Ασθένειες Επίσκεψη σε πτηνίατρο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Σκευτόμουνα να πάω μια βόλτα το καναρίνι στον κτηνίατρο από βδομάδα να το δει να μου πει πως το βλέπει και να κάνει κάποια εξέταση κουτσουλιών ή ότι άλλο προτείνει. Τί θα προτείνατε να ζητήσω να ελεγχθή;. Επειδή δεν έχω ξαναπάει πτηνό σε γιατρό.Ή μήπως είναι υπερβολή να το πάω για εξέταση;
 
Σκευτόμουνα να πάω μια βόλτα το καναρίνι στον κτηνίατρο από βδομάδα να το δει να μου πει πως το βλέπει και να κάνει κάποια εξέταση κουτσουλιών ή ότι άλλο προτείνει. Τί θα προτείνατε να ζητήσω να ελεγχθή;. Επειδή δεν έχω ξαναπάει πτηνό σε γιατρό.Ή μήπως είναι υπερβολή να το πάω για εξέταση;
Έχεις κάποιους λόγους που θέλεις να κάνεις αυτή την επίσκεψη;
 
Προληπτικη επισκεψη θελεις να κανεις;

Κουτσουλιες μπορεις να μαζεψεις σε ενα ουροσυλλεκτη και να το πας ξεχωριστα για αναλυση.
Κοιλια μπορεις να δεις και μονος σου αν θελεις.
 
Πιο πολύ προληπτική επίσκεψη ναι.Απλά θα της πω δυο τρια πράγματα που με έχουνε παραξενέψει λίγο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Πιο πολύ προληπτική επίσκεψη ναι.Απλά θα της πω δυο τρια πράγματα που με έχουνε παραξενέψει λίγο.
Αν κρίνεις πως πρέπει, ας την κάνεις την επίσκεψη.
 
Εφοσον κατι σε τρωει, ναι πηγαινε το 😉 μονο καλο θα κανει μια επισκεψη.
 
Εγώ θα σου πρότεινα να πας τις κουτσουλιές για ανάλυση κοπράνων, θα βάλεις στον πάτο αλουμινόχαρτο, θα πιάσεις ένα κομμάτι που θα έχει κουτσουλήσει, αλλά χωρίς να ακουμπήσεις τις κουτσουλιές, θα βάλεις το κομμάτι του αλουμινόχαρτου σε ένα κουτί και θα το δώσεις στο γιατρό. Θεωρώ πως αν γίνει η ανάλυση και είναι όλα καλά, δε χρειάζεται κάτι παραπάνω. Δες εσύ την κοιλίτσα του και αν είναι όλη ροζ και φυσιολογική η καρίνα για ποιο λόγο να το τρέχεις και να στρεσάρεται;

Απλά θα της πω δυο τρια πράγματα που με έχουνε παραξενέψει λίγο.
Θες να μας πεις τι σε έχει παραξενέψει λίγο και μας μπας και βοηθήσουμε; :)
 
