Αναπαραγωγή Επιτελούς τα budgies μου ζευγάρωσαν

NIKOLAKHS

PB Member
Εγγραφή
3 Ιουλ 2008
Μηνύματα
252
Πόλη
Μεταμόρφωση
Παιδαι ειμαι πολυ χαρουμενος.
επιτελους τα Budgie μου ζευγαρωσαν. Εχει 3 αυγα σιγουρα μεσα στη φωλια της αλλα δεν ξερω αν εχει και αλλα.
δν θελω να κοιταξω για να μην ενοχλησω. Τα κρεμασα ψηλα και εξω.
Πιστευω πως ο καιρος ακομα ειναι καλος για να τα αφησω εξω. Τι λετε;
Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν καθεται και συνεχεια μεσα αλλα δεν ανησυχω γιατι ισως τις ωρες που την κοιταω εγω να βγαινει για να φαει. Καθε φορα ομως που με βλεπει τρεχει και μπαινει στη φωλαι και προστατευει τα αβγα της.
Τι λετε;θα δουμε μικρα; Πιστευω σε δυο εβδομαδες να βγει το πρωτο.
Μεχρι τοτε μηπως εχετε καμια συμβουλη να ακολουθησω εκτος απο υπομονη και ελπιδα;
Ελπιζω να σας εχω νεα(οχι συντομα οπως λενε συνηθως αλλα σε δυο εβδομαδες 🙂
 
Εγω πιστευω πως δεν ειναι καλη ιδεα να μεινει το κλουβι εξω και μαλιστα με αυγα και σε λιγες ημερες (στο ευχομαι :) ) με μωρα. Η θερμοκρασια τη νυχτα πεφτει αρκετα και ενα κακο ακομη ειναι η σχετικα μεγαλη διαφορα ημερας και νυχτας.

Με το καλο να ερθουνε τα μικρουλια! :D
 
Σε ευχαριστω πολυ φιλε Φοιβο. Ξερεις που προβληματιζομαι; Οτι την ημερα εχει τελεια θερμοκρασια και ηλιο εξω αρα μπορω να τα εχω εξω. Το βραδυ ομως οπως ειπες εχει κρυο και συμφωνω με σενα να τα βασω μεσα αλλα δεν ξερω μηπως με αυτες τις μετακινησεις δημιουργηθει προβλημα και τα παρατησουν. Ε οχι και να τα παρατησουν μετα απο τοσο κοπο! Μια κουβερτα το βραδυ πανω απο το κλουβι; Πως σου φαινεται η ιδεα;
 
Εγώ θα σου πρότεινα να τα βάλεις μόνιμα σε εσωτερικό χώρο για να μην τα πολυμετακινείς και να είναι προφυλαγμένα από τυχόν επιθέσεις άγριων πουλιών, από το κρύο και από τις βροχές. :)

Αν τα έχεις σε εξωτερικό χώρο την κουβέρτα θα την έχεις μόνιμα στο κλουβί; Γιατί αν την βγάζεις κάθε πρωί πιστεύω ότι θα τρομάζουν... Και σε τέτοια περίοδο δεν πρέπει να τα τρομάζουμε και να τα ενοχλούμε. Πρέπει να τα πλησιάζουμε για να τους παρέχουμε μόνο τα απαραίτητα και μετά να τ' αφήνουμε στην ησυχία τους.🙄
 
Τωρα που εχουν τ αυαγα η μεσα θα τα χεις η εξω! Δεν γινεται μεσα εξω! Εγω θα σου προτεινα μονο μεσα! Ετσι θα χεις το κεφαλι σου ησυχο!Γιατι αμα τα πηγαινεις μεσα εξω απο τα τρανταγματα της μεταφορας το πιθανοτερο ειναι οτι θα πεθανουν τα εμβρυα!
 
Επιθεση απο πουλια δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει. Ουτε την βροχη την φοβαμαι. Οσο για την μετακινηση δεν εχετε και αδικο. Οπως ειπατε θα τα βαλω μεσα και ο Θεος βοηθος. Θα τα βαλω ομως στην σκαλα.Απο εκει περναμε συχνα.Λετε να ειναι και αυτη κακη ιδεα; Περα απο αυτο εχετε καμια αλλη συμβουλη προκειμενου να δω επιτελους μικρα στη φωλιτσα μου;
 
Ο χώρος που θα τα έχεις στην σκάλα πώς είναι; έχει κρύο; Είσαι σε πολυκατοικία; Γιατί αν είσαι σε πολυκατοικία θα ενοχλούνται και θα τρομάζουν όταν θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν οι γείτονές σου και επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο να στα πάρει κανένας γείτονας ή να μπει κάποιος ξένος και να στα πάρει αν μένει ανοιχτή η πόρτα της εισόδου.

Δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν είσαι σε μονοκατοικία και είναι ασφαλής ο χώρος που θα τα έχεις αλλά γιατί δεν τα βάζεις κανονικά μέσα στο σπίτι σου;
 
Δεν μενω σε πολυκατοικια αλλα σε μονοκατοικια. Η θερμοκρασια ειναι καπου ενδιαμεσα απο εσωτερικου και εξωτερικου χωρου αλλα τα βλεπει συνεχεια ο ηλιος. Δεν τα βαζω μεσα γιατι πετανε πολυ φαγητο απο εξω και πολλα πουπουλα. Καταλαβαινεις τωρα. Θα πρεπει να ειμαι συνεχεια απο πανω τους για να μην φωναζει η μανα μου.
 
Χμ, τι να σου πω τότε, αν δεν είναι πολύ κρύος ο χώρος και βλέπεις ότι τα πουλιά δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, δοκίμασέ το! 🙄
 
Ευχομαι συντομα να δεις πουλακια!
Μην ξεχνας το σουπιοκοκκαλο, ειναι τωρα απαραιτητο!
Καθως επισης κ αυγο ή αυγοτροφη(ειδικη για παπαγαλακια συσκευασμενη) για οταν βγουν με το καλο οι νεοσσοι
Κ ησυχια μην τα ενοχλεις πολυ, μονο για τα απαραιτητα
Καλη επιτυχια σου ευχομαι
 
Ευχαριστω πολυ ανατολη. Τους εχω κατι αλλο αντι για σουπιοκοκκαλο. Ειναι ασβεστιο με ιχνοστοιχεια.Αυγοτροφη τους εχω βαλει αλλα δεν την αγγιζουν. Οταν τους ειχα βαλει αβγο δεν αφησαν τιποτα, αρα λεω να τους ξαναβαλω.
 
πάντως τις μετακινήσεις θα πρέπει να τις αποφύγεις γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να στρεσαριστεί η θηλυκά λόγο αλλαγής χώρου και να παρατήσει τη φωλιά. (συμβαίνει συχνά στα καναρίνια, αλλά στα παπαγαλάκια που η φωλια είναι κλειστή υπάρχουν λιγότερς πιθανότητες)
 
Τα 2 Budgies που έχω από εξαμήνου, δεν θα έπρεπε να έχουν ήδη ζευγαρώσει, ή αυτό μπορεί να γίνει και αργότερα, λόγω της τωρινής καλοκαιρίας και της υψηλής δια την εποχή θερμοκρασίας;
Πριν 10 περίπου ημέρες, το θηλυκό, άρχισε να μπαινοβγαίνει στην φωλιά και να βγάζει έξω από αυτήν κάποια από τα ροκανίδια που έχει η φωλιά, την οποία την έχω ήδη κρεμασμένη έξω από το κλουβί από 4αμήνου και πλέον.
Γιατί αυτή η δραστηριότητα του θηλυκού κράτησε μόνο μία ημέρα και έκτοτε δεν έχει ξαναμπεί στην φωλιά;
Πάντως αυτό που κάνουν τώρα, εδώ και 10 ημέρες, είναι να ροκανίζουν, σχεδόν όλη την ημέρα και το θηλυκό αλλά και το αρσενικό, το ξύλο (πατήθρα) της φωλιάς.
Να είμαι αισιόδοξος για απογόνους, εντός του εγγύς μέλλοντος, ή όχι;
 
mlt, είσαι σίγουρος ότι είναι πουλιά αντίθετου φύλου; Πόσο χρονών είναι;

Αν είναι κάτω των 8 μηνών τότε δεν είναι σεξουαλικά ώριμα. Αν πάλι είναι πάνω από 8 μηνών και δεν έχουν κάνει τίποτα ακόμη μπορεί να μην είναι έτοιμα για να μπουν σε φάση αναπαραγωγής. 😉

