Αναπαραγωγή Επιτελούς τα budgies μου ζευγάρωσαν

Diabase to kato, kai katalabeneis pos egine i tripa. Kai afou itane ola nekra, pistebo i thiliki apo kapio logo den tous klossage. Mipos itane stin folia, ala eisai siguro tha ekatse sta ayga ;

"I gonis den anoigoune ta ayga. To mikro me ena mikro "zodi" pou exei apano sto ramfos anoigi apo mono tou to aygo. Gia afto o mikros ksekinisi sto ena meros tou aygou na spai ta tsoflia apo meza. Meta xriasete mexri 24 ores, na kanei mia bolta meza sto aygo kai na anoigei to aygo giro giro. Sto telos biesete meza sto aygo me ta podia kai to kefali apo to kato meros pros to pano meros, gia na spai to aygo ekei pou espase gnoritera giro giro to tsofli. Afti i ergasia den ginete me tipota apo nekro embryo."
 
, συνέχεια των προηγούμενων παραθέσεών μου.
Από εχθές, το θηλυκό άρχισε πάλι να ξαναμπαίνει στην φωλιά, και να μένει για λίγο μέσα σε αυτή, αλλά όταν ο αρσενικός πλησιάζει την τρύπα της φωλιάς, αυτή βγαίνει έξω και τον κυνηγάει θυμωμένη. Δεν έχουνε βεβαίως ζευγαρώσει ακόμη.
Πολύ περίεργα αυτά τα παπαγαλάκια που μου έτυχαν!
 
ζητώ συγνώμη απο τον Μιλτιάδη που γράγω εδώ αλλα επειδή έχουμε το ίδιο θέμα να μην ανοιγω νέο αλλα να υπάρχουν απαντησεις συγκεντρωμένες...

Εβγαλα την φωλια και τα φροντίζω, φουλ τροφη, βιταμινες κτλ...
να ξανα βάλω την φωλία και αν ναι σε πόσο καιρό;
 
Απαντήσεις, δεν βλέπω να υπάρχουν, αλλά εγώ επιμένω, να αφηγούμαι την... Ιστορία των budge μου.
Είναι δύο-τρεις ημέρες τώρα που το θηλυκό μπαινοβγαίνει στην φωλιά. Άλλοτε, μένει μέσα σε αυτή για λίγο-δεν ξέρω τί κάνει-άλλοτε βγάζει για λίγο έξω το κεφάλι της και την ψιλοταϊζει το αρσενικό και άλλοτε βγαίνει "θυμωμένη" από την φωλιά και χτυπάει μετά μανίας το ξύλο (πατήθρα) της φωλιάς και κυνηγάει τον αρσενικό-ελπίζω να μην χρειάζεται ψυχίατρο:)-και άλλοτε μένει για αρκετό χρόνο εκτός φωλιάς.
Ζευγάρωμα (η πράξη δηλαδή), δεν έχει γίνει ακόμη.
Εκείνο που με προβληματίζει πάντως είναι ότι όταν περνάω κοντά από το κλουβί (απόσταση περίπου 1 μέτρο-και είμαι υποχρεωμένος να το κάνω για να πάω σε άλλους χώρους στο σπίτι μου), φαίνεται σαν να φοβούνται-μετατοπίζονται πάνω στις πατήθρες προς το εσωτερικό του κλουβιού-και άν το θηλυκό είναι μέσα στην φωλιά, ακούγοντάς με βγαίνει αμέσως έξω.
Τί να κάνω;
Να μετακινήσω το κλουβί σε άλλο σημείο;
Μήπως δεν πρέπει να το κάνω σε αυτή την φάση που βρίσκονται;
 
Παιδιά, κάλμα λίγο με τις απαντήσεις
Καταφθάνουν σωρηδόν και δεν ξέρω ποιά να πρωτοδιαβάσω!
 
δεν το κανουμε επιτιδες με τις απαντισεις... Καλυτερα να τα μετακινησεις καπου πιο υσιχα... Και οταν ειναι ατιμα για αναπαραγωγη θα σου ερθουν και τα αυγα...
 
