εχει δυστοκια, αλλα θα μπορουσε να προκαλεσει αυτο αιμορραγια;
 
Ειρήνη μια φωτογραφία θα βοηθούσε.
 
Επειγόντως να πάρεις υγρό ασβέστιο και να ακολουθήσεις τις οδηγίες του άρθρου.
 
Εχει και σουπιοκοκκαλο στο κλουβι του, και άμμο ασβεστιου.. Θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο να δειτε, βεβαια το εχει καιρο το εξογκωμα απλα τωρα εμφανισε αιμορραγια, κ απο χθες καθεται συνεχεια φουσκωμενο κ δεν τρωει..
 
Καλυτερα να βρεις εναν γιατρο να το δει το συντομοτερο. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Δεν σου ειπε τυχαια η Μαρια να παρεις υγρο ασβεστιο. Εχει αμεση απορροφηση και δραση σε σχεση με αυτα που αναφερεις. Αν ειναι δυστοκια και δεν την βοηθησεις αμεσα δεν θα αντεξει πολυ ακομη.
 
Δυστυχως δεν υπαρχει κανεις ειδικευμενος εδω στη Ζακυνθο.. Μια αντιβιωση γενικη μου εδωσαν, aviomicyne, αλλα ουτε το νερο της πινει.. Προσπαθω να ανεβασω φωτο αλλα βγαζει μηνυμα error, δεν ξερω γιατι!
 
Σε ενα πουλακι που δεν πινει νερο ή δεν παιρνει το φαρμακο που ειναι διαλυμενο στο νερο τοτε δινουμε σταγονες στο στομα αν ειναι ημερο ή απο τα ρουθουνια απ'οπου πινουν κανονικα. Σταγονα σταγονα, δεν παθαινουν τιποτα και δεν πνιγονται. Εχω βοηθησει ετσι αγρια πουλια που βρηκα για να μην παθουν αφυδατωση με οδηγιες του ΕΚΠΑΖ. Παρολα αυτα το ασβεστιο ειναι αμεση αναγκη στην περιπτωση σας νομιζω σε περιπτωση που ειναι δυστοκια.
 
Πηγα σε 2 κτηνιατρους σημερα κ δεν ειχαν! Κ μαλιστα ο ενας μου ειπε οτι αν εχει αυγο και δυσκολευεται να το κανει, δεν βοηθαει το υγρο ασβεστιο γιατι δεν προλαβαινει να απορροφηθει απο τον οργανισμο της ουτως η αλλως.. Μονο μαλαξεις με λαδακι για να την βοηθησει..
 
Εκεί που βρήκες το aviomycin σε petshop, έχουν οπωσδήποτε calcio της taberni . Αγορασέ το και διάβασε Δυστοκία των πτηνών .
Βέβαια έχουν περάσει δύο μέρες και αν ήταν αυτό θα είχε καταλήξει το πουλάκι.
Οι γιατροί που πήγες το είδαν το πουλί; Τι γνώμη έχουν; Πάντως μασάζ με λαδάκι δεν το προτείνω.
Παρακαλώ διάβασε προσεκτικά το άρθρο και ανέβασε φωτογραφία της αμάρας του πουλιού.l
 
Δεν το είδαν, ο ένας μου ειπε οτι το υγρο ασβεστιο δεν θα βοηθησει γιατι δεν προλαβαινει να γινει απορροφηση, κ να βαλω λαδακι. Βεβαια φοβαμαι οτι αν την πιασω θα της κανω ζημια, γιατι δεν ειναι καθολου ηρεμη..
Αν δεν ειναι δυστοκια δηλαδη, τι αλλο θα μπορουσε να ειναι;
 
Ισως παρασιτα του εντερου, κι αυτα φερνουν αιμα. Δωσε την αντιβιωση κι αν σταματησουν οι κοκκινες κουτσουλιες τοτε παιρνεις ενα φαρμακο για παρασιτα του εντερου. Εχεις δυνατοτητα να ζητησεις καλλιεργεια ή εστω εξεταση σε στερεοσκοπιο στα κτηνιατρεια εκει;
 
Back
Top