Ασθένειες Συντήρηση άρρωστου μπάτζι μέχρι την ιατρική επίσκεψη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nausicaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Update: Επικοινωνήσαμε με την γιατρό μέσω μέιλ εχθές σχετικά με το μάτι και θα συνεχίσει το τομπρέξ για μερικές μέρες ακόμα, βλέπει όμως μεγάλη βελτίωση. Ευτυχώς, γιατί πάντα νομίζω ότι αστοχώ με το κολλύριο. Τέλος το αντιφλεγμονώδες, οπότε μειον μία ταλαιπωρία για τον Σκρουτζάκο.

Τα πρωινά παντα είναι πολύ καλύτερα, κινείται μόνος του, το έντερό του λειτουργεί κανονικά, σημερα μέχρι και τραγούδησε λιγάκι! Τα κορίτσια τρελάθηκαν από την χαρά τους και άρχισαν να κελαηδούν ασταμάτητα, νομίζω τον τρόμαξαν τον φουκαρά! Αλλά μετά πρέπει πάντα να τον πιάσω για τα φάρμακα και εκεί στρεσάρεται πολύ. Τουλάχιστον για να με αποφύγει πετά πολύ και δυναμικά, οπότε καλό είναι κατά μία έννοια, να ασκηθεί και λίγο. Σήμερα για πρώτη φορά τα πούπουλα γύρω από την κλοάκη του είναι λευκά και καθαρά, προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί μέχρι εχθές ήταν κίτρινο-κίτρινο-κόπρανα.

Η νέα μου ανησυχία, γιατί πάντα πρέπει να αγχωνόμαστε για κάτι, είναι ότι κάνει πολύ κρύο πια και φοβάμαι μην κρυώσει. Το κλιματιστικό από την μία, κουβέρτα από την άλλη. Φτερνίστηκε κάποιες φορές εχθές, κατάφερε να με φρικάρει πάλι.
 
Η νέα μου ανησυχία, γιατί πάντα πρέπει να αγχωνόμαστε για κάτι, είναι ότι κάνει πολύ κρύο πια και φοβάμαι μην κρυώσει.
αχχ πόσο σε καταλαβαίνω... να σκέφτεσαι όμως σε τι συνθήκες ζουσε αυτά τα 2 χρόνια οπότε εχει μάθει και έχει επιβιώνει στα δύσκολα..

σιγά αυτός ο εκτροφέας μην ανησυχούσε αν κρύωναν τα παπαγαλάκια!🙃
 
@anast1 Δεν έχεις άδικο, αλλά η γιατρός είναι αρκετά αισιόδοξη για την ανάρρωσή του, οπότε δεν θέλω να κάνω καμιά βλακεία και του πάρω την σοκολάτα από το στόμα. Πάλι έκανε έναν κοπρόλιθο το βράδυ, ενώ εχθές γενικά τα κατάφερνε μόνος του. Τουλάχιστον είναι πιο δυναμικός, εχθές τραγούδησε λιγάκι δυο φορές, μία στα σπουργίτια έξω που εκαναν φασαρία και μια στους ποιμενικούς του γείτονα. Καθαρίστηκε επίσης, και στον λαιμό που έχει πολλά καινούργια φτερά και στην πλάτη και κατάφερε να αφαιρέσει μόνος του μια μικρή κουτσουλιά που είχε κολήσσει στα φτερά του.

Αλλά σήμερα το πρωί τον βρήκα πάλι σαν να προσπαθεί να γεννήσει αυγό ο φουκαράς, όλα τα βραδινά κοπρανα ήταν μια μάζα που δεν έπεφτε. Τον καθαρισα με μπατονέτα όπως είπε η γιατρός, αλλά είναι ακόμα λερωμένος, κυρίως στα λευκά πουπουλάκια γύρω από την κλοάκη αλλά και στα κανονικά κίτρινα πιο πέρα. πρέπει να τον ενοχλεί, αλλά κάνει τόσο κρύο που δνε θέλω να τον βάλω στο μπάνιο, προχθές χρειάστηκε ώρες, ναι ώρες μέχρι να στεγνώσει και μετά καθόμουν και μετρούσα πόσο φτερνιζόταν μήπως κρύωσε. Βέβαια έτσι είναι τα ιατρικά, καποιες μέρες είναι καλύτερα, κάποιες χειρότερα, αν και γενικώς τολμώ να πω ότι μοιάζει να αισθάνεται καλύτερα. Αύριο πάλι θα μιλήσουμε με την γιατρό για το μάτι και θα αναφέρω το θέμα. Άλλωστε όταν ρώτησα την Δευτέρα μου είπε επί λέξει να βάλω την μπατονέτα "μέσα στον ποπό του", με την διαφορά ότι δεν βλέπω άνοιγμα. Και κάπως έτσι η χθεσινή μου μελέτη αφορούσε ανατομία πτηνών και όχι συναρτησεων...