Μιλτιάδη, καλό θα ήταν να μετακινήσεις το κλουβί σε ένα ήσυχο σημείο του σπιτιού, ετσι ώστε να μην ταράζονται καθε φορά που περνάς από μπροστά τους, αλλά συγχρόνως να έχεις οπτική επαφή μαζί τους και πρόσβαση ώστε να παρατηρείς τις ενέργειές τους.

Αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι καλύτερα να μην επιτρέπεις να τα πλησιάζουν πολύ.:)

Αν εχεις κάνει σωστή διατροφική σημασία σύντομα θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μην βιάζεσαι, και να αφησεις την φύση να ενεργήσει. Μπορεί και να έχουν έρθει σε επαφή, απλά εσυ να μην το έχεις προσέξει... Υπομονή, όχι μονο με τα πουλάκια σου, αλλα και γενικότερα μιας και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, παρα μόνο αν γνωρίζει την απάντηση και εχει την διαθεση να βοηθήσει. Καλη επιτυχία!
 
Δεν ζευγάρωσαν ακόμη renegade.cy
Προς τα εκεί το πάνε, άν τελικά γίνει.
 
Μετακίνησα εχθές το μεσημέρι το κλουβί και από τότε, εκτός του ότι ούτε καν πλησιάζει το θηλυκό την φωλιά, μου φαίνεται σαν να έχασε και την ζωηράδα του.
Το αρσενικό παραμένει κάπως ζωηρό, αλλά όχι όπως πριν.
Πολύ μαραζωμένα μου φαίνονται και τα δύο.
"Ξυπνάνε" κάπως, όταν τους βάζω κοντά ένα ραδιοφωνάκι με μετάδοση από ένα τοπικό σταθμό. Όταν το κλείνω, μαραζώνουν ξανά.
Στο δωμάτιο (γραφείο) που μοιραζόντουσαν μαζί μου μόλις έσβηνε το δικό τους το φως στις 10.00 το βράδυ πηγαίνανε αμέσως στις κούνιες τους για ύπνο, αλλά το επιτραπέζιο πορτατίφ, η τηλεόραση και τώρα το φως μιας σόμπας αλογόνου, έμεναν αναμμένα, έως τις 2.00 το πρωί που πήγαινα για ύπνο.
Τώρα βρίσκονται σε απόσταση 5 τουλάχιστον μέτρα πιο κεί, σε ένα συνεχόμενο δωμάτιο που χωρίζεται από το γραφείο μου με έναν ανοιχτό διάδρομο και κανένα δωμάτιο δεν έχει διαχωριστικές πόρτες.
Φανταστείτε έναν σχεδόν ενιαίο χώρο 4,5Χ12 μέτρα.
Με προβληματίζει πολύ το θηλυκό που όλη την ημέρα κάθεται στην πιό χαμηλή πατήθρα του κλουβιού, στο ίδιο σημείο φουσκωμένη, σαν να κρυώνει.
Τί να κάνω;
Να βάλω πάλι το κλουβί εκεί που το είχα πρώτα;

Και παρεπιπτόντως, να κάνω και μία ερώτηση κάπως σχετική.
Στην διπλανή μου πολυκατοικία, έχει ένας στην βεράντα του, μέσα σε ένα κλουβάκι, ένα παπαγαλάκι, σαν τα δικά μου. Το καημένο εκτός του ότι είναι μόνο του και στριμωγμένο, μέρα νύχτα είναι εκεί εκτεθιμένο στο κρύο και στον αέρα. Πόσο θα αντέξει;
Επίσης, ένα pet-shop εδώ, βγάζει όλα τα κλουβιά καθημερινώς στο πεζοδρόμιο, ενώ τα άλλα, έχουν πλέον τα κλουβιά, μέσα στο κατάστημα. Ποιό είναι το σωστό?
 
Παιδιά, συγνώμη για την ταλαιπωρία που σας έχω βάλει με τις ερωτήσεις μου. Δεν χρειάζεται να μου απαντήσετε στην παραπάνω ερώτησή μου για το κλουβί. Πήρα απόφαση μόνος μου.
Πήρα την απόφαση ότι για μένα, πάνω από όλα αυτό που μετράει για τα πουλιά μου, είναι να τα βλέπω ζωηρά και χαρούμενα και όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν πλέον.
Μετακίνησα και πάλι το κλουβί στην προηγούμενη θέση του και ότι θέλει ας γίνει.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας
 
