Γενικά Επιλογή παπαγάλου με κριτήριο, τιμή, θόρυβο, ομιλία

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pyrman
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν εχετε άδικο αλλα προσπαθω και γω να αποφασίσω μια εκ των δυο επιλογών... Κατα πασα πιθανότητα μιλαμε για Ζακο που μολις εχει σταματησει την κρεμα...
 
Ο σενεγάλης φεύγει απο την εξίσωση (εχει αγριέψει λιγάκι)... και πλεον εχω νεα προταση για Blue headed Pionus. Αντε πάλι απο την αρχη για συγκριτική μελέτη... Πανω που αγόρασα κ βιβλιο για τους ζακο. Για δώστε καμια περαιτερω πληροφορία για τους blue headed pionus... (διαβασα οτι βρήκα στο φόρουμ). Ζητάω συγνώμη που σας έχω τρελάνει αλλα το ψάχνω πααρα πολύ! Απο ομιλία τα συγκεκριμένα τιποα αλλα πιο πολύ με απασχολει οτι στα βιντεο που βλέπω φαινονται πολυ όμορφα αλλα και ελαφρως δυσκολα στις επαφες...
 
Δεν θα σε συμβουλεύσω ποιον παπαγάλο να πάρεις αλλά θα σου πω ότι αυτή την ζαλάδα την έχω διακρίνει σε όλους που έρχονται σ' επαφή με διάφορους εκτροφείς.
Αποφάσισε το πουλί χωρίς πολλές συμβουλές από εκτροφείς, παρά μόνο ρωτώντας τους τα τυπικά δεδομένα, ηλικία, τρόπος εκτροφής και τιμή.
Όλες τις άλλες πληροφορίες να τις αντλήσεις από αλλού.
 
You ve got me there... Και να σκεφτεις οτι το Pionus μια απο εναλλακτικες προτάσεις που ειχα για τους σενεγαλης απλα ηταν η πιο ενδιαφέρουσα.
 
Ειχες προσωπική εμπειρία με pionus? Τον χαρακτήρα τους πως θα τον περιέγραφες;
 
Ειχες προσωπική εμπειρία με pionus? Τον χαρακτήρα τους πως θα τον περιέγραφες;

Εγω δεν ειχα ποτε πάιονους. Εχω γνωρισει εναν μονο, αλλα κι οσα εχω ακουσει απο ιδιοκτητες ειναι παντα καλα λογια. :)
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Οι δυο πειρασμοι σε βιντεο... Σημερα έκανα τη βολτα μου στα πετ σοπάδικα στην Αθηνάς (λογω δουλείας περνούσα απο κει) ειχα λοιπόν πιο κοντινες επαφες με δύο γκρίζους και μου προτειναν σενεγάλης απο τσεχια... Λοιπον οι γκριζοι οπως τα περιμενα έρωτας αλλα καθε φορα που βλέπω η διαβάζω για feather plucking μου κόβεται η όρεξη για δυο μέρες... Πρεπει να αποφασίζω σιγα σιγα... εν τω μεταξυ περα απο την ερευνα για το ειδος πουλιού εχω και τα περι διατροφης διαμονης κτλ εχω καταλήξει να δίνω στην κοπέλα μου διαλέξεις... ειναι σοβαρή η κατασταση μου...
 
Εχεις προηγουμενη εμπειρια απο αλλους παπαγαλους; Ο african grey μου φαινεται λιγο δυσκολος για πρωτο παπαγαλο (αν και δεν εχω εμπειρια με τα συγκεκριμενα ειδη-μονο οτι εχω διαβασει). Αντιθετα ο σενεγαλης προτεινεται και σε λιγοτερο εμπειρα ατομα οπως επισης και για διαμονη σε διαμερισματα καθως λενε οτι ειναι απο τα ησυχα ειδη. Επειδη κ γω προσφατα απεκτησα το πρωτο μου κοκατιλ μετα απο πολυ ερευνα κ ψαξιμο, ηθελα να σου πω οτι υπαρχουν τελικα πολλες απαιτησεις αν θελεις να ειναι ευτυχισμενος ο παπαγαλος σου και να αναπτυξεις μια καλη σχεση μαζι του. Αν ειχα παρει κατι πιο απαιτητικο πιστευω οτι θα ειχα ψιλοφρικαρει. Ειδικα αμα εχεις δουλειες, κτλ. Αλλα ετσι το βιωσα εγω... Εσυ μπορει να το βλεπεις αλλιως. Αλλα μια γνωμη παραπανω δε βλαπτει.
 
καλα κανεις και δεν κανεις βιαστηκες αποφασεις. Εγω πηγα να αγορασω τροφη και ηρθα σπιτι μου με ενα μωρο ρινγκνεκ.
 
Λοιπον ο κύβος ερριφθη αν δεν προκύψει κατι συγκλονιστικο σύντομα θα υιοθετησω ενα Ζακουδακι... Και αρχιζουμε μ τις αγορές. Το κλουβι που ήθελα δυστυχως εξαντληθηκε, οποτε βγήκα στη γύρα για αλλο. Μπορει κάποιος να με βοηθήσει για τις ''κανονικες'' (ως κανονικές ορίζω τις μινιμουμ διαστασεις που αρκουν για να διαβιώνει ευχάριστα) διαστάσεις διαστασεις ενος κλουβιού; Εχω διαβάσει αρκετα σε αρθρα αλλα η εμπειρια νομιζω οτι είναι αλλιως... Βρήκα σε πολυ καλη τιμη ενα πολυ ομορφο εξωτερικα κλουβι 85*55*94 αλλα το κρινω μικρό.
 
Να τος ο κανακάρης μου! Μαλλον την δευτέρα καταφτάνει! Ειμαι σε πυρετώδης προετοιμασίες αγορων και ενημέρωσης για να ετοιμασω την υποδοχη!
 

Συνημμένα

  • IMG_2548.webp
    IMG_2548.webp
    46,1 KB · Προβολές: 91
Η υποθεση εχει παρει το δρόμο της... Σήμερα πήραμε αυτο το κλουβακι σε μαυρο νομίζω οτι ήταν καλη επιλογη τόσο για το πουλί οσο και απο αποψη αισθητικής... Διαστάσεων 83*78*156. Μαλλον κατεληξαμε με την κοπέλα μου και στο όνομα... Αρχιμήδης! Λιγο μεγαλο αλλα μας αρεσει.
 

Συνημμένα

  • κλουβι.webp
    κλουβι.webp
    8,4 KB · Προβολές: 83
Με το καλο να το δεχτειτε! Απο που το πηρατε το κλουβι κι απο που το πουλι;
 
Ευχαριστώ πολύ! Το κλουβι αγοράστηκε απο το pet supermarket (ειχαν παραλαβη νεων την πεμπτη) και το πουλακι αγοραστηκε απο το e-papagaloi.gr. O Λεφτέρης (εκτροφέας) ηταν αρκετα παραπανω απο συνεργασιμος, υπηρξε υπομονετικός με την αναποφασιστικοτητα μου, αναλυτικος στις εξηγησεις του και πολυ φιλικος. Ελπίζω αυριο το πρωί το πουλάκι να ολοκληρώσει την ικανοποιηση μου απο αυτον!
 
Back
Top