Γενικά Αποριες για το κοκατιλ που μόλις απέκτησα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης annapas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τι να σου πω, βγάλε το κλουβί και κάθησε εσύ στο σημείο να δεις. Αυτό μόνο επί τόπου μπορείς να το διαπιστώσεις.

Του έδωσες καθόλου τσάι ρίγανης ή κάποιο άλλο τσάι; Συνέχεια τρέμει; Οι κουτσουλιές έτσι πρέπει να είναι. Βάλε λευκό χαρτί στον πάτο και βγάλε τις μια φωτογραφία.
 
Οχι δεν ειναι σε ρευμα. Τσαι δεν του εχω δωσει ποτε. ΤΟ στηθος τρεμει σαν να χτυπαει η καρδια γρηγορα. Μονο σε αυτο το σημειο το υπολοιπο σωμα δεν τρεμει. Εχω βακει Α4 κολλες,θα βγαλω αυριο να στειλω. Τ ο τσαι τι δοσολογια θελει;
 
Να μην θεωρήσεις ότι έχει πυρετό αν το πιάσεις και το βρεις ζεστό.
 
Καταλαβα. Παντως πλενεται ανοιγει τα φτερα του τρωει.Αυριο θα του φτιαξω το τσαι και θα βγαλω και φωτο. Ευχαριστω παρα πολυ Μαρακι!
 
Καλημερα και καλο μηνα αυτες ειναι οι κουτσουλιες μας.
rsz_img_20141102_101153.webp
 
Καλημέρα επίσης,
αυτές προς τα εδώ σαν να έχουν πολλά νερά, οι προς το κέντρο πιο φυσιολογικές. Βλέπω καλά;
Επίσης οι πόρτες αυτές ανοίγουν εύκολα, να τις ασφαλίσεις με μανταλάκια μην έχεις κάποιο πρόβλημα όταν λείπεις από το σπίτι.
Ο πάτος κάτω πως τελειώνει; Πολύ στον αέρα φαίνεται το κλουβί.
 
Οι πιο κοντα οντως φαινονται με πολλα νερα. Γιατι μπορει να συμβαινει αυτο; Οι πορτες επισης ανοιγουν ευκολα θα βαλω μανταλακια. Το κλουβι το στηριζεται πανω σε δυο σκαμπο ει ναι σταθερο. Παντως του εβαλα χθες βοτανα ριγανη και χαμομηλι και σημερα ειναι πιο ευδιαθετο γιατι εχθες ολο καθοτανε κουρνιασμενο.Βεβαια τρωει κανονικα ολες τις μερες.
 
Πρέπει να τις παρατηρήσεις και αν είναι συνολικά έτσι οι κουτσουλιές και όχι περιστασιακά επειδή ήπιε νερό ή έφαγε κάποιο χόρτο, να τις βγάλεις μια πιο κοντινή φωτογραφία, να δούμε κατ' αρχήν αν είναι διάρροια ή απλά κουτσουλιές με περισσότερα ούρα. Και για τις δύο περιπτώσεις τα ενδεχόμενα είναι πολλά. Παρατήρησε και βλέπουμε. Αν συνεχιστεί το καλύτερο να του κάνεις εξέταση συνολική του πουλιού και ειδικά για τις κουτσουλιές σε κάποιον πτηνίατρο Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι | PetBirds .
Το τσάι συνέχισέ το για 3-4 μέρες.
 
Ενταξει.Αλλα δεν του εχω βαλει τσαι του εβαλα ριγανη και χαμομηλι. Να το βγαλω και να βαλω τσαι;Να βαλω και λιγο μελι μεσα που διαβασα;
 
Ρίγανη και χαμομήλι εννοείς ξηρά βότανα; Καλύτερα όχι μέλι προς το παρόν.
 
Ναι.Ζεστανα νερο χωρις να βρασει τα εβαλα τα σκεπασα με πετσετα και του το εβαλα αντι για νερο. Καλα δεν εκανα;
 
Δηλαδή το έκανες τσάι, εντάξει. Αν το έδωσες σήμερα άφησέ το. Πάντως θα το αναννεώνεις καθημερινά το σκεύασμα. Αύριο κάνε σκέτη ρίγανη μια και είναι νέο το πουλάκι μην ανακατεύεις καλύτερα πολλά υλικά να είσαι σε θέση να τσεκάρεις αν το ενοχλεί κάτι ή του προκαλεί δυσανεξία.
 
