Ασθένειες Συντήρηση άρρωστου μπάτζι μέχρι την ιατρική επίσκεψη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nausicaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οχι,η μαγια μπυρας ειναι σε σκονη αλλα προσφερεται με την αυγοτροφη.

Αν θες να χορηγησεις στην ποτιστρα,πηγαινε σε καποιο αλλο σκευασμα!
 
@Tony Forpus Εννοείς εκείνα που είναι μια μπουκάλα 16ευρώ, ενώ χρειάζεται τρεις σταγόνες επί επτά ημέρες? Χμμμμ...Θα δω πώς πηγαίνει η κατάσταση, άλλωστε ΣΚ είναι, δεν θα γίνει παράδοση πριν την Δευτέρα, οπότε αν μέχρι τότε δεν έχει εξισορροπηθεί το έντερό του, θα κοιτάξω τι μπορεί να δεχθεί να φάει/πιει. Ίσως το ότι δεν θα τον κυνηγάω δις ημερησίως να βοηθήσει περισσότερο!
 
@Nausicaa

Δεν εχω υπ'οψιν μου σε ποιο σκευασμα αναφερεσαι αλλα υπαρχουν πολλα διαθεσιμα προβιοτικα σκευασματα για το νερο.
Απλα σε αυτη την κατηγορια δεν ανηκει η μαγια μπυρας!
 
@Tony Forpus anima stack? Stark? Κάπως έτσι λεγόταν, όχι ότι έχει σημασία. Προβιοτικά γενικώς πρότεινε η γιατρό, και ανέφερε αυτά τα δύο ως παραδείγματα.
 
@Nausicaa μήπως σου είπε πόσο περίπου κοστίζει η καλλιέργεια? σκεφτόμουν να κάνω στις δικές μου 😊
 
@anast1 15, όσο και η μικροσκοπική εξέταση. Στην συγκεκριμένη κλινική, βέβαια.
 
Καλημέρα σε όλους, γράφω μια το πιο πιθανό καθόλου σύντομη ανάρτηση σχετικά με την υγεία του Σκρουτζ, του μισού εγγλέζικου μπάτζι που υιοθετησα από ένα κ@θ@ρμα χομπίστα εκτροφέα στα πρόθυρα θανάτου δύο μήνες πριν ακριβώς.

Έχει τελειώσει το αντιμυκητιακό για την καντιντίαση και δεν μοιάζει να έχει άλλους μυκητες στο έντερο. Πίεσα πολύ για περαιτέρω τεστ προχθές, αλλά για λόγους που μου διαφεύγουν δεν έγινε τίποτα άλλο πέρα από νέα μικροσκοπική εξέταση κοπράνων. Ζήτησα αιματολογικές και καλλιέργιες για βακτήρια, η απάντηση ήταν κάτι σαν "βακτήρια θα προκαλούσαν διάρροια και ο Σκρουτζ έχει κοπρόλιθους, αυτό δεν συνάδει με βακτηριακά προβλήματα και δεν ξέρω τι να ψάξω στις εξετάσεις που αναφέρετε". Δεν είδε μύκητες στα κόπρανα, αλλά φαίνονταν κύτταρα φλεγμονής (το είπα, δεν το είπα?!), οπότε του έδωσε ένα αντιβιωτικό παιδιών, το Cotrim E-ratiopharm, δις ημερησίως για επτά ημέρες. Ο Σκρουτζ το συχαίνεται γιατί είναι υπερκολλώδες και έχει ήδη θέματα με κολλημένα πούπουλα γυρω από το ράμφος, αλλά τι να κάνουμε. Πέραν του ότι είναι το πρώτο φάρμακο με οδηγίες μόνο σε μία γλώσσα (γερμανικά), που είναι περίεργο, απότι φαίνεται είναι ευρεως φάσματος - αναπνευστικά, εντερικά, ό,τι και όπου γενικά. Έχει δύο δραστικές ουσίες και η γιατρός ελπίζει ότι θα βοηθήσει με ό,τι έχει στο έντερο και με το μάτι.

