Ασθένειες Συντήρηση άρρωστου μπάτζι μέχρι την ιατρική επίσκεψη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nausicaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Τον έχω δει πολλές φορές να κάνει αυτά νευρικά κελαϊδίσματα - φλερτ (με τον αέρα)που καμιά φορά τους ξεφεύγουν σποράκια στον ενθουσιασμό, αλλά ποτέ να σπόρους και τάισμα. Μπορεί να έχω χάσει επεισόδια λόγω ασθενείας, ομολογώ ότι πήγαινα μόνο για τα βασικά τις τελευταίες μέρες, μπορεί να έγινε αυτό, πάντως σήμερα που πάλι έκανε αυτά τα σπασμωδικά κελαηδίσματα δεν υπήρχε τίποτα στα κάγκελα. Επίσης, περίεργο, βρίσκοντας σε ημεία που δεν κοιτά, έχει την πλάτη στο έναν τοίχο και το ταβάνι φυσικά.

Δεν ξέρω, δεν μίλησα εγώ στο τηλέφωνο. Ο πατέρας μου ανέφερε την κατάσταση σητν μητέρα μου κι εκείνη τηλεφώνησε στον τοπικό κτηνιατρο-πτηνίατρο. Ο γιατρός υποτίθεται ξέρει από πτηνά, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω ακο΄σει κάτι της προκοπής. Θα πεταχτώ αύριο να του μιλήσω.

Ο πατέρας μου έχει, αλλά λειπει ακι δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω χωρίς επίβλεψη, μην του το χαλάσω. Και έχουμε και στην Ακαδημία, αν δεν βγάλουμε άκρη θα πάω, απλώς πρέπει να σκεφτώ μια καλή δικαιολογία για το τι κάνω εκει ΧD
 
Πώς μπορεί να κατέληξαν σπόροι εκεί πάνω?
Με ανέβασμα τροφής απο τον πρόλοβο ή με εμετό και τίναγμα του κεφαλιού. Τα πουλιά συνήθως τινάζουν το κεφάλι τους καθώς κάνουν εμετό. Μοιάζουν με σπόρους δικοτυλήδονου φυτού.

Η μόνη λογική εξήγηση είναι να είναι τροφή που δεν προχώρησε και την απέβαλε από τον πρόλοβο του για κάποιο λόγο (όπως κάνουν όταν προσπαθούν να ταΐσουν).
Συμφωνώ.
 
@Φοίβος Μόλις τα είδε ο πατέρας μου και δεν πιστεύει ότι είναι αυγά, τείνει να συμφωνήσει ότι προέρχονται από το παπαγαλάκι, αλλά για καλό και για κακό θα τα βάλει αύριο στο μικροσκόπιο, θα τα κόψει κλπ. Σε κάθε περίπτωση θα πλύνουμε το κλουβί πολύ καλά, αλλά δεν θα του δώσουμε ακόμα κάποιο φάρμακο, γιατί τα παρασιτοκτόνα είναι επικίνδυνα. Τις προάλλες είχα προσέξει μυγάκια κοντά στο κλουβί, απέναντί του, τα οποία απέδωσα στην ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία του χώρου για την εποχή, γιατί λόγω του Σκρουτζ έχουμε πρακτικά συνέχεια κάποια μορφή θέρμανσης στον χωρο. Από την άλλη τα αυγά των μυγών δεν μοιάζουν έτσι.

Θα τον παρακολουθώ στενά, ώστε να δω αν όντως εκσφενδονίζονται πράγματα από το στόμα του όταν είναι χαρούμενος. Δύσκολο, γιατί του κόβω το αίμα όταν εμφανίζομαι και σταματά το τραγούδι, αλλά τι να κάνουμε. Για να είμαι ειλικρινής, όσο μη θελκτική κι αν είναι η ιδέα ζωιφίων γυρω του, τα εντερικά θέματά του είναι μόνο οριακά καλύτερα και θα ήθελα μια σαφή απάντηση για το τι τα προκαλει και πώς να τον βοηθήσουμε - οι βάρβαροι ήταν κι αυτοί μια κάποια λύση, στα λόγια του Καβάφη. Οκ, το έχω ρίξει στην ποίηση, πάω να πα΄ρω κάτι για τον πυτερό προτού μας τρελάνω όλους. Πάντα έλεγα ότι τα αρσενικά παπαγαλάκια είναι κάπως περίεργα έτσι που είναι σαν στην πρίζα, και απότι φαίνεται έτσι είναι...
[automerge]1644569113[/automerge]
Προσθήκη: Ξέχασα να αναφέρω τα εξής γενικότερα. Πρώτον, ο Σκρουτζ έχει πάρει ένα γραμμαριο μέσα σε μία εβδομάδα, το οποίο είναι καλό. Η ζυγαριά της κ. Δουκάκη και η δική μου δίνουν άλλες τιμές σταθερά, η δική μου γράφει 3γρ περισσότερα, που είναι δεκτό ως σφάλμα θεωρητικώς αν και τείνω να πιστευω την δική μας, την χρησιμοποιούμε σε θέματα ακριβείας και τα αποτελέσματα είναι πάντα καλά, αλλά ακόμα κι αν της ξεφευγουν κάποια γραμμάρια σημαίνει ότι ο κύριος έχει αρχίσει να παίρνει βάρος! Δεύτερον, το μάτι του δεν θα φτιάξει ποτέ κατά την γνώμη της γιατρού. Έχει αναπτύξει κοκκιώδη ιστό, κάτι σαν ουλή και αυτό είναι το ζελεδάκι που πρήζεται καθώς επαναμολύνεται κάθε τόσο και καλύπτει το μάτι του. Σε μεγαλύτερα ζώα και ανθρώπους θα γινόταν χειρουργείο, αλλά δεν κάνει η ίδια κάτι τέτοιο, ούτε πιστεύει ότι θα βοηθήσει τελικά, αντιθέτως οι πιθανότητες είναι μεγάλες να γίνει τρισχειρότερο το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση μου έδωσε τηλέφωνα οφθαλμιατρων για ζώα, όλοι πλην ενός είπαν ευθέως όχι μόλις είπα την λέξη παπαγάλος, μόνο ένας δέχθηκε να τον δει για διάγνωση. Το ραντεβού ήταν την Παρασκευή οπότε δυστυχώς το χάσαμε εφόσον ήμουν άρρωστη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus Η γιατρός? Η κ. Δουκάκη θεώρησε οτιείναι αυγά. Ο πατέρας μου τα είδε με το ματι και δεν συμφωνεί. Σκόπευ να τα βάλει στο μικροσκόπειο το ΣΚ, αλλά χρειάστηκε να φύγει για ταξίδι επειγοντως και δεν πρόλαβε. Προς το παρόν το κλουβί είναι καθαρό και ο Σκροτζ μοιάζει ιδιαίτερα κεφάτος. Όταν του έβαλα κολλύριο το βράδυ απόψε μου ξέφυγε και πεταξε μέχρι το φωτιστικό που είναι κολλημένο στο ταβάνι. Παλιά δεν μπορούσε να πετάξει πάνω από δύο μετρα σαν κοτούλα, έχει αρχίσει να δένει! Επίσης αποφάσισε να εγκατασταθεί στο χέρι μου όλο το Σάββατο. Είναι παπαγαλάκι με μηδέν ανθρώπινη επαφή, δλδ αν είχε μεγαλώσει με ανθρώπους πώς θα ήταν? Θα απαιτούσε να τον πάρω μαζί μου στην σχολή?!
 
Back
Top