Φίλε Δημήτρη, στις ερωτήσεις σου σχετικά με την λάμπα φθορίου.
Κατ΄αρχήν, οι λόγοι ύπαρξης αυτής της λάμπας.
Το δωμάτιο, όπου βρίσκονται τα παπαγαλάκια, και όπου περνάω και εγώ το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου, μπροστά στο pc μου, επειδή έχει μία στενή σχετικά μπαλκονόπορτα, ξύλινη, παλαιού τύπου και σκεπαστή βεράντα, δεν έχει αρκετό φωτισμό. Επίσης, αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας είμαι υποχρεωμένος να μπαινοβγαίνω στο σπίτι μου για την εργασία μου, διχως να γνωρίζω, πόση ώρα θα χρειασθεί κάθε φορά να απουσιάζω.
Το να αφήνω λοιπόν κάθε φορά που φεύγω τα φώτα αναμένα είναι οικονομικά ασύμφορο. Το άναψε σβήσε αυτά τα φώτα υποθέτω ότι θα ήταν οδυνηρό για τα πουλιά μου.
Κάποιες φορές που αυτό έγινε κάποια απαγεύματα, είχε σαν αποτέλεσμα να κοιμούνται τα πουλιά στις 7.00, να τα ξυπνάω ανάβοντας τα φώτα και αυτό να συμβαίνει 2 και 3 φορές κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών μιας ημέρας.
Η λάμπα φθορίου.
Αυτή βρίσκεται σε απόσταση 40 περίπου εκ. Διαγώνια και πάνω από την μία πλευρά του κλουβιού.
Ο λόγος που σβήνει στις 3.30 το απόγευμα, έχει να κάνει ότι με τις παρατηρήσεις μου, ότι περίπου εκείνη την ώρα, τα πουλιά έχαναν την ζωηράδα τους και έμεναν αρκετή ώρα πάνω σε μία πατήθρα στο κλουβί τους, σαν να ήθελαν να ξεκουραστούν, χωρίς όμως να κοιμούνται.
Ξαναανάβει στις 6.00 και κάτι το απόγευμα, επειδή πλέον το δωμάτιο αρχίζει να γίνεται σκοτεινό.
Στις 10.30 το βράδυ που ξανασβήνει, έχουν μάθει και πάνε κατ΄ευθείαν για ύπνο.
Ίσως να έχεις κάπως δίκαιο και η λάμπα αυτή να είναι καλύτερα να μην σβήνει το μεσημέρι στις 3.30, αλλά να μένει συνεχώς ανοιχτή, μέχρι και το βράδυ. Δεν ξέρω. Απλά εμένα μου φαινότανε ότι τα ενοχλούσε, τις μεσημεριανές ώρες.
Υ. Γ. Το όνομά μου είναι Μιλτιάδης