Το να στρεσαριστεί και εγώ το φοβάμαι. Όπως επίσης και τη ζέστη που ήδη έχει εμφανιστεί στην Αθήνα.
Όσο για το τί με έχει παραξενέψει θα σου πω. Το πουλί κελαηδάει, πολύ δραστήριο αλλά κάποιες φορές ανοιγοκλείνει το στόμα σαν να έχει κάτι χωρίς να βγάζει ήχο. Το κάνει πολύ γρήγορα αυτό. Δηλαδή δεν φαίνεται να μην μπορεί να ανασάνει. Και μετά από λίγο κελαηδάει ή σφυράει κανονικά. Όσο κελαηδάει λέω οκ καλά πάμε.Απλά τις 3 τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει ότι δεν λέει όλο το τραγούδι του κάποιες φορές. Ξεκινάει και σταματάει απότομα και ξανα αρχίζει. Κάποιες φορές θα το πει και όλο απλά σκευτόμουνα μήπως είμαστε σε καμιά αρχή ακάρεων ή απλά κάποιου αναπνευστικού καθώς το άκουσα να κάνει κάτι σαν πταρμό. Όπως κάνει κάποιος που έχει βουτήξει το κεφάλι του όλο στο νερό και φτήνει τα νερά που ήπιε βιαίως. Επίσης τα απογεύματα βλέπω ότι είναι λιγότερο δραστήριο. Κελαηδάει μεν μέχρι και τις 8 αλλά μεταξύ 6 με 8 είναι αρκετά πιο ήπιο από ότι τις υπόλοιπες ώρες και στο κελάηδημα και στις κινήσεις του.8 και κάτι θα πάει να πιάσει θέση για ύπνο. Πάντα ύπνο στο ένα πόδι. Όχι σε κάποιο συγκεκριμένο, συνήθως τα ενναλάσει με τις μέρες. Τρώει και τρέφεται κανονικά με σπόρους κυρίως και που και που millet και γαιδουράγκαθο..Αυγό, μήλο και κάτι σε χορταρικό τρώει μόνο μια φορά την εβδομάδα. Μπάνιο όσες φορές έβαλα μπανιέρα δεν τολμάει να μπει. Μόλις αλλάξω το νερό το πρωι θα πάει να κάνει μπάνιο στην ποτίστρα όπως είχα δείξει σε βίντεο.Βουτάει όλο το κεφάλι μέσα και το πετάει πάνω του. Μόλις τελειώσει του το ξανααλλάζω το νερό.
Ίσως περιοριστώ σε αυτό που είπες. Να στείλω τις κουτσουλιές για εξέταση χωρίς να πάει το πουλί. Είναι και αυτό ένα βήμα.
 
Μια επίσκεψη στον εξειδικευμένο επιστήμονα μόνο οφέλη μπορεί να δώσει σε εσένα και το πουλάκι σου.
 
Μήπως βλέπεις τελευταία τίποτα φτεράκια κάτω; Ο δικός μου έχει κάθε είδους αναπνευστικά - ορμονικά λίγο πριν ξεκινήσει η πτερρόροια. Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός θα σε ενημερώσει και θα ελέγξει το πουλάκι οπότε θα είσαι κι εσύ ήσυχος
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Τελικά το πήγα χθες το πουλάκι στον πτηνίατρο και δεν βρήκε κάτι. Μια χαρά το είδε απλά μόνο podagrine μου σύστησε να βάλω στα πόδαράκια του. Πάντως στρεσαρίστηκε πολύ το πουλί που βγήκε εκτός σπιτιού. Τρόμαξα μέχρι να το φέρω πίσω και μετά του πήρε κανά 2ωρο να ξανακελαηδήσει.
 
Το είχες κλείσει από παντού το κλουβί; Αφού είναι καλά δεν πειράζει θα του περάσει.
 
Όχι δυστηχώς δεν είχα κλουβάκι μεταφοράς και το είχα σε ένα κλουβάι κανονικό ☹.Φοβήθηκα μην σκάσει από την ζέστη και γιαυτό δεν το έκλεισα.
 
Μπάνιο όσες φορές έβαλα μπανιέρα δεν τολμάει να μπει.
Λάμπρο μια ερώτηση. Η μπανιέρα είναι εξωτερική ή εσωτερική; Εάν είναι εξωτερική με διαφανή πάτο μπορεί να φοβάται. Το έχω δει συχνά στο παρελθόν αλλά και με καναρίνι της φωτογραφίας. Στην αρχή και σε μια διαφανή που είχα δεν έμπαινε με τίποτα. Μόλις του πήρα άλλη με λευκό πλαστικό πάτο μπαίνει και τρεις φορές τη μέρα.
 
Είναι εσωτερική.Αλλά ξέχασα να σας πω.Βρήκα κόλπο και έχει αρχίσει τα μπάνια. Όσο την είχα κρεμαστή στα κάγκελα δεν έμπαινε. Την αφήνω κάτω και μπαίνει. Κάποιες φορές μπορεί να μην μπει αλλά τις περισσότερες μπαίνει. Κρεμαστή ανέβαινε αλλά ίσα που πάταγε μέσα και έμπαινε ή δεν έμπαινε. Μάλλον δεν την ένιωθε σταθερή.
 
Back
Top