Μάλλον είμαι τυχερός μέσα στην ατυχία μου (όσον αφορά την απόκτηση απογόνων από τα παπαγαλάκια μου).
Δεν ζευγάρωσαν, δεν έκαναν αυγά, άν και το θηλυκό συνεχίζει να μπαινοβγαίνει στην φωλιά (μάλλον το έχει για παιχνίδι).
Σκέπτομαι να αφαιρέσω την φωλιά και να την ξαναβάλω αρχές Μαρτίου του 2009.
Εσείς τί λέτε;

Παράλληλα, "υιοθέτησα" ένα νέο παπαγαλάκι.
Το αγόρασα Πέμπτη μεσημέρι, από το ίδιο pet-shop που είχα πάρει και τα άλλα. Είχε παραλάβει μία νέα παρτίδα, από όπου και το ξεχώρισα.
Πρέπει να είναι πολύ μικρό (οι γραμμές στο κεφάλι του ξεκινάνε ακριβώς πάνω από την βάση του ράμφους του)
Το έβαλα φυσικά σε ξεχωριστό κλουβί, αλλά στον ίδιο χώρο που έχω και τα άλλα, σε 2 μέτρα απόσταση από αυτά.
Είναι ακόμη λίγο "μαζεμένο" αλλά ο λόγος που γράφω για αυτό το καινούργιο μου πουλάκι, είναι ότι έχουμε μέσα σε 48 περίπου ώρες αποκτήσει κάποια οικειότητα μεταξύ μας.
Όταν βάζω το χέρι μου στο κλουβί του, αφού πετάξει για λίγο από πατήθρα σε πατήθρα και στα κάγκελα, ηρεμεί και με αφήνει να το χαϊδέψω στο στήθος του. Επίσης κάνει δήθεν πως μου δαγκώνει το δάκτυλο.
Δεν σας κρύβω την χαρά μου και την ελπίδα μου ότι το πολύ σε ένα μήνα (όπως πιστεύω) θα έχει εξημερωθεί αρκετά, ώστε να ανεβαίνει στο χέρι μου και να το βγάζω έξω από το κλουβί του.
Αμήν! 🙂
 
κι εγώ έτσι έκανα με τη φωλιά, την έβγαλα και θα την ξαναβάλω άνοιξη. Δεν ζευγαρώνουν τώρα..
να χαίρεσαι και το νέο σου πουλάκι!
 
μπορει να ζευγαρωσαν και να μην τα ειδες, αλλα αν η θηλυκια δεν κλωσαει τοτε δεν θα βγουν...
να σου ζησει το νεο μελος... Καλα θα εκανες να το βαλεις καποιες βδομαδες σε καραντινα αλλα τωρα δεν εχει αξια, αστο να σιγουρευτει λιγο χωρις να βαζεις το χερι σου... Και νομιζω πως σε λιγοτερο απο ενα μηνα θα ανεβει στο χερι σου!
 
Άγγελε, ζευγάρωσαν ή όχι, αυγά πάντως δεν υπάρχουν.
Τώρα. Για το νέο μέλος...ψυχίατρο χρειάζεται μάλλον και αυτό.
Στο κλουβί του, υπάρχουν δύο εξωτερικές ταΐστρες, που έχουν τον μισό σχεδόν όγκο, από τον όγκο του πουλιού.
Στην μία, πάει και τρώει ενώ την άλλη, την έχει ως φαίνεται για παιχνίδι.
Μπαίνει ολόκληρο μέσα σε αυτή, ανακατώνει με ράμφος και πόδια τα σποράκια και μετά δυσκολεύεται πολύ να βγεί. Και όμως συνεχίζει να κάνει το ίδιο, πολλές φορές την ημέρα.
Με τρομάζει αυτό που κάνει και μου φαίνεται πως δεν το γλυτώνω το έμφραγμα.
Κουλουριάζεται μέσα στην ταΐστρα, λες και δεν έχει καθόλου κόκαλα στο σώμα του. Λόγω αυτής του της "λόξας" το ονόμασα "Τιραμόλα"
 
τα παπαγαλακια ειναι πολυ περιεργα... Πριν λιγο καιρο εχασα ενα επιδη σφινοσε στην εξωτερηκη ταϊστρα...
βαλε καλυτερα εσωτερηκες..
 
Back
Top