Γενικά Επιλογή παπαγάλου με κριτήριο, τιμή, θόρυβο, ομιλία

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pyrman
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εφτασε ο Αρχιμήδης! Δοξα το θεο ολα πήγαν καλα και ο Αρχιμήδης πληρως εξημερωμένος! Ευτυχώς γιατι εγω ειμαι τελείως ανεκπαίδευτος! Αφου εκανε μια συντομη βολτα στα κουρτινοξυλα και στα φωτα κατεβηκε στο κλουβι και εφαγε απο το χερι μου πολλες φορες μεχρι που με αφησε να τον χαιδέψω! Απλα οταν ανεβαινε στο δαχτυλο αμεσως μετα πεταριζε κ ξανα μανα μεχρι που μου ειπε ο λευτερης το κολπο και τον μαντρωσα... Δεν του αρεσε και πολυ οποτε μου κερασε κ μια δαγκωνια... Ευτυχώς οχι πολυ δυνατη... Πολυ εξυπνα πουλια ρε παιδι μου καταλαβε οτι τπν αντιμετωπιζα με αδυναμια και με τρελανε στο δουλεμα... Οσο ηταν εξω κουρνιαζε στο πανω μερος του κλουβιου κουρνιαζε κιολας, μολις μπηκε μεσα εχει φάει τα σιδερα! Ολα καλα ευτυχώς γιατι εχω πεθανει απ το αγχος...
Το μονο που με ανησυχησε ειναι οτι καποια στιγμη δαγκωνε το νυχι του με ενταση κ μετα τραβαγε-χτενιζε με ενταση τα φτερα της ουρας του αν κ νομιζω οτι του ειχε κολησει κουκουτσακι απ το ροδι στον ουρανισκο... Μετα απο λιγο το σταμάτησε τελειως! Ειναι φυσιολογικο ετσι;
 
Καλώς το δέχτηκες! Ε λίγο άγχος μέσα στο πρόγραμμα είναι, να την χαίρεσαι, όλα καλά θα πάνε αφού έχεις και την στήριξη του εκτροφέα. Θέλουμε φωτογραφίες ε; Μην ξεχνιόμαστε :)
 
τα πρωτα πλανα... Ο αρχιμήδης εχει λυσσαξει να βγεί αλλα για σημερα λεω να μεινει μεσα το απογευμα...
 

Συνημμένα

  • arximidis1.webp
    arximidis1.webp
    15,4 KB · Προβολές: 84
  • arximidis2.webp
    arximidis2.webp
    28 KB · Προβολές: 88
Κούκλος φτου φτου να τον χαίρεσαι!
Γιατί να μείνει μέσα; Για να συνηθίσει το περιβάλλον;
 
Η βιβλιογραφία λέει οτι πρεπει μια βδομάδα να τον εχεις μονο κλουβί για να αντιληφθεί που κ πως ειναι το καινούργιο του σπίτι. Ο εκτροφέας μου είπε οτι καλο θα ήταν μια με δύο μερες να μην βγει αν και επειδη ειναι τοσο ήρεμος δεν θα είχε θέμα και να έβγαινε... Επειδή τώρα που τον είδα ειχε πολλες ορεξούλες να βγει λεω να τον αφήσω μεσα για να αρχισει να νίωθει το κλουβί πιο οικειο γιατι το πρωι εμεινε εξω τρεις ώρες μην νομίζει οτι ετσι θα είμαστε εδώ ξεφραγκο αμπέλι... μου ριξε κατι κλάψες τώρα που του αλλαξα το φαγητο... Ηθελε να βγεί σωνει και καλά!
 
Έτσι βάλε πρόγραμμα τέτοιο που να μπορείς πάντα να το τηρείς γιατί οι αλλαγές είναι που τα ταράζουν ψυχολογικά. Συνήθως "πέφτουμε με τα μούτρα" πάνω τους όταν είναι νεοφερμένα και μετά τους κακοφαίνεται όταν μπαίνουμε στο πρόγραμμα διαρκείας.
 
Αν είναι απόλυτο σκοτάδι ναι σε όλα τα πτηνά.
 