Τι τύπου φωλιά τους έχεις; 🙄
 
η εποχη τους ειναι τωρα τ φθινοπωρο και την ανοιξη. Το καλοκαιρι μαδαγαν και δεν τους ειναι ευκολο να ζευγαρωσουν. Οσο για τη φωλια ξερω πως δεν θελουν τπτ μεσα.Αν χρειαστουν κατι θα το βρουν απο μονα τους. Κ σε μενα παντως εχουν φαει την πατηθρα και αυτο συμβαινει με ολες τις φωλιες και ολους τους παπαγαλους που ειχα. Μην ανησυχεις αν θελουν να ζευγαρωσουν θα ζευγαρωσουν.Απο αυτα που ειπες πιστευω πως σε λιγο θα δεις και μικρα. Παντως καλο θα ηταν να κοιταξεις και λιγο την διατροφη τους(υπαρχει σχετικο site)
 
Δεν γνωρίζω την ηλικία τους, πάντως δεν είναι νεαρά πουλιά, ίσως να είναι και 2 ετών.
Όσον αφορά το φύλο τους, όταν τα πήρα πριν έξη μήνες, το αρσενικό είχε πάνω από τα ρουθούνια του, το γνωστό μας θαλασσί χρώμα, που διατηρεί ακόμη και σήμερα, ενώ το θηλυκό είχε χρώμα καφέ ανοικτό, το οποίο όμως τώρα έχει γίνει βαθύ καφέ, προς το μαύρο, άν και από την συμπεριφορά τους και την ζωηράδα τους μέσα στο κλουβί, μπορεί ακόμη και κάποιος αδαής να ξεχωρίσει το φύλλο τους.
Η φωλιά, είναι υποθέτω ότι είναι η σωστή για αυτού του είδους τα πουλιά. Έχει διαστάσεις 10x20 και είναι φτιαγμένη από νοβοπάν με το γνωστό μας στρογγυλό βαθούλωμα στον πάτο της.
Στην διατροφή τους, εκτός από τα συνηθισμένα σποράκια τους που περιλαμβάνουν και βιταμίνες, και το κόκκαλο σουπιάς που το έχουνε έχουνε σχεδόν τελειώσει και μάλλον πρέπει να το αλλάξω, προσθέτω κάθε 5 ημέρες περίπου και ένα από αυτά τα "ματζούνια" τα κρεμαστά, με μέλι, ή με αυγά ή με φρούτα. Την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσθετα για 6 συνεχόμενες ημέρες, σταγόνες ενισχυτικού οστών.
Στο κατάστημα που ρώτησα άν χρειάζονται κάτι άλλο, μου απάντησαν πως όχι.
Κοντά στο κλουβί τους, διαστάσεων 60x47 έχω βάλει μία λάμπα φθορίου 30 εκ. με άσπρο φώς και με χρονοδιακόπτη. Ανάβει στις 9.00 το πρωί, σβύνει στις 3.30 το μεσημέρι, ξαναανάβει στις 6.00 το απόγευμα και ξανασβύνει στις 10.30 το βράδυ, οπότε αμέσως και τα δύο πάνε για ύπνο σε διπλανές αλλά χωριστές κούνιες, μήκους 15 εκ. η κάθε μία.
Αρκετές φορές είμαι υποχρεωμένος να περνάω μπροστά από το κλουβί τους σε απόσταση μισού μέτρου. Δεν τρομάζουν βεβαίως, αλλά μετακινούνται προς το εσωτερικό μέρος του κλουβιού, ενώ όταν τα πλησιάζω σε απόσταση 5 εκ. από το κλουβί για να τους μιλήσω, ή απλά για να τα κοιτάξω, είναι ήρεμα και με κοιτάζουν και αυτά, έτσι απλά.
Σας είπα, όσα θεώρησα πως πρέπει να γνωρίζετε, για να έχετε πληρέστερη εικόνα.
Πάντως εάν δεν υπάρξουν απόγονοι, σίγουρα θα απογοητευτώ πολύ.
 
Αφού είναι σεξουαλικά ώριμα και είναι αρσενικό και θηλυκό πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να μπουν στην φάση της αναπαραγωγής. 😉

Αυτού του είδους πουλιά προτιμούν φωλιές κλειστού τύπου.

