Αναπαραγωγή Εχει τυχει σε κανεναν η καναρα να κανει μονο ενα αυγο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης santzos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

santzos

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2009
Μηνύματα
58
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα, εχει τυχει σε κανενα η καναρα να κανει μονο ενα αυγο;
Η δικια μου(το δευτερο ζευγαρι, εχοντας κανει ολα οσα προβλεπονταν, ασβεστη, πολυβιταμινες, κτλ) εκανε ενα αυγο στις 21/3 (το πηρα και τις εβαλα πλαστικο)και μεχρι σημερα 23/3 κλοσαει συνεχομενα μονο αυτο.
Να τις βαλω το κανονικο και οτι βγει η να περιμενω και αλλο;
 
Μπορείς να το κρατήσεις μέχρι της 25-26 του μηνός και ανάλογα
να πορευτείς.Αν τελικά είναι το μοναδικό της γέννας, πολύ σπάνια
είναι γόνιμο. Το πουλάκι δεν είναι "έτοιμο" ακόμα. 😉
 
μου ειχε τυχει εμενα και οταν εβαλα παλι το κανονικο της αυγο μου εκανε αλλα 3. Δοκιμασε το να δεις.
 
Φιλέ Μάκη
Code:
Το πουλάκι δεν είναι "έτοιμο" ακόμα
εννοείς από προετοιμασία η ηλικιακά;
Γιατί από προετοιμασία πιστεύω ότι είμαι μέσα στα προβλεπόμενα(όχι ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις)από ηλικία δεν γνωρίζω καθώς την πήρα αρχές περίπου Γεναρη και έχει δακτυλίδι του 08,(η προετοιμασία τις άρχισε μέσα Φλεβαρη και πριν από 8 ημέρες τα έβαλα μαζί).
Αυτό που με ανησυχεί είναι το ασβέστιο(σύμφωνα με την εταιρία TAVERNIL πρέπει να σταματήσει η χορήγηση σε 15 ημέρες, σήμερα κλείνω 15ημερες, και πολύ φοβάμαι ότι δεν έχω περιθώριο να τις δώσω άλλο, σημειωτέον ότι δεν έχει αγγίξει το κόκκαλο τις σουπιάς και τα σπασμένα όστρακα ΙΣΑ ΙΣΑ που τα <γλύφει>.
Τώρα κόλλησα!☹
 
... Εννοείς από προετοιμασία η ηλικιακά;

Δεν αναφέρομαι καθόλου στην ηλικία, απο την στιγμή που έκανε αυγό.
Αλλά ξέρεις, εκτός απο την προετοιμασία που είναι κάτι βασικό, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες,ίσως βασικότεροι ακόμα. Η διάρκεια του ημερήσιου φωτισμού αλλά και θερμοκρασία είναι δυό απο αυτούς. Επείσης η καλή υγεία του πουλιού και απο πόσο παλιά "έρχεται".
Αν μέχρι τον περασμένο μήνα είχε κάτι παθολογικό π.χ θα θέλει το χρόνο του
για είναι "έτοιμο" για αναπαραγωγή. 😉
 
Σημερα παρατηρησα μια <τεραστια>κουτσουλια, τελικα καποιο προβλημα υπαρχει.
Τι προτεινεται;
Να τα χωρισοκαι να χαλασω την φωλια;
Η να τα αφησω μαζι;
 
Ανδρέα, να έχεις υπόψη ότι τα θυλικά μετά από γέννες οι κουτσουλιές είναι μεγάλες και δίνουν εντύπωση διάρροιας. Αν υπάρχει κάποια μόλυνση θα παρατηρήσεις και συμπτώματα στον αρσενικό και πιθανό το θυλικό να παρουσιάσει δυστοκία.
Αν όντως υπάρχει κάτι παθολογικό (εκτός την κουτσουλιά θα δεις και άλλα συμπτώματα όπως ανωρθωμένο πτέρωμα, κατήφεια, ανορεξία κτλ) τότε τα χωρίζεις και το θυλικό μάλλον τέλος αναπαραγωγής για φέτος (αν προλάβεις τον Μαιο). Τον αρσενικό αν δεν έχει συμπτώματα προλαβαίνεις να τον βάλεις με άλλη θυλικιά.
 
Κωστα, δεν νομιζω να ειναι κατι το παθολογικο(η καναρα χρηζει μια χαρα στην υγεια τις), απλα λεω μηπως ειναι κατι μεταξι προ δημιουργιας ολοκληρομενου αυγου και κοπρανων, δεν ξερω εαν αυτο ειναι παθολογικο αιτιο η κατι αλλο, ουτε και τι πρεπει να κανω σε μια τετοια περιπτωση για να την βοηθησω;
Παντως εχτες 24/3 τις εβαλα το κανονικο τις αυγο(το μοναδικο τις μεχρι στιγμης)με αλλα 2 πλαστικα(αφου δεν λεει να σηκωθει απο την φωλια), αν πανε ολα καλα θα κανω μια ωοσκοπιση σε 5 ημερες(εδω πιστευω ειναι αναγκαιο)και αν ειναι ενσπορο(κατι που ο φιλος Μακης
Code:
Αν τελικά είναι το μοναδικό της γέννας, πολύ σπάνια είναι γόνιμο.
το θεωρει σπανιο και αναλογα θα περπατησω.
Αν ξερεις κατι περισοτερο η καποιος αλλος απο την παρεα με το οποιο να μπορεσω να βοηθησω το πουλι, η να μου δειξει τα <βηματα>,θα ημουν το λιγοτερο υποχρεως.
<Ειναι το αγαπημενω μου ζευγαρακι και με στεναχωρει αφανταστα😡
 
Τελικα παιδια ειχε δικιο ο Μακης ηταν ασπορο ☹
Τωρα τι;
Χαλαω την φωλια;ΞΕΚΙΝΑΩ παλι απο την αρχη;
Τα φωτα σας..😱
 
Back
Top