Φροντίδα Επιλογή κλούβας πτήσης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TZANNSPY
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TZANNSPY

PB Member
Εγγραφή
25 Σεπ 2016
Μηνύματα
1.707
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
Από την εμπειρία σας ποια από τις παρακάτω προτείνετε:

519.webp
591_Easy-Resize.com.webp

Μιλάμε πάντα για εξωτερικό χώρο, οπότε και στις δύο θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις...
Στην περίπτωση της δεύτερης, αυτή θα χρησιμοποιηθεί σαν δύο διαμερίσματα όχι ενιαίος χώρος (πάνω-κάτω).
Την πρώτη της Donald την είχα πολύ παλιά, στα μέσα των '90s, και ήμουν πολύ ευχαριστημένος φυσικά τότε αυτές που ήταν σαν σπιτάκια ήταν πανάκριβες όπου υπήρχαν...
Βάζω την στενή βιλλίτσα λόγω παραπλήσιου κόστους διαφορετικά η επιλογή θα ήταν εύκολη...
Ευχαριστώ...
 
Στα καναρίνια χρειαζόμαστε μήκος για των κλούβα υπάρχει εκγύμναση των φτερών από τις πτήσεις των πουλιών.
Εσύ δεν έχεις παρά να συγκρίνεις τις διαστάσεις αυτών των κλουβιών και να αποφασίσεις εκτός από το πιο οικονομική και ποια από τις δύο έχει μεγαλύτερο μήκος και τη δυνατότητα φιλοξενίας πουλιών (αριθμός).
 
Καλημέρα. Εγώ έχω μια σαν την δεύτερη περίπου. Αν την χωρίσεις σε 2 ορόφους είναι μια καλή λύση και χρειάζεται λιγότερο χώρο. Δεν είναι βέβαια ότι καλύτερο για πτήση.. Είναι όμως καλή για θηλυκές τον χειμώνα και για νεαρά πουλάκια την άνοιξη.
 
Οπωσδήποτε τα παιδιά με τα καναρίνια ξέρουν πιο συγκεκριμένα πράγματα, προσωπικά δεν έχω καλή γνώμη για τις κλούβες με την αδιαφανή σκεπή όπως η δεύτερη, γιατί τις μεσαίες εποχές που στηριζόμαστε για άντληση ηλιοφάνειας, εμποδίζουν την καλή επαφή των πουλιών με τον ήλιο, πόσο μάλλον στον κάτω όροφο.
 
Δεν μας εχεις πει για ποσα πουλια μιλας για να εχουμε μια ολοκληρωμένη εικονα. Η δευτερη κλουβα ειναι και πιο ακριβή. Ποσα θες να δωσεις; Εγω αν ειχα πολλα καναρινια θα διαλεγα την δευτερη αλλα με χωρισμα στην μεση. Ειναι καλο το μηκος της για πετανε τα καναρινια. Γινεται αυτόματα δυο κλουβες μεγαλες.
 
@Ariadnh μιλάμε για το μέλλον... Που θα στεγάσουμε τα "όνειρά" μας...
Τις έχω βρει σε παραπλήσια τιμή στο zoo center...

Η μικρή (στενή) έχει διαχωριστικό, δεν είναι έτσι:

2.webp

Το ιδανικό θα ήταν αυτό αλλά ξεφεύγουμε πολύ:

1.webp
 
Θα προτιμουσα την πρωτη, την θεωρω καλυτερη για κλουβα "πτησης" και αν λειπει και το χωρισμα ακομα καλυτερα.
Η δευτερη ομως εχω την εντυπωση οτι θα μπορει να φιλοξενησει περισσοτερα πουλακια
 
Σπύρο καλύτερα να κάνεις κάποιο διακανονισμό στην πληρωμή και αν πάρεις κάτι που σου κάνει, απ΄το να αγοράσεις κάτι που θα σε "φτιάχνει" κάθε μέρα και θα θες να το ξαμολύσεις από το μπαλκόνι. Διαφορετικά πάρε λίγα ξύλα και σύρμα και φτιάξε μια δική σου...
 
Σπύρο αν θέλεις μόνο κλούβα και όχι κάτι σύνθετο με πολλαπλές ζευγαρώστρες, μια ιδιοκατασκευή συμφέρει κατα πολύ περισσότερο. Και κάτι σύνθετο αν θελήσεις με μικρό κόστος 150-200 ευρώ φτιάχνεις κάτι αντίστοιχο εμπορικής αξίας 800 ευρώ και θα έχουν διαφορές μόνο σε λεπτομέρειες.
 
Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις προτροπές, όμως μιλάμε για μια απλή αλλά πρακτική κλούβα πτήσης που ενδεχομένως αν μεγαλώσει το "σμήνος" μου -όπως ευελπιστώ- να μπορεί να γίνει και χώρος φιλοξενίας των θηλυκών το χειμώνα.
Παρόλα αυτά θα ξαναρίξω μια ματιά σε κάτι dexion κατασκευές...
 