Αυριο θα εχουμε και προοδο στον διακοσμο για το κλουβακι. Θα μπει η καινουργια πατήθρα-κούρνια (γυρισα 3 πετ σοπ για να βρω κουρνια για ζακο και τελικα βρήκα αυτες τις φτιαξτο μονος σου) το παιχνιδι που πλυθηκε σήμερα. Δεδομενου οτι η μια πατηθρα θα ειναι στο υψος των ταιστρων στην μεγάλη διασταση ποσες πατήθρες ακομα θα προτεινατε και σε τι διαταξη; Σκέφτομαι οτι μια ακομα καθετη στην πρώτη θα είναι καλα. (σημείωση χαμηλα εχω βαλει και μία που ειναι και ''ακονιστηρι")
 
Μία ακόμα νομίζω κι εγώ. Να προσέξεις η επάνω να μην ρίχνει κουτσουλιές προς τις ταίστρες ή το νερό. Καλύτερα η πάνω να είναι μισή. Για αργότερα να έχεις στα υπ' όψιν σου και κάτι για να ξεκουράζεται. Δες εδώ του Ανέστη Πατήθρες από φυσικό ξύλο ελιάς | PetBirds
 
Καλως το δεχτηκες. :) Υγεια ευχομαι πανω απ'ολα. 👍 Τι γραφει το δαχτυλιδι του;
 
Καλη ερώτηση θα σου απαντήσω αύριο... Απο την ενημέρωση που είχα ειναι τεσσαρων μηνών.
 
Το αν ειναι 4 ή 5 ή 7 μηνων δεν θα φανει απο το δαχτυλιδι του. Αλλα θα ηθελα να μαθω τι γραφει. :)
 
Καησπερα σας. Pyrman γνωριζεις αν εγιναν εξετασεις στο πουλακι πριν το παραλαβεις; Εγω ρωτησα και μου ειπανε πως γινετε μονο με απαιτηση του αγοραστη.
 
Νομίζω σε εποχές που οι ζακο πωλουνταν στα 1200 ευρω ''επρεπε'' να ειναι μεσα το χαρτι του γιατρου. Τωρα συνήθως η εξέταση και το dna test ειναι προαιρετικα... Παντως μολις προσαρμοστει το πουλακι θα το πάω εγω για εξετάσεις προς στιγμήν το παρακολουθώ για τα γνωστά συμπτώματα... Να σου πω μ ανησυχεί λίγο που οι κουτσουλιες του έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρά αλλα ισως φταίει που τρώει πολυ μανταρινι κ πορτοκαλι ισως να απλώνει κ το αποτύπωμα στην χαρτοπετσέτα. Για να είμαι πιο ακριβής το σφιχτο της κουτσουλίας εχει και ασπρο κ πράσινο απλα το υγρό φαίνεται να απλώνει πολυ...
 
Πρωτα απ ολα πολυ ομορφος ο αρχιμηδης να το χαιρεσε οπως εσυ ποθεις. Σιγουρα η διατροφη παιζει ρολο στην περιεκτικοτητα υγρου τις κοτσιλιας,το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας το πουλακι για μια εξεταση οταν φυσικα ηρεμησει. Επειδη και εγω ο ιδιος ειμαι στην αναζητηση ενως African grey θα μπορουσες να μου περιγραψεις λιγο τη διαδικασια που ειχε το πτηνο μεχρι να φτασει σε εσενα. Εδειχνε ταλαιπωρημενο απο το ταξιδι;ηταν φιλικο μαζι σου; Ανεβαινε στο χερι σου; Και κατα ποσο εξηπηρετητικος ηταν ο λευτερης.σε ευχαριστω κα συγνωμη αν σε ταλεπωρω με της ερωτησεις μου
 
