Αναπαραγωγή Εξω απο το κλουβι

Εγγραφή
9 Μαϊ 2008
Μηνύματα
161
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Καλησπερα, μολις γυρισα απο το μπανιο και αφου βγηκα στο μπαλκονι να δω τι κανουν τα πουλια μου, ακουσα απο την ζευγαρωστρα το αρσενικο να μουρμουραει με παραπονο. Τοτε αμεσως πηρα την σκαλα και κοιταξα τι γινετε γιατι φοβηθηκα για τα 3 μικρα. Το μεγαλυτερο ειχε πεσει απο την φωλια χωρις να παθει ευτυχως τιποτα. Το επιασα και το εβαλα παλι στην φωλια αλλα αυτο ξαναπεταχτηκε εξω. Εχω βαλει χαμηλα μηλο και αυγο, να κανω κατι αλλο;αν το ξαναβαλω φοβαμαι οτι θα ξαναπεταχτει. Το μικρο απο οτι ειδα ειναι δυνατο και κανει αλματακια μικρα με τα φτερα. Περιμενω καποια συμβουλη.😕
 
μαλλον η φωλια ειναι ρηχη και μπορει να βγει το μικρο εξω😕
 
Ειναι 13-15 ημερων. Εχει ντυθει και ειναι αρκετα δυνατο και ζωηρο, αφου για να το πιασω το κυνηγησα μεσα στο κλουβι και οταν το απιασα κρατουσε τα καγκελα στον πατο γαι αφου τον εβαλα στο κλουβι μετα απο 10-20 δευτερολεπτα την εκανε με αλματακι.
 
Eγω ειμαι της αποψης να το αφησεις ησυχο και να μην το πιανεις! Αφου βγηκε μονο του και κανει ολα αυτα σημαινει ειναι μια χαρα για να μεινει εξω απο τη φωλια! Μην ανησυχεις κι εξω απο τη φωλια θα το ταιζουν οι γονεις!
 
Ευχαριστω για την συμβουλη παιδια θα το αφησω κατω. Το μηλο και το αυγο που εβαλα κατω να υποθεσω οτι ειναι υπερβολη αφου το μικρο δεν ξερει ακομα να τρωει μονο του;
 
Το ιδιο μου εκανε ενα μικρο στην κλουβα. Κανει ζεστη και δεν θελει να κατσει στη φωλια.
 
αστο απ εξω οπως σου λενε και οι υπολοιποι... Μονο αν θες βαλε πολλα κλαρακια σαν σκαλοπατια μεχρι την φωλια ωστε αν θελει να ξαναπαει πισω στην ζεστασια και την ρποστασια των γονιων του...
 
Το πρωι που κοιταξα ειδα οτι ο μικρος ειχε ανεβει σε ενα κλαρακι που ηταν χαμηλα. Μαλλον θα βαλλω και αλλα κλαρακια οταν γυρισω σπιτι οπως μου ειπες και πιθανον να ανεβει.
 
το μικρο πλεον ειναι σε ηλικια που θελει να κινητε, ειναι απολυτος φυσιολογικο να κανει αλματακια και να βγαινει απο την φωλια σημερα το πρωι και ενας δικος μου νεοσσος 15 ημερων ακριβως, ειχε βγει απο την φωλια και καθοταν κατω. Μπορεις να βαλεις ενα κλαδακι χαμηλα στο πατο του κλουβιου που να φερνει πολυ κοντα τον πατο με την φωλια για να μπορει το μικρο να επιστρεψει πισω. Οταν θα δει οτι ταιζουν μεσα στην φωλια και αυτο θα ειναι κατω θα τρεξει και θα κατσει στην φωλια για να φαει και αυτο, μην ανυσηχεις.
 
Ο δικος μου δραπετης. Ειναι δευτερη μερα εξω απο την φωλια σε κλουβα στον κυπο.
Ακομα δεν ειμαι σιγουρος τη ειναι, καναρινη ή καρδερινοκαναρο;
 

Συνημμένα

  • DSC00060.webp
    DSC00060.webp
    70 KB · Προβολές: 97
Ομορφο το μικρο, να το χαιρεσαι. Τελικα, δεν χρειαστηκε να βαλω κλαδακια στον δικο μου γιατι καταφερνει και ανεβοκατεβαινει μονος του. Τα αλλα 2 τωρα αρχιζουν να ξεμυτανε.:)
 
Back
Top