Καλό θα ήταν να έχεις το κλουβί σε εσωτερικό χώρο μόνιμα και να μην πολυμετακινείς το κλουβί (αν τα έχεις μέσα-έξω) και να προσπαθείς να υπάρχει ηρεμία και ησυχία στον χώρο τους. :)

Πάντως μην απογοητευτείς αν δεν ζευγαρώσουν και δεν κάνουν απογόνους σύντομα, όταν νιώσουν έτοιμα θα ζευγαρώσουν από μόνα τους και θα δεις πουλάκια!
 
Είναι και ήταν ανέκαθεν σε εσωτερικό χώρο και δεν μετακινείται το κλουβί τους.
Υπάρχει αρκετή ηρεμία και ησυχία στον χώρο τους, που είναι και χώρος δικός μου για 14 ώρες τουλάχιστον στο 24ωρο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και όταν θα έχω νεώτερα θα ενημερώσω.
 
φίλε μου δες λίγο το θέμα με το φως.
εάν κατάλαβα καλά έχεις μια λάμπα πάνω από τα πουλιά που αναβοσβήνει;
για ποιο λόγο;
δεν νομίζω να είναι σωστό αυτό.

η λάμπα πρέπει να είναι σε μια εύλογη απόσταση και να μην αναβοσβήνει
 
Καλημέρα σας

Επανέρχομαι με τις ερωτήσεις μου, καθότι ως φαίνεται συνεχίζω να αντιμετωπίζω προβλήματα σχετικά με τα Budgies μου, στα οποία μόνος μου δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις.
Αυτή την φορά αφορούν την πατήθρα της φωλιάς (φωλιά εμπορίου).
Αλλά άς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Κάποιες φορές, που ανέβαιναν σε αυτή τα πουλιά για να ρίξουν μιά ματιά στο εσωτερικό της φωλιάς, επειδή ήταν πολύ μικρή σε μήκος, δεν μπορούσαν να σταθεροποιηθούν πάνω της και έπεφταν. Σκέφτηκα λοιπόν να την μεγαλώσω, προσθέτοντας πάνω στην παλιά πατήθρα ένα κομμάτι 8 εκ. από τις πλαστικές πατήθρες του εμπορίου που έχω και μέσα στο κλουβί τους. Μετά από 3-4 ημέρες, άρχισε να μπαινοβγαίνει το θηλυκό μέσα στην φωλιά, αλλά αυτό όπως προανέφερα, κράτησε μόνο για μία ημέρα.
Από εκεί και πέρα, επιδίδονταν καθημερινώς, σε προσπάθειες ροκανίσματος της πλαστικής αυτής πατήθρας.
Έκανα την σκέψη πως κάτι δεν τους άρεσε σε αυτή και την άλλαξα με ένα κομμάτι ξύλινο 6 περίπου εκ. από αυτά που είχαν τα "ματζούνια" τους, αφού πρώτα το έτριψα με γιαλόχαρτο για να γίνει στρόγγυλο. Αυτό έγινε πριν δύο ημέρες.
Σχεδόν αμέσως, άρχισαν να την ροκανίζουν με αποτέλεσμα να κάνουν τα πρώτα 2 εκ. από αυτή την πατήθρα, σαν αιχμή δόρατος και γεμάτη σκέντζες. Φοβούμενος ότι μπορεί να πληγωθούν, έκοψα σήμερα το ροκανισμένο μέρος της πατήθρας, με αποτέλεσμα αυτή να είναι τώρα στα 3,5 εκ. Περίπου. Νόμιζα πως θα ησύχαζα, αλλά αυτά πάλι την ροκανίζουν και πολύ φοβάμαι ότι εκτός του ότι διατρέχουν πάλι τον κίνδυνο να πληγωθούν, δεν πρόκειται να ηρεμήσουν, άν δεν την ροκανίσουν όλη.
Τί να κάνω;
Μήπως δεν θέλουν καθόλου πατήθρα; Άν ναί, πως θα μπαινοβγαίνουν στην φωλιά;
Μήπως να την έφτιαχνα από κάποιο υλικό που να μην μπορούν να την ροκανίσουν, αλλά από ποιό υλικό?
Λυπάμαι άν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου, αλλά έχω αγωνία, ως να μην επρόκειτο για πουλιά, αλλά για τα παιδιά μου
 
Back
Top