Σχετικά με το μάτι, η επίσημη διάγνωση είναι ο σχηματισμός κοκκιώδους ιστού, που αν καταλαβαίνω καλά είναι κάτι σαν ουλή που εχει αποκτήσει όγκο. Αν ήταν μεγαλύτερος σε μέγεθος, θα έκαναν χειρουργέιο για να τον αφαιρέσουν, αλλά η ίδια η κ. Δουκάκη δεν μπορεί σε μάτι. Μας έδωσε δύο ονόματα οφθαλμικών κτηνιάτρων μήπως κάνουν το χειρουγείο εκείνοι, ο ένας αρνήθηκε την στιγμηπου είπα πτηνό, ο άλλο (ο βοηθός της ΄αλλλης για την ακρίβεια) δέχθηκε να τον δει και να κάνει διάγνωση και ενδεχόμενο χειρουργείο, αλλά με την προϋπόθεση ότι η κ. Δούκάκη θα αναλάβει την ναρκωση, μιας και είναι εξωτικό είδος. Τυπικα έχουμε ραντεβού την παρασκευή για διάγνωση, αν δεν εχει παγετό θα πάμε.

Χωρίς χειρουργείο το μάτι του δεν θα φτιάξει ποτέ. Από την μία, ο κοκκιώδης ιστός δεν τον ενοχλεί κατά την γιατρό, από την άλλη όμως επειδή η γύρω περιοχή είναι ερεθισμένη, επαναμολύνεται κάθε φορά που το τρίβει στα κάγκελα, ξίνει με το ενδεχωμένως βρώμικο νύχι ή καθαρίζει βρωμικα σημεία όπως τα πούπουλα πίσω. Ρώτησα σαφώς αν αυτό σημαίνει οτι χωρίς χειρουργείο συχνά πυκνα θα πρέπει να τον πιάνω σαν λεμόνι και να του βαζω κολλύριο, ναι. Τέλεια, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ένα κατατρομαγμένο πουλάκι που δεν μεγάλωσε ως κατοικίδιο είναι να συνδέει τους ανθρώπους με στίφτες φρούτων.

Μας έδωσε επίσης Anima Strath σε σύριγγα για να βοηθήσει με το έντερο, γιατί έχει ακόμα κοπρόλιθους, αν και όχι τόσο μεγάλους, και καποοιες φορές είναι πολύ μαλακά, και αυτό ήταν μεγαλη καλοσύνη της, γιατί δεν πίνει νερό που μοιάζει βρώμικο, ακόμα κι αν είναι από τα προβιωτικά (κάτι που του έσωσε την ζωή όσο ήταν στο κλουβί εκεινου του αχρείου, μιας και το νερό είχε μαύρη μούχλα μέσα), δεν τρώει αυγοτροφή και τέτοια οπότε βασικά δεν έπαιρνε αυτά που έπρεπε και το μπουκάλι του φαρμακου αυτού κοστίζει πάνω από 30Ε για μερικές σταγόνες. Θα δούμε τι θα κάνει.

Κατάφερα να πείσω την γιατρό να του κόψει λίγο το ράμφος γιατί ήταν πολύ μακρύ και δεν μπορούσε να φάει ευκολα μικρους σπόρους όπως κεχρι σε τσαμπί - δεν ξέρω γιατί ήταν τόσο διστακτική, ο Σκρουτζ δεν έχει θέμα να τον πιάσει κανείς, το έχει αποδείξει πολλές φορές. Όχι ότι το απολαμβάνει, αλλά για να κάνουμε κάτι που θα τον βοηθήσει σαφως ειναι οκ. Ελπίζω τώρα να είναι πιο άνετο και να αρχίσει να δοκιμάσει νέα φαγητά. Ανησυχώ που τρώει μόνο σπόρους, η κ. Δουκάκη όχι τόσο...

Τέλος ρώτησα πολύ σαφώς πώς βλέπει την μακροχρονη πρόγνωσή του, και είπε καλή εφόσον ακολουθησουμε μια συντηρητική προσέγγιση: εξετάσεις δύο φορές τον χρόνο, φυσική εξέταση μια φορά τον χρόνο. Έχει προβληματα γενετικά στα πόδια και στο ράμφος, ο οργανισμός του είναι εξαιρετικά επιβαρυμένος χάρη στις αλλεπάλληλες λοιμώξεις, τα γενετικά θέματα και λοιπά. Επί λέξει είπε "δεν ξέρουμε καν σε τι κατάσταση ειναι τα όργανά του μέσα". Ναι, και ιατί δεν κάνουμε κάτι γιυατό? Δεν ξέρω. 😶

Ελπίζω να περιμένει να περάσει η φάση οξείας ασθενείας και μετά να περάσουμε σε ελέγχους και λοιπά. Τον ζύγισε, 36γρ όπως και όταν πρωτοπήγε, ενώ η δική μου ζυγαριά, την οποία εμπιστευομαι, λέει 39γρ. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει πάρει βάρος. Ουφ. Θα δοκιμάσουμε λίγη αλόη στα πόδια, μήπως τον ανακουφίσει λίγο, και ήρθε και η πλατφόρμα προχθές. Ακόμα την φοβάται, αλλά αν τον βάλω εγώ εκεί, κάθεται, ελπίζω να βοηθά και αυτό τα πόδια του.

