Φροντίδα Επιθετικό θηλυκό Ζακό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PeggyP
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PeggyP

PB New Member
Εγγραφή
6 Νοε 2020
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για την αποδοχή. Πριν σας περιγράψω το πρόβλημα θα σας πάω λίγο πιο πίσω..
Το 2017 πήρα ένα αρσενικό Ζακό το Ζήκο. Μεγάλο κλουβι πολλά παιχνίδια.. παραγγελίες από Αγγλία για πέλετ οργανικά κλπ. Το πρωί ήταν μόνος έως το μεσημέρι γτ και εγω και ο σύζυγος είμαστε εργαζόμενοι. Έγινε πολύ κοινωνικός (έφερνα κόσμο σπίτι για να τον εκπαιδευσω) Με τον καιρό παρατήρησα ότι βαριόταν μόνος.. καθόταν στον πάτο του κλουβιού.. οπότε πήρα και μια θηλυκιά 3 μηνών. Η διαφορα ηλικίας τους 6 μήνες. Η θηλυκιά γατάκι αλλά μόνο στα χέρια του άντρα μου. Με εμένα δεν ήθελε πολλά πολλά. Έμεινα έγκυος και τους μεταφέραμε σε ένα δωμάτιο εκτός σπιτιού κατασκευάστηκε για αυτούς με σταντ παιχνίδια πολλά κλπ. Η καθημερινή ρουτίνα τους δε σταμάτησε ποτέ κάθε μέρα ίδια ώρα έξω για παιχνίδια φαΐ κλπ. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο χώρος. Ο Ζήκο δεν άλλαξε συμπεριφορά. Εκανα να τους δω εγω προσωπικά καιρό γτ είχα θέματα κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν λοιπόν γέννησα και μπόρεσα ξεκίνησα να ασχολούμαι και πάλι μαζί τους..
Διαπιστωσα ότι Μίκα είχε βγάλει κάποιους από τους οδηγούς της και δε μπορούσε να πετάξει.
Πήρα ειδικά σπρέι περισσότερα παιχνίδια αύξησα και το χρόνο που καθόμουν μαζί τους. Όλα πήγαν καλά! Η Μίκα πετάει πάλι! Όμως δε με θέλει 😞. Είναι επιθετική μόνο φιλάκια μου έδινε μέχρι σήμερα που μου έκανε απανωτές επιθέσεις! Στο φιλάκι μου έφαγε τη μύτη! Δάκρυσα από τον πόνο! Ήρθε π Ζήκο και έκατσε στον ώμο μου. Τον έβγαλα και μετά ήρθε η Μίκα η οποία μου δάγκωσε το αυτί και μετα το χέρι όταν πήγα να τη βγάλω! Έχω στεναχωρηθεί πολύ και δε ξέρω πως να το διαχειριστώ. Τους έβαλα στο κλουβι και έφυγα. Ο Ζήκο δεν το έχει κανει αυτό ποτέ παρά μόνο στην αρχή που ήταν μωρό. Πέρασε από το μυαλό μου να τη δώσω αλλά δε θέλω να πάθουν κατάθλιψη.. σκέφτομαι ότι ήθελα στην πορεία να τους ξανά φέρω μέσα στο σπίτι αλλά με τη συμπεριφορά αυτή και με ένα μικρό παιδί δεν το βλέπω.
συγνωμη για το σεντόνι.. το βίντεο είναι λίγο πριν την επίθεση.. και δε φαινόταν ότι θα συνέβαινε κατι τέτοιο..
[automerge]1604673595[/automerge]
Δεν παίρνει το βίντεο είναι μεγάλο..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πέγκυ (?), μιλάς για μια κατάσταση πολύ συνηθισμένη και γνωστή σε όσους φροντίζουν παπαγάλους. Δεν πρόκεται για ένα πρόβλημα το οποίο λύνεται, τουλάχιστον όχι εύκολα. Συχνά τα πουλιά επιλέγουν τον άνθρωπο του αντίθετου φύλου απο αυτά με τον οποίο δένονται ή θέλουν να συναναστρέφονται και γίνονται επιθετικά όπως διαπίστωσες προς τους υπόλοιπους ή στο ένα μόνο φύλο γενικότερα. Μην ξεχνάς πως πέρασε ένα σημαντικό στάδιο στο οποίο μεγάλωνε έχοντας ουσιαστική επαφή μόνο με τον άντρα σου χωρίς αυτό βέβαια να είναι απαραίτητα η "πηγή του κακού".

Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μην φέρεις τα πουλιά πίσω στο σπίτι (η εγκυμοσύνη ήταν ο λόγος που έφυγαν ?) και να διαχειριστείς την κατάσταση, έχοντας στο νου σου ότι τα πουλιά θα συμπεριφέρονται ως ζευγάρι μεταξύ τους (προστατεύοντας το ταίρι τους κι ίσως το χώρο τους) αλλά και το πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τα σημάδια για να μην δαγκωθείς. Εαν δεν θέλει χάδια απο εσένα απλά δεν χρειάζεται να τα ζητάς. Γενικότερα θα βοηθήσει ίσως αρκετά το να τα φροντίζεις αποκλειστικά εσύ.
 
@Φοίβος Ναι ο λόγος απομάκρυνσης ήταν η εγκυμοσύνη και ο ερχομός του παιδιού. Έχω κανει δοκιμή να έρθουν σπίτι καθώς έχω και άλλο κλουβι. Αλλά η μικρή δεν καταλαβαίνει ακόμη και βάζει τα δάχτυλα στο κλουβι. Δε θέλω να έχουμε κανένα ατύχημα.. ούτε να τα πάρει από φόβο. Δεν τη χαϊδεύω τη Μίκα γτ ξέρω ότι δε θέλει χάδια από εμένα (κατεβάζει το κεφάλι για να τη χαϊδέψω αλλά έχει και το βλέμμα του «κάνε κίνηση και θα δεις»). Φιλάκια όμως δίνει. Δηλαδή όσο και να προσπαθήσω δε θα έχω αποτέλεσμα τουλάχιστον να μην δαγκώνει; Ο σύζυγος είχε πει ότι φταίει ο Ζήκο γτ της έριχνε αρκετές δαγκωνιές (όχι στην αρχή αλλά στην πορεία της συγκατοίκησης τους) ότι έγινε πιο επιθετική και επιφυλακτική εξαιτίας του. Αυτό είναι φυσιολογικό; Να τσακώνονται μεταξύ τους; Εγώ νομίζω ότι παίζουν.. εκτός αν η Μίκα νομίζει ότι όπως παίζει με το Ζήκο μπορεί να παίζει και με τους ανθρώπους.. φφφ και νόμιζα ότι ήμουν σε καλό δρόμο.. είχα βρει μια αδυναμία της (στο φαγητό) και την εκπαίδευα. Ούτε στο χέρι μου δεν ανέβαινε πριν.
 
Όλα μπορεί να έπαιξαν ρόλο για την συμπεριφορά της χωρίς να σημαίνει ότι το πουλάκι κάνει κάτι αφύσικο. Είναι πολύ συνηθισμένο οι ζακό να δένονται με έναν και μόνο άνθρωπο. Κάποιοι είναι πιο κοινωνικοί κάποιοι όχι και τόσο. Την μεγαλώσατε σε περιβάλλον τέτοιο (με έναν άνθρωπο κυρίως και ένα άτομο του ίδιου είδους με αυτήν) που πήρε προσοχή, μαθήματα και συμπεριφορές απο περιορισμένες σχετικά πηγές στο διάστημα που πλαθόταν ο χαρακτήρας της.

Μπορείς να δουλέψεις αρκετά με την μικρή γιατί ακόμη μικρή είναι. Σχετικά με τα παιδικά δάχτυλα στο κλουβί πρέπει να προσέχεις. Εμείς είχαμε τα μάτια μας 14 κι είχαμε τονίσει στη δικιά μας μικρή ότι δεν πιάνουμε τα κάγκελα, χωρίς να βάλουμε το φόβο του δαγκώματος στο μυαλό της.

Επειδή είχα (κατα τη διάρκεια εγκυμοσύνης, παιδιού κτλ.) κι έχω ακόμη πουλιά μέσα στο σπίτι δεν βλέπω το λόγο που τα πουλιά έφυγαν απο το σπίτι αρχικά. Αν αποφασίσετε για άλλο παιδί, θα τα ξαναπομακρύνετε?
 
Όσο και να το τονίσω ακόμη ούτε 2 δεν είναι η μικρή και δεν ακούει. Δεν τίθεται θέμα 2 παιδιού. Δεν ήταν μόνο με έναν άνθρωπο. Τα φρόντιζαν 3 διαφορετικοί, σε όλους απόμακρη ήταν στην πορεία έγινε και με το σύζυγο. Απλά εκείνος δε χαϊδεύει κανένα και δεν παίζει για να μη ζηλεύουν. Μας είχαν πει να φερόμαστε το ίδιο και στους 2 για να μη ζηλεύουν αλλά αυτό δεν είναι δυνατό. Με το Ζήκο παίζουμε με μπαλάκια και διαφορα.. η Μίκα κάθεται μακρυά μόνο μια φορά κατάφερα να τη δελεάσω και ήρθε.. την ενθάρρυνα συνεχώς και επιβράβευα.. γενικά είναι αλλοπρόσαλλη η συμπεριφορά της πολύ απρόβλεπτη!
 
Back
Top