@Stavros ελπίζω να μην είναι ακατάλληλη η περιγραφή, οπότε το έβαλα με κάλλυμα. Αν είναι το σβήνω.
 
@Tony Forpus Ναι, την ρώτησα προχθές συγκεκριμένα για το θέμα γιατί πολλοί έλεγαν ότι είναι απλώς στρες, αλλά η κ. Δουκάκη πιστευει ότι είναι άμεση συνέπεια της καντιντίασης στο έντερο. Επίσης, επειδή μέχρι εχθές δεν καθαριζόταν καθόλου μόνος του, τα πούπουλα και τα φτερα της περιοχής είναι αρκετά μαζεμένα, οπότε ακόμα κι αν καταφέρει να αποβάλει μια κουτσουλιά, συχνά κολλά στα πούπουλα, πάνω σε αυτή κολλά η επόμενη και πάει λέγοντας. Το θετικό ειναι ότι απο εχθές το βράδυ έχει αρχίσει να καθαρίζεται κάπως, και προσπαθεί να καθαριστεί και κάτω, ακούω κρατς-κρατς όταν καθαρίζει πούπουλα που εχουν πάνω ξεραμένες εκκρίσεις. Θα προτιμούσα να μην τις τρώει, αλλά δεν έχω καταφέρει και να τις καθαρίσω, φοβάμαι μην τραβήξω τα φτερά και έχουμε άλλα.
 
@Nausicaa μην ξεχνάς ότι τον έχεις καμιά βδομάδα μόνο.. ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στο καινούργιο περιβάλλον .. δεν θα το πιστεύει ο σκρουτζακος... Λαχανικά του δίνεις η δεν κάνει λόγο της αγωγής που παίρνει? Σίγουρα θα τον βοηθήσουν ...
 
@anast1 11 μέρες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν στο νοσοκομείο. Τι να προσαρμοστεί, έχει γυρίσει ανάποδα ο κόσμος του, δεν νομίζω να ξαναέχει μπει σε σπίτι. Τώρα σκέφτομαι να του βάλω ενα παιχνιδάκι να δούμε τι θα κάνει μιας και έχει αρχίσει να είναι πιο κινητικός, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβει τι είναι και πετώντας θα τραυματιστεί.

Όχι, μπορεί να φάει ό,τι θέλει, το οποίο πτος το παρόν είναι μόνο σπόροι. Ούτε κεχρί σε τσαμπί δεν τρώει, κοντεύει να βγάλει ρίζες αυτο που του έχω μέσα. Άρχισα να αναμειγνύω την αυγοτροφή με τους σπόρους, μήπως και φάει λίγη, έστω και τυχαία. Ούτε λαχανικά έχει δοκιμάσει, αν και υποτίθεται έτρωγε. Του έχω άνηθο τώρα, δεν τον έχει αγγίξει, και μετά θα πάω να του πάρω και σπανάκι μήπως το προτιμά. Επίσης θα επιχειρήσω να φτιάξω τσοπ για πρώτη φορά το απόγευμα για όλα τα πτηνά, οπότε μπορεί να φάει έτσι, αν τα δει ολα μαζί.

Μίλησα και πάλι με την κ. Δουκάκη, πάει πολύ καλά δεδομένων των συνθηκών, και σταματάμε την αντιβίωση στο μάτι για δύο μέρες να δουμε πώς θα πάει και ξαναβλέπουμε. Άρα τυχερός ο κύριος, του μένει μόνο ένα φάρμακο να τον βασανίζει! Έχει αρχίσει και να τραγουδά αρκετά, αλλά μετά από μήνες αλαλίας είναι πολύ βραχνή η φωνή του. Πολύ δυνατή όμως και πάλι! Οι κυρίες τρελένονται από την χαρά τους όταν τον ακούν.

Τέλος, το πιο χαριτωμένο, είχα καταφέρει σήμερα να τον πιάσω σταθερά για την αντιβίωση και φαινόταν χαλαρός. οπότε καταφερα να καθαρίσω λίγο το κεφάλι του από τα pin feathers που τον ενοχλούσαν τοσο πολυ. Είναι τόσο απαλούλης!
 