Σχετικά με το πότε και εαν μπορεί να έρθει μέσα με τα κορίτσια, η κ. Δουκάκη πιστεύει ότι δεν θα έπρπε να συναντηθούν ποτέ από κοντά, ακόμα κι όταν δεν είναι πια μεταδοτικος. Πιστεύει ότι θα του κάνουν bullying γιατί θα τον δουν ως αδύναμο δείγμα. Η Αυγή ναι, μάλλον, εδώ τσμπά την ίριδα και εμένα, αλλά θα στοιχημάτιζα όλη την τροφή που θα καταναλώσουν και τα τρία σε όλη τους την ζωή ότι η Ίρις θα ήταν πολύ καλή μαζί του και θα έκαναν και καλή παρέα, είναι κι εκείνη πάρα πολύ γλυκό πλάσμα, δεν έχει δείξει την παραμικρή επιθετικότητα ακόμα και όταν θα έπρεπε. Νομίζω επίσης ότι όχι μόνο ο Σκρουτζ αισθάνεται μοναξιά, άλλωστε έχει συνηθίσει να είναι με πολλά παπαγαλάκια, ακόμα κι αν κάποιο από αυτά τον τραυμάτισε άσχημα, αλλά οι κυρίες θα μπορέσουν να τους μάθουν πράγματα για την ζωή ως κακομαθημένο κατοικίδιο πολύ πιο άμεσα και γρήγορα απότι εμείς - έτσι έγινε με την Ίριδα, η Αυγή, μαζι με τα δαγκώματα και την τρέλα της, έμαθε πάρα πολλά πράγματα στην Ίριδα που δεν νομίζω ότι θα τα είχε κατακ΄τησει μόνη της τόσο γρήγορα.

Σε γενικές γραμμές αυτά. Σίγουρα μου διαφεύγουν πράγματα, αλλά είμαι ακόμα κάπως στενοχωρημένη και σκεπτική με αυτά που έγιναν. Καλά και όχι και τόσο νέα. Το βασικό είναι ότι μοιάζει χαρούμενος και σίγουρα δεν υποφέρει όπως στην αρχή. Ευχαριστούμε όποιον έκατσε και διάβασε για τον Σκρουτζάκο :)
 
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω.όποιος μπαίνει στον χορό, χορεύει αναγκαστικά, όπως εσύ κάνεις και έκανες (και αυτό το λέω με συμπάθεια φυσικά), υπό την έννοια ότι η κατάσταση της υγείας του είχε ήδη πάρει την τροπή που βλέπεις, εν τη απουσία σου. Χαίρομαι βέβαια που μέσα στην ατυχία του ο Σκρουτζ, έπεσε πάνω σε κάποια που τον ανέλαβε και που του βελτίωσε τόσο δραστικά τη ζωή. Από την άλλη πλευρά η ακύρωση που προφανώς φλερτάρει μαζί σου, η αδυναμία της γιατρού να λύσει πλήρως την κατάσταση, το γονιδιακά ασθενές υπόβαθρο του Σκρουτζ, που δεν επιδέχεται αλλαγών, το ψάξιμο με αμφίβολα προς το παρόν αποτελέσματα, είναι πράγματι συστατικά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη ματαίωση των δίκαιων (και λογικών κατ΄εμέ) ονείρων που φυσιολογικά θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε στη θέση σου. Για να σου δώσω να καταλάβεις, οι περισσότεροι από εμάς (υποθέτω), δεν διαθέτουμε ή δεν θέλουμε να εκφράσουμε την αυταπάρνηση που απαιτείται για να σώσουμε ένα κατοικίδιο, και σχεδόν αυτόματα στρέφουμε τη ματιά μας προς λιγότερο ανησυχητικές για το μέλλον, επιλογές. Εσύ όμως διαφέρεις, και πολύ καλά κάνεις, διότι ό,τι και να σκέφτηκες στην αρχική σου απόφαση να τον υποστηρίξεις, συνεχίζεις ακάθεκτη, να αναλαμβάνεις τα κόστη, συναισθηματικά και μή.
Δεν μπορεί λοιπόν, σκέφτομαι, κάπως καλύτερα θα κυλήσουν τα πράγματα για τον Σκρουτζ, ήδη έχουν πάρει τον (δυστυχώς ανηφορικό για εσένα) δρόμο της βελτίωσης. Μπράβο σου και πάλι, που δικαιώνεις την έννοια της ανθρωπιάς!
 
