Γενικά Επίθεση σκύλου σε budgie πρόβλημα με το πόδι του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Jim9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το παπαγαλάκι με όλα αυτά είναι πολύ στρεσαρισμενο και έχει δυσκολία να σκαρφαλώσει καθώς το κολάρο βρίσκει εκεί που πάει να πιαστεί με το πόδι του. Προσπαθήσαμε να κόψουμε το κολάρο να ειναι στα μέτρα του αλλά πολλές φορές πήγε να το βγάλει. Ο Γιατρός μου είπε ότι δεν πειράζει ας μείνει κάτω και ας του έχω εκεί φαγητό κ νερό

Αυτό που με προβλιματιζει είναι ότι δεν μπορεί να σκαρφαλώσει στις πατηθρες γιατί την ώρα που πάει με την μύτη να πιαστεί μετά με το πόδι πάει να σπρώξει αλλά το πόδι βρίσκει πάνω στο κολάρο.

20180402_125519.webp 20180402_125525.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτού του τύπου τα κολάρα είναι πολύ πιο άνετα P7261250 - Αντίγραφο (2) (1).webp
από αυτό (της Ελισάβετ) του έβαλε. Τα έχω ζήσει με το Μαριονάκι και ξέρω πως δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν όταν φορούν αυτού του τύπου... Του το είχα φτιάξει από χαρτόνι.
Βάλε πολύ χαμηλά στο κλουβί μια ή δυο πατήθρες και έχε στον πάτο νερό και σπόρους (σε χαμηλά κουπάκια)
P7261253 (1).webp
Κάτι ανάλογο με την παρακάτω εικόνα δηλ... Ο admiral είχε και τα δυο πατουσάκια του τυλιγμένα (γι αυτό λείπουν οι πατήθρες)
tinypic-no-longer-available.jpg
 

Συνημμένα

  • P7261250 - Αντίγραφο (2) (1).webp
    P7261250 - Αντίγραφο (2) (1).webp
    78,6 KB · Προβολές: 0
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το πρώτο κολλαρο δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι. Το παπαγαλάκι παρόλα αυτά κατάφερε να πιάσει το πόδι που του έχουμε δέσει.έχω βάλει και φαγητό κάτω και νερό και έβαλα πατηθρες σε στυλ σκαλοπάτι. Το νερό δεν ξέρω αν το έχω βάλει καλά. Δεν έχει πάει να πιει ακόμα.

20180402_165159.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βάλε δύο πατήθρες καλύτερα παράλληλα και δέσε το νερό στα κάγκελα για να μην πέσει και χτυπήσει το πουλάκι.

tinypic-no-longer-available.jpg


Το πρώτο κολλαρο δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι.
Kόβεις ένα παραλληλόγραμμο από χαρτόνι και το στερεώνεις ως κολάρο (ζιβάγκο) στον λαιμό του πουλιού.

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Α! Τώρα κατάλαβα θα προσπαθήσω να φτιάξω αν και έχω ένα φόβο να βγάλω αυτό που φοράει μιας και μας πήρε πολύ ώρα να το φέρουμε στα μέτρα του.
 
Όταν τα είχα βγάλει τις πατηθρες πήγαινε να σκαρφαλώσει στο κλουβί και έπεφτε τώρα με της πατηθρες πάει εκεί και κάθεται στο ένα πόδι και με το ράμφος του στην ταΐστρα. Τώρα τρώει από την ταΐστρα και από τις 2 έφαγε είπα να το αφήσω για ψυχολογικούς λόγους 🙂20180402_165217.webp
 
Jim9 , να μας ενημερώνεις πάντως για την πορεία του... (προσωπικά έχω κάπως ανησυχήσει με την κατάσταση).
Εννοείται ότι θα κοιτάς το πόδι του καθημερινά και αν πράγματι δεις το χρώμα να σκουραίνει, σου συνιστώ να το πας άμεσα πάλι στον γιατρό.
Μετά τη λήξη της θεραπείας με baytril επικοινώνησέ μας πάλι το θέμα για να πάρει το πουλάκι προβιοτικά
 
