Γενικά Επίθεση από γεράκι σε καναρίνι, στο κέντρο της Αθήνας

mairypylarinou

PB New Member
Εγγραφή
18 Δεκ 2020
Μηνύματα
26
Πόλη
Αθήνα
Θα ηθελα να μοιραστώ την ιστορία μου καθώς μου εχει κάνει τρομερη εντυπωςη πως μενω στο κεντρο της Αθήνας εξαρχεια 5 οροφο κ μας εκανε επίθεση ενα γεράκι! Ευτυχως το κλουβί ηταν τοποθετημένο μεσα απο την μπαλκονόπορτα κ το γεράκι επεσε πανω στο τζαμι. Ηταν Τρομακτικο! Ειδε το καναρινακι μου μεσα στο σπιτι! Εαν ηταν ανοιχτη η μπαλκονόπορτα θα εμπαινε μεσα!
 
Θα ηθελα να μοιραστώ την ιστορία μου καθώς μου εχει κάνει τρομερη εντυπωςη πως μενω στο κεντρο της Αθήνας εξαρχεια 5 οροφο κ μας εκανε επίθεση ενα γεράκι! Ευτυχως το κλουβί ηταν τοποθετημένο μεσα απο την μπαλκονόπορτα κ το γεράκι επεσε πανω στο τζαμι. Ηταν Τρομακτικο! Ειδε το καναρινακι μου μεσα στο σπιτι! Εαν ηταν ανοιχτη η μπαλκονόπορτα θα εμπαινε μεσα!

Μέχρι να πάρεις μέτρα προστασίας κράτα την μέσα. Διαφορετικά θα τη χάσεις...
 
@Stfns ναι το ξερω καθοταν απεναντι κ μας κοιταγε την εχει βαλει στο ματι! Δεν την βγαζω εξω παρα μονο οταν ειμαι διπλα γτ ξερω οτι εαν φυγω ακομα κ για ενα λεπτο θα προλαβει να κανει επίθεση.
 
Μαίρη δικαιολογημένα σου κάνει εντύπωση. Εμένα, σε επαρχία, είναι καθημερινό φαινόμενο . Γέμισε ο τόπος. Βέβαια εάν σκεφτεί κανείς το πεδίο που καλύπτουν κυνηγώντας , δεν είναι και τίποτα η Αθήνα . Βάλε κάτι να καθρεφτίζει, να φοβάται.
 
@gianniskilkis μπορει να ακουγετε τρελο αλλα εχω παρατηρήσει Μαλιστα οτι ερχετε καθε κυριακη και τσεκάρει το μεσημερι. Εχω παθει σοκ κ με την φυση κ με την εξυπνάδα του. Προσεχω την μικρη μ γτ ξερω οτι ειναι πολυ επικίνδυνα
 
Επειδή με βρίσκεις σε μια φάση να με κυνηγάει ανελέητα,να μην μπορώ να βγάλω τα περιστέρια μου χωρίς να μου κάνει επίθεση , περιτό να σου πω πόσο εκνευρισμένος είμαι. Δεν φαντάζεσαι πόσο καλός κυνηγός είναι καθώς επίσης ότι αυτή η περίοδος μέχρι και τα μέσα Μαρτίου είναι νηστικός και ξεδιάντροπος. Ενεργεί παρακινδυνευμένα λόγω πείνας και εμφανίζεται στο δευτερόλεπτο . Να ξέρεις πως παρακολουθεί το μπαλκόνι σου από χιλιόμετρο και εσύ νιώθεις ασφαλής. Προσοχή σε έχει στην "ατζέντα "του, ποτέ το κλουβάκι χωρίς προστασία. Εγώ το καλοκαίρι μπροστά στο μπαλκόνι έχω βάλει κουρτίνα διχτυωτή ώστε και τα πουλιά να βλέπουν αλλά και αυτός να μην έρχεται. Αν σου γράψω τι έχω "μοιραστεί" μαζί του θα πάρω νομπέλ λογοτεχνίας. Έφτασα μια μέρα που μου "πήρε" ένα πουλί να παρακαλάω τον Θεό να μου δώσει φτερά να τον πιάσω και να του φάω το λαρύγγι. Άστα ... καλή συνέχεια με προσοχή .
 
@gianniskilkis λυπαμε παρα πολυ για τις απώλειες σου κ εμενα μ πηρε ενα καναρινακι που ειχα βρει στ δρομο χτυπημένο και το έσωσα ειχε αρχισει να περνει τα πανω του αλλα ειχα μετακομίσει πρόσφατα δεν ηξερα οτι καραδοκεί τετοιο πραγμα στο κεντρο της αθηνας κ αθόρυβα ηρθε ενω εγω μπαινοεβγαινα στ μπαλκονι κ το πετυχα την στιγμη π μου το τσίμπαγε. Ξεψύχησε στ χερια μου το καναρινακι μ . Ετσι απέκτησα απο δωρο την πέρλα μου το κίτρινο μωσαϊκό οπως μ ειπες εσυ κ τωεα δεν την αφηνω στιγμη εξω χωρις εμενα αλλα δεν το περιμενα ποτε οτι μέχρι που θα επεφτε κ πανω στο τζαμι για να της κανει επίθεση. Ελεος με τον φόβο που μας δημιουργεί να μην μπορουμε να βγαλουμε τα πουλακια μας να τα δει ο ηλιος μηπως επιτεθει.
 
Καλησπέρα σε όλους.όλοι κατά καιρούς έχουμε χάσει πουλάκια από αρπάκτικα είτε ιπτάμενα είτε τετράποδα και είναι λυπηρό και ψυχοφθόρο αλλά πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι,όπως λέει και το όνομα τους, είναι αρπακτικα! Αυτό κάνουν για να ζήσουν! Αυτή είναι η φύση τους. Υποχρεώση μας, λοιπόν,να μην τα "ταϊζουμε"εμείς με τα καναρίνια μας ή ότι άλλο πουλί έχουμε προσοχή ,λοιπόν, και προστασίας για τους μικρούς μας φίλους! Παραθέτω φωτό από την δικιά μου προστασία (υπάρχουν και τέντες ,οι οποίες παρέχουν έξτρα προστασία, απλά την ώρα της φωτό "περνάμε" τον ήλιο μας!)
 

Συνημμένα

  • IMG-6fa976eb1f5053c27c63ad976e541580-V.webp
    IMG-6fa976eb1f5053c27c63ad976e541580-V.webp
    132,7 KB · Προβολές: 33
Back
Top