@HxC είναι όλο και καλύτερα! Κελαηδάει πολύ σήμερα! Έχει ακόμα προβλήματα, μόλις μίλησα με την κ. Δουκακη για διάφορους προβληματισμούς που έχουν προκύψει, και είπε ότι πηγαίνει πολύ καλά δεδομένων των συνθηκών αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστα μας. Κάθομαι και του κάνω παρέα σήμερα, γιατί εχθές δεν έφαγε πολύ.

Βραχνό τραγούδι
 
Μόλις λάβαμε αποτελέσματα της εξέτασης περιττωμάτων μετά από έναν μήνα αντιβίωσης για καντιντίαση. Είναι καθαρός! Βέβαια συνεχίζει να έχει κάποιες πεπτικές διαταραχές και το μάτι πάει προς το χειρότερο σε σύγκριση με τότε που βάζαμε κολλύριο, αλλά τουλ τελειώσαμε με την κάντιντα. Αναρωτιέμαι μήπως, πέραν της μικροσκοπικής εξέτασης, πρέπει να ζητήσουμε και καλλιέργεια. Διάβαζα τώρα για μεγαβακτήρια και κοκκίδια, δεν έχει συμπτώματα, αλλά δεν δείχνει και καλά. Τώρα πόσο καλά θα έπρεπε να δείχνει μετά από τόσους μήνες ταλαιπωρίας είναι άλλο θέμα.
 
Αναρωτιέμαι μήπως, πέραν της μικροσκοπικής εξέτασης, πρέπει να ζητήσουμε και καλλιέργεια.
Στις κουτσουλιές εννοείς ή στο μάτι;

Δεν έγινε εργαστηριακός έλεγχος; Μόνο μικροσκοπικός;
 
@Stavros Για τις κουτσουλιές, ναι, για το μάτι θα δούμε αργότερα, προς το παρόν παίρνει αντιφλεγμονώδες. Ναι, κρίνοντας από το πόσο γρήγορα απάντησε δεν μπορεί να έγινε εργαστηριακός έλεγχος μέσα σε μιση ώρα.
 
Οκ, το ζήτησα, ελπίζω να δεχθεί και να εχουν τα μέσα στο ιατρείο. Εν τω μεταξύ πρέπει να πάρει προβιοτικα, anima strath ή landmark μαγιά μπύρας για το έντερο που ακόμα κάνει περίεργα πράγματα. Έχετε να προτείνετε/αποκλείσετε κάποιο?
 
και να εχουν τα μέσα στο ιατρείο
Δεν υπάρχουν ιατρεία (που λειτουργούν αποκλειστικά ως ιατρεία) που κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται σε μικροβιολογικό εργαστήριο. Επομένως, πρέπει να ληφθεί δείγμα και να σταλεί για εξέταση, είτε από τον κτηνίατρο, είτε από εσένα απευθείας, αρκεί το εργαστήριο να κάνει εξετάσεις σε ιδιώτες. Διαφορετικά θα πρέπει το υλικό να σταλεί από τον κτηνίατρο.
 
@Stavros Κλινική είναι, έχουν μέσα μικροβιολογικό εργαστήριο, ακριβώς απέναντι από το γραφείο της πτηνιάτρου, απλώς δεν ξέρουν αν κάνουν αυτό που πρέπει. Πάντως δέχθηκε αμέσως να γίνουν έξτρα μικροβιολογικά.
 
@Nausicaa

Προσωπικα δινω μαγια μπυρας της Landmark.
Το ποσο "δουλευει" ως προιον δεν μπορω να το εκτιμησω αλλα αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι δεν ειχα θεματα αποδοχης της αυγοτροφης.
 
@Tony Forpus Αυγοτροφή? Είναι σαν αυγοτροφή δλδ? Ο Σκρουτζ δεν τρώει τίποτα πέρα από σπόρους προς το παρόν, φοβάται και το μικρότερο κομμάτι λαχανικών. Σήμερα το βράδυ έφαγε πέντε(5) σποράκια μίλλετ από το τσαμπί που κρατούσα μπροστα στο στόμα του για κανά 20άλεπτο, πρώτη φορά. Μόνο το ράμφος δεν του ανοιξα για να φάει. Δύσκολο να προλάβω να τον πείσω να φάει κάτι τέτοιο μέσα σε μία εβδομάδα, μάλλον δεν εχει πολύ νόημα.
 
Back
Top