Του το εβαλα χθες οποτε σημερα το αλλαζω και βαζω σκετη ριγανη αν ειναι. Παρακολουθω και τις κουτσουλιες του και βλεπουμε. Ευχαριστω πολυ! Την δυσανεξια πως την καταλαβαινω;
 
Καλησπερα, καταρχας οι κουτσουλιες εχουν γινει πιο πηχτες μαλλον βοηθησε η ριγανη. Κατα δευτερον εχω ενθουσιαστει γιατι σημερα τρωει απο το χερι μου(το κεχρι κανει θαυματα). Εβαλα μεσα το χερι μου και εκανε την κινηση να με δαγκωσει δαγκωσε το κεχρι και ξεκινησε να τρωει κοιταζοντας με φυσικα καθε τρεις και λιγο. Τωρα το βραδυ του εδωσα λιγο καρυδι αλλα ο φουκαρας δεν μπορει να το φαει παρολο που το εκανα κομματακια. Θεωρω πως εχουμε αρχισει και ξεπερναμε τις φοβιες μας. Ερωτησεις:Ποσο καιρο το συνεχιζω αυτο μεχρι να το κανω να με εμπιστευτει και να βγει εκτος κλουβιου; Του πηρα καρυδια και αμυγδαλα ωμα (ολα αναλατα) ποσο μικρα πρεπει να ειναι κομμενα για να μπορει να τα φαει;
 
Μπράβο πολύ ωραία προχωράτε.
Θα συνεχίσεις τα ταίσματα με το χέρι σου, θα προχωρήσεις να ανεβαίνει στο χέρι σου και να κάθεται να το χαϊδεύεις και αργότερα έξω από το κλουβί.
Πολύ μικρά κομματάκια, γενικά τα τρώνε μικρά αλλά αυτό είναι και το ίδιο μικρό σε ηλικία και δυσκολεύεται με το μαλακό ράμφος του. Εγώ που έχω ενήλικο κοκατίλ και άλλους μεσαίους παπαγάλους, το αμύγδαλο το παίρνω φιλέ να φανταστείς.
 
Ισως να τα περναγα λιγο απο το μουλτι. Το χερι μου το πηγαινα κατα μηκος στο κλαδακι και το ζουζουνι το ακολουθουσε.Ισως αν παω το χερι μακρια του σιγα σιγα προς το κενο να ανεβει. Ειναι πολυ επιφυλαχτικο το βλεπω και δεν θελω να το ζορισω.Βεβαια να πω την αληθεια του χαιδεψα λιγο τα φτερα της ουρας του και δεν τραβηχτηκε. Παντως απο οτι διαβασα το να φαει απο το χερι σου διχνει καποια αποδοχη. Ειναι ετσι;Η απλα ηθελε να φαει το κεχρι γιατι του αρεσε;:)

Μπηκα στο youtube και ειδα βιντεακια για τον τροπο που μπορεις να τα εξημερωσεις και διαφορα τετοια.Αν οχι σε ολα στα περισσοτερα ελεγαν πως πρεπει να τους κοψεις τα φτερα πριν τα βγαλεις απο το κλουβι.΄Διαβασα για τα υπερ και τα κατα αλλα δεν εχω σχηματισει καποια αποψη. Ποια ειναι η γνωμη σου;Επισης τα στριμοχνανε για να αρχισουν να ανεβαινουν στα δαχτυλα τους τελικα αυτος ειναι ο σωστος τροπος; Δεν θα ηταν προτιμοτερο να το θελησει απο μονο του;
 
Υπάρχει και στο φόρουμ μία συζήτηση με δημοσκόπηση για το κόψιμο των φτερών Κόψιμο φτερών πτήσης παπαγάλων: Υπέρ ή Κατά; | PetBirds . Είναι προσωπική άποψη του καθενός. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές χρειάζεται και άλλοτε γίνεται χωρίς σπουδαίο λόγο. Πάντως αυτός που θα κόψει τα φτερά πρέπει να γνωρίζει πως να το κάνει. Όπως τα βλέπω με το πουλάκι σου, με λίγη υπομονή θα τα καταφέρεις. Επίσης κάποια πουλιά ενώ όταν είναι κομμένα τα φτερά τους είναι συνεργάσιμα, όταν μεγαλώσουν αλλάζουν προφίλ και βρίσκεσαι ενώπιον διαφορετικής κατάστασης. Σκέψου τα όλα, εγώ δεν νομίζω πως πρέπει να τα κόψεις.
Όσο για το ν' ανέβει στο δάχτυλό σου, συνήθως βάζουμε το δάχτυλο χαμηλά στην κοιλιά του και υποχρεώνεται ν' ανέβει, χωρίς πίεση φυσικά.
 
Back
Top