Jim9 , να μας ενημερώνεις πάντως για την πορεία του... (προσωπικά έχω κάπως ανησυχήσει με την κατάσταση).
Εννοείται ότι θα κοιτάς το πόδι του καθημερινά και αν πράγματι δεις το χρώμα να σκουραίνει, σου συνιστώ να το πας άμεσα πάλι στον γιατρό.
Μετά τη λήξη της θεραπείας με baytril επικοινώνησέ μας πάλι το θέμα για να πάρει το πουλάκι προβιοτικά
Θα σας ενημερώνω και σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας και τις συμβουλές σας. Το σενάριο του να σκουρύνει το χρώμα στο πόδι του Δεν θέλω να το σκέφτομαι γιατί ο γιατρός μου είπε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το αφαιρέσουμε Ελπίζω να μη συμβεί κάτι τέτοιο
 
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο σου λέω ότι το χρώμα θα πρέπει να το ελέγχεις καθημερινά. Μάλιστα, τώρα που το σκέφτομαι, αν έχεις κάποια άλλα άτομα κοντά σου, που δεν μένουν μαζί σου, ενέπλεξε και αυτά, διότι αν σου φανεί εσένα ότι το χρώμα αλλάζει, που θα το βλέπεις συνέχεια, να έχεις άλλους που το έχουν δει σπανιότερα να συγκρίνουν εκείνοι για λογαριασμό σου, διότι η διαφορά θα μπορούσε κάλλιστα να σου διαφύγει.
Βεβαίως έχεις και το άλλο πόδι για να συγκρίνεις χρωματικά.
 
Καλημέρα σας. Είπα να σας κάνω μια ενημέρωση :) Την δεύτερη μέρα το παπαγαλάκι κατάφερε να πιάσει το δεμένο πόδι του και είχε χαλάσει λίγο το δέσιμο που του είχαμε κάνει. Γι αυτό και εγώ το ξανά πήγα στον γιατρό. Προσπάθησε ο γιατρός να μεγαλώσει το κολάρο του προσθέτοντας κομμάτια γύρω από αυτό διότι δεν είχε άλλο κολάρο, του ξανά έδεσε ένα από τα σημεία που είχε καταφέρει να βγάλει. Γυρνώντας σπίτι είδα ότι και πάλι καταφέρνει να πιάνει και να δαγκώνει το σημείο που έχουμε δέσει γι αυτό κ εγώ πήρα και έβαλα περιμετρικά χάρτινη ταινία που δένουμε τους επιδέσμους κ τώρα δεν το φτάνει. Το παπαγαλάκι τρώει κανονικά και πίνει νερό. Είπα στον Γιατρό από την εμπειρία του να μου πει τι πιθανότητες έχει το πόδι του να γίνει καλά και μου είπε ότι είναι πενήντα-πενήντα

20180405_112256.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομίζω ότι αν το πόδι δεν αλλάξει χρώμα, δλδ, αν με άλλα λόγια συνεχίσει να αιματώνεται κανονικά, τότε δεν θα έχετε κανένα θέμα στο μέλλον.
Πότε αναμένετε να βγάλετε το νάρθηκα;
 
Τον νάρθηκα θα τον βγάλει σε 20-30 μέρες! Μακάρι μα μην έχει κανένα πρόβλημα στο μέλλον αυτό θα με κάνει πολύ χαρούμενο :) με τα δάκτυλα του ποδιού δεν θα έχει πρόβλημα που είναι κλειστά; Θέλω να πω. Θα επανέλθει η κίνηση τους;
 
Και εγώ αυτό πιστεύω ότι δεν είναι σίγουρος ο γιατρός. Μου είπαν οι γονείς μου να πάμε Θεσσαλονίκη για Πάσχα και δεν γίνεται να αφήσω το παπαγαλάκι μόνο του. Σκέφτηκα μετα να το πάρω μαζί μου στη Θεσσαλονίκη λογικά θα βρω πτηνιατρο ( θα έχω πάρει τηλέφωνο πριν να επιβεβαιώσω ότι θα είναι ανοιχτά)Το άλλο θετικό είναι ότι δεν θα οδηγώ εγώ οπότε θα το έχω στο πίσω κάθισμα αλλά σκέφτομαι πάλι ότι θα ταλαιπωρηθεί
 
Εγω θα προτινα να το παρεις μαζι και να μη το αφησεις! Τιε μερες που θα λειψεις δε ξερεις τι μπορει να χρειαστει! Και αν υπαρχει κ η δυνατοτητα να πας σε γιατρο εκει που να γνωριζει απο πτηνα ακομα καλυτερα!
 
Back
Top