@Nausicaa Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι δεν θα αφήσεις τίποτα στην τύχη και θα παλέψεις/απαιτήσεις το καλύτερο για τον Σκρουτζακο σου! Άσε, που και αυτός είναι μαχητής και το έχει αποδείξει.💪
 
@ianos @marapo Με έχετε αφοπλίσει με τα καλά σας λόγια, δεν ξέρω τι να πω πέραν του ευχαριστώ, παρόλο που δεν είναι και κανένα κατόρθωμα να δίνει κανείς καθαρό νερό στο παπαγαλάκι του και να το πηγαίνει στον γιατρό όταν είναι άρρωστο. Και ο Σκρουτζ σας ευχαριστεί πολύ!

Δυστυχώς πέρασα όλο το πρωί στα τηλεφωνα με την κ. Δουκάκη. Καθαρίζοντας το κλουβί βρήκα κάτι που μοιάζει με αυγά εντομων πάνω στα κάγκελα του κλουβιού. Τα πέρασα για κολλημένους σπόρους ή το κρυσταλλικό κομμάτι των ούρων (έχει χόμπι να εκσφενδονίζει κουτσουλιές όταν καθαρίζεται) και έτσι τα ξεκόλλησα προτού τα φωτογραφίσω κολλημένα. Μετά κατάλαβα τι είναι, και επισυνάπτω φωτογραφία. Ο πατέρας μου λείπει σε ταξίδι για ταυτοποίηση, το ίντερνετ λέει ότι είναι σκουλίκι-ταινία οπότε τα έχω παίξει, και η κ. Δουκάκη δεν μπορεί να τα ταυτοποιήσει, ειναι όμως κι εκείνη πεπεσμένη ότι μάλλον είναι έντομα σε κάποιο στάδιο της ζωής τους. Θα του δώσουμε μια σταγόνα Pulmosan και το κλουβί χρειάζεται καθάρισμα με χλωρίνη, όπως και ο γύρω χώρος (που είναι τραπέζι από ξύλο, δεν ξέρω πώς θα το καθαρίσουμε). Μέχρι τότε φυσικα πρέπει να είναι σε άλλο κλουβί. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν το παλιό είναι ασφαλές ή πρέπει να πάρουμε ένα μικρό μέχρι αύριο το βραδυ που θα έχει εξατμιστεί η χλωρίνη. Δεν ξέρω πώς και γιατί βρισκονται αυτά τα αυγά εκεί. Το άλλο κλουβί δεν φαίνεται να έχει κάτι, αλλά η Αυγή για πρώτη φορά από τον Μάιο, Ιούνιο πότε την πήραμε έχει κολλημένη μια κουτσουλιά στα λευκά πουπουλα πίσω, οπότε διπλός και τριπλός ο πανικός.

Κατά τα άλλα δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά από πριν. Τελειώσαμε το αντιβιοτικό και το Anima Strath την Δευτέρα, δεν αίνεται να έχει διαφορά, παρόλο που στην αρχή έμοιαζαν να βοηθούν το έντερό του. Τώρα όχι μ΄νο έχει μικρούς κοπρόλιθους το βράδυ, αλλά σήμερα τα κόπρανά του είναι μαλακά. Βέβαια είναι πιο ζωηρός όταν άκουγα και μου είπαν - ήμουν άρρωστη και δεν μπορούσα να σηκωθώ καλά. Καθαρίζεται μόνος του, ακόμα και τους κοπρόλιθους συχνά, αλλά τα διάφορα φάρμακα έχουν ποτίσει τα φτερά γύρω από το ράμφος και δεν μπορεί να τα χτενίσει, νομίζω τον ενοχλούν. Επίσης το ράμφος του μοιάζει πολύ μακρύ ακόμα, παρόλο που το έκοψε λίγο η γιατρός την προηγούμενη Δευτέρα. Ή δεν θυμάμαι καλά, ή μεγαλώνει γρήγορα, και αν είναι το τελευταίο, δεν είναι οκ τα πράγματα.

