Γενικά Αποριες για το κοκατιλ που μόλις απέκτησα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης annapas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Βασικα θεωρω πως τα πουλια τα φτερα τα εχουν για να πετανε. Ο μονος λογος να τα κοψει καποιος ειναι για να μην τραυματιστουν. Μαλλον ειμαι κατα.:)

Εντωμεταξυ εχει αρχισει και ανοιγει τα φτερα του και τα χτυπαει πανω κατω μαλλον για να ξεπιαστει και μου φαινεται τοσο παραξενο και τοσο φπβερο! 😀 χαζη!
 
Αρχίζει και νοιώθει άνετα και εξοικειώνεται :)
 
Μαλλον! Καθομαι διπλα του και του μιλαω και κλεινει τα ματια! Σαν να νανουριζεται. Πες μου κατι ακομα:Σε τι θερμοκρασια πρεπει να ειναι το δωματιο περιπου;
 
Μια σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 20-22 βαθμούς χωρίς ρεύματα, όσο και για εμάς δηλαδή είναι μια χαρά.
 
Ωραια. Παντως τελικα αυτο που λενε πως ολα τα ζωα τα κανεις φιλους με το φαγητο ισχυει για ολα. Το ηξερα για τα σκυλια και τα γατια τωρα το βλεπω και με τον καμαρι αυτο! 🙂
 
Καλημερα ηθελα να ρωτησω κατι...
Εδω και πεντε μερες περιπου το μικρουλη τρωει απο το χερι μου μεσα στο κλουβι. Οταν ομως κανω κινηση να το ακουμπισω λιγακι στα ποδια για παραδειγμα τα τραβαει. Ειναι λιγος ο χρονος η πρεπει να το ακουμπησω αλλου;(οπως στο στηθος ας πουμε)Επισης οταν πηγαινει κοντα οποιοσδηποτε αλλος εκτος απο μενα(οπως ο γιος μου) δεν απομακρυνεται αλλα παει να τον δαγκωσει.
 
Δεν αρεζονται να τους ακουμπας τα ποδια, νιωθουν οτι παγιδευονται. Αμα θες να τον χαιδεψεις προσπαθησε σιγα σιγα στο κεφαλακι του και στο σβερκο του. Πρεπει να περνανε και οι υπολοιποι της οικογενειας χρονο μαζι του, εστω και για λιγο προκειμενου να τους συνηθισει. Δε θα ειναι τοσο δεμενος οσο με σενα που τον φροντιζεις αλλα τουλαχιστον θα τους ανεχεται. Καλο ειναι να κανετε πραγματα ολοι μαζι. Οχι κατι το ιδιαιτερο. Απλα πραγματα, οπως το να φατε ολοι μαζι ή να δειτε τηλεοραση! Μπορει να κανει καλο και στη σχεση σας με το γιο σου!
 
Με το μικρο βλεπουμε μαζι τηλεοραση η και τρωμε πολλες φορες. Δεν τον φοβαται αλλα οταν παει το χερι του κοντα στο κλουβι του κανει επιθεση. Τον βλεπει και αυτον πολλες ωρες αλλα δεν το καθαριζει.Βεβαια οταν του μιλαει φουντωνει και τετοια αλλα μολις παει να βαλει χερι κοντα αγριευει. Θα το δοκιμασω με τοχαιδεμα στο κεφαλι.Βεβαια το ποδι δεν παω να το πιασω απλα το ακουμπαω και τραβιεται πολυ χαλαρα βεβαια χωρις ταραχες. Σ ευχαριστω πολυ.

Επισης κατι ακομα ειναι πολυ μαλθακος κανα τριαρι μερες τωρα καθετε και κοιταει ψηλα.Χθες τον εβγαλα λιγο στο μπαλκονι και φωναζε αλλα στο δωματιο οταν ειναι ενω πριν μιλαγε πηγαινε περα δωθε και τετοια λιγες μερες τωρα καθεται σαν να βαριεται. Πλενεται τρωει δεν εχει αλλαξει κατι απο αυτα. Μηπως βαριεται; Και αν ναι τι μπορω να κανω εγω;
 
Μαρακι μου του βαζω εκτος του οτι ή μουσικη θα εχουμε ή τηλεοραση, οταν λειπουμε παντα του εχω μουσικη για να μην αισθανεται μονο του. Εχει αρχισει και βγαζει και κατι φωνουλες που πριν δεν τις εκανε.
 
Του εχω βαλει ενα παιχνιδι και επισης του εφτιαξα μια χαζομαρα με καλαμακια που ειδα σε αυτο το site αλλα εκτος απ την σκαλα που του εχω δεν ασχοληται με τιποτα. Θελω να μπουμε στην διαδικασια να το βγαζω απο το κλουβι για να ειναι και αυτο πιο χαρουμενο μεχρι που σκεφτηκα να το αφησω να βγει μονο του και οτι γινει αλλα φοβαμαι μην τραυματιστει.
 
Σιγά σιγά και μην αγχώνεσαι, επηρεάζονται και από τον καιρό τα πουλιά όπως κι εμείς. Έχεις ακούσει πουλιά να κελαηδούν βροχερή μέρα;
 
Καλησπερα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση να μην αρεσει στα κοκατιλ να τα βγαζουμε στο μπαλκονι. Εβγαλα το δικο μου σημερα που ειχε ωραια μερα αλλα δεν ενθουσιαστηκε θα λεγα. Δεν εφαγε οση ωρα ηταν εξω και καθοταν σε ενα σημειο ολη την ωρα. Επισης δεν φωναζε παρα μονο οταν με εβλεπε να πηγαινοερχομαι. Οταν το εβαλα παλι στο δωματιο μου αρχισε φουντωνε πηγε εφαγε κτλ. Επισης ειναι τωρα μια βδομαδα και, που δεν πολυμιλαει (εως καθολου)και καθεται σαν στεναχωρημενο βεβαια τρωει πινει κανονικα οι κουτσουλιες του ειναι κανονικες και δεν εχει αλλαξει κατι για να το δικαιολογει αυτο.
 
Ναι αλλα δεν δινει καμια σημασια. Το πρωι στην Αθηνα ειχαμε πολυ ωραια μερα.
 
Ωραία μέρα είχε αλλά σήμερα ειδικά έπεσε αρκετά η θερμοκρασία. Επίσης τον χειμώνα δεν ακολουθούμε ποτέ την τακτική μέσα - έξω, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να αρρωστήσει ένα πουλί.
Τώρα το δικό σου ήταν αμήχανο γιατί βρέθηκε σε νέο περιβάλλον και φοβήθηκε.
 
Back
Top