Λοιπον το πουλακι ηρθε απο κρήτη σε αεροπορικο ξύλινο κλουβάκι λιγο στριμοκωλο σαν συνοδηγός σε νταλικα.Αν εξαιρέσεις οτι ειχε λερώσει τα φτέρα του φανηκε σε καλή κατάσταση. Με το που το ανοιξα ειδε το χώρο και λιγο μετα αρχισε να πεταει γυρω γύρω και να κανει τον ταρζαν μεχρι που διαλεξε το μερος του ενα παταρακι ππου δεν το φτανω και ευκολα γμτ... εκει απο τα πρωτα λεπτα ετρωγε οχι απλα απ το χερι μου αλλα απ τα δαχτυλα μου και γενικα δεν με φοβοταν και προσεχε υπερβολικα να μην με δαγκωσει κατα λαθοςοταν ηρθε η ωρα να μπει κλουβι αρνιοταν πεισματικα... Ανεβαινε στο χερι μου κ μετα απο λιγο πεταγε. μεχρι που κουραστηκε καθισε πανω στο κλουβι κ τελικα ανεβηκε στο χερι μου και του κρατησα τα ποδαρακια κ μετα το κεφαλι οπως μου ειπε ο λεφτερης και μπηκε μεσα( με κερασε κ μια) σημερα το πρωι με αφησε κ το χαιδεψα! Οταν ηρθε η ωρα να μπει εκανε τα κολπακια του αλλα εφαγε κανα δυο στουκες φοβηθηκε κουραστηκε κιολας ανεβηκε στο χερι κ μπηκε αρχοντας... Το απογευμα αναγκαστηκα κ τον πηρα αγκαλια για να τον βαλω μεσα αλλα ουτε που με δάγκωσε! Το κλουβι δεν λεει να το συνηθησει με τιποτα... κοπαναει σπρωχνει δαγκωνει με μεγαλη επιμονη... Ο λεφτέρης ειναι πολυ συνενοησιμος κ το πουλακι φαινεται αρκετα εξοικιωμένο. Εμεινα πολυ ικανοποιημένος!

Το αν ειναι 4 ή 5 ή 7 μηνων δεν θα φανει απο το δαχτυλιδι του. Αλλα θα ηθελα να μαθω τι γραφει. :)
Το δαχτυλίδι αν είδα καλα γραφει Ep GR 14 0X (Οπου Χ ενας αριθμος που δεν μπορεσα να ξεχωρισω μπορει κ 5)
 
Χα
Λοιπον το πουλακι ηρθε απο κρήτη σε αεροπορικο ξύλινο κλουβάκι λιγο στριμοκωλο σαν συνοδηγός σε νταλικα.Αν εξαιρέσεις οτι ειχε λερώσει τα φτέρα του φανηκε σε καλή κατάσταση. Με το που το ανοιξα ειδε το χώρο και λιγο μετα αρχισε να πεταει γυρω γύρω και να κανει τον ταρζαν μεχρι που διαλεξε το μερος του ενα παταρακι ππου δεν το φτανω και ευκολα γμτ... εκει απο τα πρωτα λεπτα ετρωγε οχι απλα απ το χερι μου αλλα απ τα δαχτυλα μου και γενικα δεν με φοβοταν και προσεχε υπερβολικα να μην με δαγκωσει κατα λαθοςοταν ηρθε η ωρα να μπει κλουβι αρνιοταν πεισματικα... Ανεβαινε στο χερι μου κ μετα απο λιγο πεταγε. μεχρι που κουραστηκε καθισε πανω στο κλουβι κ τελικα ανεβηκε στο χερι μου και του κρατησα τα ποδαρακια κ μετα το κεφαλι οπως μου ειπε ο λεφτερης και μπηκε μεσα( με κερασε κ μια) σημερα το πρωι με αφησε κ το χαιδεψα! Οταν ηρθε η ωρα να μπει εκανε τα κολπακια του αλλα εφαγε κανα δυο στουκες φοβηθηκε κουραστηκε κιολας ανεβηκε στο χερι κ μπηκε αρχοντας... Το απογευμα πολυ καστηκα κ τον πηρα αγκαλια για να τον βαλω μεσα αλλα ουτε που με δάγκωσε! Το κλουβι δεν λεει να το συνηθησει με τιποτα... κοπαναει σπρωχνει δαγκωνει με μεγαλη επιμονη... Ο λεφτέρης ειναι πολυ συνενοησιμος κ το πουλακι φαινεται αρκετα εξοικιωμένο. Εμεινα πολυ ικανοποιημένος!

Ολα αυτα μου ακουγοντε αρκετα ικανοποιητικα, πιστευα οτι δεν θα ηταν δυσκολο να βρεις τοσο ημερο πουλι και εγω βασικα προετοιμαζα τον εαυτο μου για πιο δυσκολες καταστασεις... Μου δινεις ελπιδες μιας και εγω ειμαι νεος στο χωρο αν και ενημερωνομαι οσο πιο πολυ μπορω για τους African grey.σε ευχαριστω και παλι για το χρονο σου.
 
Back
Top