Τα θετικά ν'εα είναι ότι τα πόδια και τα δάχτυλά του μοιάζουν πιο ισχυρά, τραγουδά και πετά περισσότερο και δεν φοβάται τόσο πολύ τόσο συχνά.

Όποια ιδέα για τα αυγά ευπρόσδεκτη.

Scroogie
 

Συνημμένα

  • 20220210_133338 (1) (1).webp
    20220210_133338 (1) (1).webp
    363,4 KB · Προβολές: 20
Τελευταία επεξεργασία:
Όποια ιδέα για τα αυγά ευπρόσδεκτη.
Μου δίνουν την εντύπωση κάποιου υπολείμματος τροφής κι όχι αυγών εντόμων. Τι τροφές έχει στο κλουβί του και τι έξτρα του δίνεις? Μπορούμε να δούμε το μίγμα σπόρων του;
 
@Φοίβος δυστυχως κι εγώ νόμιζα ότι είναι κεχρί, αλλά δεν είναι σπόρος, ε΄ναι πολύ πιο μαλακό και ήταν κολλημένα ενα-ένα ή δύο-δύο στα κάγκελα. Δεν δίνω τίποτα έξτρα γιατί δεν τα τρώει, φοβάται. τρώει μόνο ένα μείγμα από την παπαγαλίνη της versele Laga και την herbs Vitakraft και νερό. Κατά καιρούς κρεμάω ένα κομμάτι κεχρί και προσπαθεί να φάει χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά δεν έχει τώρα, τελείωσε και το κατάστημα εστειλε ενημέρωση ότι καθυστερούν οι παραγγελίες.

Ό,τι έξτρα που πρέπει να πα΄ρει, anima strath, φαρμακα και κολλύρια του τα δίνω στο χέρι, με συριγγα ή το μπουκαλάκι του φαρμάκου.

Θα βγάλω μια φωτογραφία και θα την ανεβάσω, απλώς τελευταία έχω θέμα με τις συμπιέσεις αρχείων. Ίσως είναι πιο έυκολο ένα γρήγορο βίντεο.
[automerge]1644505958[/automerge]
Δυστυχώς αυτό είναι το σεταπ προς το παρόν, ό,τι άλλο το φοβαται. Τον χαμό με τους σπόρους στον πάτο τον έκανα αφου τα βρήκα τα πραγματάκια, έριξα το πιατάκι του κατά λάθος, τρέμουν τα χέρια μου από τον πυρετό.
20220210.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα πέρασα για κολλημένους σπόρους
Όντως μοιάζουν με αχώνευτους σπόρους και μάλλον είναι.
το ίντερνετ λέει ότι είναι σκουλίκι-ταινία
Αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα με το teniazine.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Oι αχώνευτοι σπόροι πέφτουν στο πάτωμα, μαζί με κουτσουλιές, φαγητά που δεν τους αρέσουν και τσόφλια μεγάλων σπόρων όπως της βρώμης. Αυτά ηταν κολλημένα ένα-ένα με κάτι σαν οργανική κόλλα στα κάγκελα στο πλάι και στην οροφή του κλουβιού. Πώς μπορεί να κατέληξαν σπόροι εκεί πάνω? Οι κουτσουλιές του, αν και δύσκολες στην αποβολή καμιά φορά, είναι σωστλα σχηματισμένες και κανονικές, δεν μοιάζουν να περιέχουν αχώνευτα κομμάτια.

Μίλησα και με άλλο γιατρό, πρότεινε άλλο σκεύασμα. Τι να του πρωτοπάρω...?

Διευκρίνιση: όταν λεω το ίντερνετ, εννοώ το google lens. Δοκιμασα να ανεβάσω φωτογραφίες στο r/whatisthisthing και r/whatisthisbug, αλλά έγινε μια παρεξήγηση και αρνούνται να δεχθουν το ποστ. Κοντεύω να σκάσω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αυτά ηταν κολλημένα ένα-ένα με κάτι σαν οργανική κόλλα στα κάγκελα στο πλάι και στην οροφή του κλουβιού
Η μόνη λογική εξήγηση είναι να είναι τροφή που δεν προχώρησε και την απέβαλε από τον πρόλοβο του για κάποιο λόγο (όπως κάνουν όταν προσπαθούν να ταΐσουν).
πρότεινε άλλο σκεύασμα
Ποιο πρότεινε ?
Αν έχεις κάποιο μικροσκόπιο κάνε ένα επανέλεγχο στα ευρήματα.
 
Back
Top