Παρόλα αυτά θα ξαναρίξω μια ματιά σε κάτι dexion κατασκευές...
Θα σου στείλω κάποιες φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης αύριο, μην τρέξεις πρωί πρωί και κάνεις καμια αγορά.
Επίσης έχω όλες τις τιμές της αγοράς στα κιτάπια μου!
Δεν θα θέλεις και προστασία;
 
@Deukalion δεν βιαζόμαστε... Έχουμε πολύ μέλλον μπροστά μας... Περισσότερο σκέψεις είναι ακόμα...

Να φανταστείς τώρα έχω 2 ζευγάρια τιμπράντο και 1 ζευγάρι αχάτες δλδ στο σύνολο έξι πουλιά, και τους έχω 6 ζευγαρώστρες 60άρες, 1 ζευγαρώστρα 90άρα, 1 ατομικό κλουβί και 1 πολύ μικρό ξύλινο κλουβί τύπου Valenciana.

Φυσικά περιμένω τις φωτογραφίες και τις τιμές που έχεις φυλάξει από δική σου έρευνα αγοράς.
 
μιλάμε για μια απλή αλλά πρακτική κλούβα πτήσης που ενδεχομένως αν μεγαλώσει το "σμήνος" μου -όπως ευελπιστώ- να μπορεί να γίνει και χώρος φιλοξενίας των θηλυκών το χειμώνα.
Τότε ανάμεσα στις 2 πρώτες επιλογές σου, θα σου συνιστούσα αυτή:
591_easy-resize-com-jpg.46588
Απλά καλύτερα να έχεις 5-7 πάνω και άλλα τόσα κάτω. Αν βγάλεις το χώρισμα γίνεται κατάλληλη για παπαγάλους και όχι για καναρίνια.
Εγώ το καλοκαίρι αγόρασα μια ίδια για την πτερόροια και είχα στο πάνω διαμέρισμα τα νεούδια (δηλαδή 7 καναρινάκια) και στο κάτω διαμέρισμα είχα όλα τα ενήλικα θηλυκά (δηλαδή άλλα 7 καναρίνια). Η συμβίωση ήταν άψογη και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πέρασαν μια χαρά και γρήγορα την πτερόροια. Ο καθαρισμός γίνεται πανεύκολα και έχει και πολλές πόρτες (μικρές και μεγάλες). Για τον σκοπό που την θέλεις, θεωρώ πως είναι ιδανική. Και δεν είναι όσο μικρή φαίνεται. Δλδ εγώ που είχα 7 καναρίνια στο κάθε όροφο, μια χαρά πετούσαν και δεν ήταν πολλά σε αριθμό για τον χώρο του κάθε διαμερίσματος.

Προσωπικά σε μόνιμη βάση και εδώ και 3-4 χρόνια χρησιμοποιώ αυτή την κλούβα.
https://community.petbirds.gr/attachments/%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-jpg.41335/
Και τον χειμώνα είναι 'No vacancy', δηλαδή γεμάτη! 😛 Τώρα που μιλάμε δηλαδή συμβιώνουν 14 καναρίνια άψογα! Αν θυμάμαι καλά την είχα βρει στα 180,00 ευρώ.

Και επειδή το έχω γράψει που το έχω γράψει το άρθρο, και θα σε βοηθήσει πολύ σε ότι αφορά την συμβίωση πολλών καναρινιών σε μία κλούβα, καλό θα ήταν να το διαβάσεις: Κλούβα ή Κλουβιά, η καλύτερη επιλογή για καναρίνια; Ό,τι απορία έχεις εδώ είμαστε! :)
 
Παρόμοια με την αλίκη χρησιμοποιώ και εγώ την κλουβα μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Προσοχή όμως να έχει πλαινά μικρά πορτάκια γιτί το πιάσιμο των πουλιών μέσα από μια κλούβα είναι ένα θεματάκι που θέλει προσοχή για να μην έχουμε δραπέτευση ή τραυματισμό του πτηνου.
 
γιτί το πιάσιμο των πουλιών μέσα από μια κλούβα είναι ένα θεματάκι που θέλει προσοχή για να μην έχουμε δραπέτευση ή τραυματισμό του πτηνου.
Να πω εγώ πως πιάνω τα πουλιά μου μέσα απ την κλούβα...
Βάζω από την μεγάλη πόρτα στον πάτο της κλούβας ένα ατομικό κλουβάκι με ανοιχτή πόρτα και με φαγητό μέσα. Απ την κλούβα έχω αφαιρέσει όλα τα κλαδιά και όλες τις ταίστρες. Αφήνω μόνο μια πατήθρα χαμηλά να εφάπτεται με την ανοιχτή πόρτα του κλουβιού και περιμένω (φυσικά σε εσωτερικό χώρο)... Τα περισσότερα μπαίνουν και τα μεταφέρω σε πιο μικρά κλουβιά. Αν μου βγάλουν το λάδι και δεν μπαίνουν χρησιμοποιώ απόχη.. Δυστυχώς!
 
Αλίκη απίστευτο αλλά και εγώ έτσι τα πιάνω! απλά χρησιμοποιώ σκοινάκι και κλείνω την πόρτα όταν μπουν. Το κάνω το πρωί που πεινάνε και ευτυχώς μετά από λίγο μπαίνουν..όταν θέλω όμως κάποιο συγκεκριμένο χρειάζομαι τύχη και υπομονη..άλλο τρόπο έχεις σκεφτεί. Απόχη δεν βάζω με τίποτα.
 
Back
Top