Φροντίδα Επιπρόσθετος φωτισμός σε εκτροφείο

an.nicolaou

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2015
Μηνύματα
69
Πόλη
Λευκωσία
Καλησπέρα παιδιά. Βρίσκομαι στη διαδικασία να θερμομονοσω το εκτροφείο μου αλλά και να προσθέσω φωτισμό. Ο φωτισμός θα μπει για να δυναμώσει το φυσικό φωτισμό ο οποίος δεν είναι αρκετός.
θα τοποθετήσω μια φλορεντζα τεσσάρων ποδόν στην οροφή και επιπλεον θα βάλω ταινία Led 5050 στην πλάτη ψηλά ( στο τέλι ) κάθε ζευγαρόστρας. στις ζευγαρόστρες θα βάλω από 3 μέχρι 9 Led ανάλογα με το πόσο θέλω να ενισχύσω το φωτισμό.
 
Προφανώς θα έχεις λύσει το πρόβλημα που υπάρχει στις κλειστές εκτροφές με τις ακτίνες uva - uvb.
ο φωτισμός θα μπει για να δυναμώσει το φυσικό φωτισμό ο οποίος δεν είναι αρκετός.
 
μπαίνει φως αλλά όχι αρκετό. μπαίνει και ήλιος. Έτσι δεν είναι κλειστό εκτροφείο με το σκεπτικό υπόγειο
 
μπαίνει φως αλλά όχι αρκετό. μπαίνει και ήλιος. Έτσι δεν είναι κλειστό εκτροφείο με το σκεπτικό υπόγειο
Μιλάμε λοιπόν για μικτό φωτισμό.
Αν καλύπτονται οι απαιτήσεις στον οργανισμό των πουλιών τότε καλώς σχεδιάζεις όσα σχεδιάζεις, αν όχι... Πρέπει να τον μελετήσεις από την αρχή.
 
διάβασα αρκετά. χρησιμοποιώ τον χώρο αυτό τα τελευταία 5 χρόνια μόνο με φυσικό φωτισμό. λόγο του ότι δεν είναι αρκετός θα τον ενισχύσω. Η φλορεντζα στην οροφή δεν καλύπτει ιδιαίτερα στα χαμηλά επίπεδα. Βάζοντας Led στο πίσω τέλι των κλουβιών θα ενισχύσω το φωτισμό. το μόνο που δεν βρήκα είναι αν τα Led θα επηρεάσουν τις φωλιές στο πίσω τέλι του κλουβιού. τις εξωτερικές φωλιές στη πρόσοψη σίγουρα δεν επηρεάζονται.
 
εννοώ τις καναρινες που θα είναι στις φωλιές. στη πρόσοψη οι εξωτερικές φωλιές θα έχουν απόσταση 35 εκατοστά από τα Led, ενώ οι πίσω εσωτερικές φωλιές θα είναι κάτω από τα Led στο ίδιο τέλι.
 
Να φροντίσεις να υπάρχει διάχυση στο φως και όλα θα πάνε καλά.
Όχι πολύ και συγκεντρωμένο φωτισμό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Έχω αγοράσει την πιο αραιά ταινία Led. Υπάρχουν 150, 300,600 Led στα 5 μέτρα. Έχω αγοράσει τα 150 Led.
 
Έχω αγοράσει την πιο αραιά ταινία Led. Υπάρχουν 150, 300,600 Led στα 5 μέτρα. Έχω αγοράσει τα 150 Led.
Δεν είμαι ειδικός και συνεπώς δε με βοηθά αυτό.
Ποια είναι η ισχύς της ταινίας ώστε να την αναγάγουμε ανά led?
 
Ο χώρος μου είναι 3.5×3.7 μέτρα. Νότια έχω ένα παράθυρο 1.1 χ 1.1 μέτρα. Δυτικά έχω μία πόρτα.9 χ 1.9 μέτρα και ένα παράθυρο. 8 χ1.1 μέτρα. εσωτερικά έχω ακόμα μία πόρτα που ενώνεται με άλλο δωμάτιο που έχει παράθυρο. Πως ανεβάζω φωτογραφίες;

111900.webp 222900.webp 444900.webp 333900-min.webp 555900-min.webp
 
Οι φωτογραφίες ανέβηκαν. ^
 
είναι εμφανές που αντιμετωπίζω το πρόβλημα. Φαίνεται ξεκάθαρα στη πρώτη φωτογραφία. στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται ότι ο φωτισμός είναι ικανοποιητικος αλλά σκέφτομαι να ενισχύσω τα κάτω κλουβιά με Led. Επίσης ίσως βάλω και σε κάποια άλλα κλουβιά στο κέντρο γιατί όταν βάλω τα διαχωριστικά θα λιγοστεψει ο φωτισμός
 
Σε καμία φωτογραφία από τις παραπάνω ... Δεν παρουσιάζεται ο επιθυμητός φωτισμός για τη σωστή αναπαραγωγή πτηνών... Με εξαίρεση ίσως κάποια σημεία μπροστά ακριβώς από τα ανοίγματα.
Ο σωστός φωτισμός κατά τη γνώμη μου μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με μια φωτεινή ανοιξιάτικη και λαμπερή μέρα.
 
Back
Top