Φροντίδα ΖΑΚΟ και απορίες

Θεωρώ τελείως μη απαραίτητη οποιαδήποτε νάρκωση για ψαλίδισμα φτερών. Ειλικρινά δεν βρίσκω ούτε έναν λόγο. Δεν μπορεί να το τυλίξει σε μια πετσέτα για να το κάνει; Ποιος γιατρός στο πρότεινε, επιτρέπεται να πεις όνομα.
 
Μακάρι να είχα τις γνώσεις κ την εμπειρία να το κάνω μόνος μου. Ο ρίκο δεν ανεβαίνει στο χέρι μου κ θα στρεσαριστεί πολύ οπως είπε ο γιατρός. Ονομα να πώ αλλα δεν έχει σημασία... Αν έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιον γιατρο εδω μυτιλήνη... Ειμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
 
Δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι οτι κ αυτός έχει ζακό. Δεν μίλησε για πλήρη νάρκωση. Ειπε οτι αφού δεν κάθεται στα χέρια σας θα πρέπει να τον ηρεμήσουμε λίγο με νάρκωση.
Γενικά μια νάρκωση δεν είναι ''παίξε γέλασε'' όσο υγιές κι αν είναι ένα πουλί... Αν φυσικά ο γιατρός διαθέτει αέριο τότε δεν είναι επικίνδυνη (το είχα συζητήσει κάποτε με τον γιατρό μου και είχε τοποθετηθεί κάθετα πάνω σε αυτό).
Γνωρίζεις με ποιόν τρόπο θα ναρκώσει το πουλί; Με ένεση ή με αέριο;...αν χρησιμοποιήσει ενέσιμο φάρμακο η θέση μου είναι να μην δεχτείς... Εγώ δηλ δεν θα δεχόμουν. Πόσο μάλλον για ψαλίδισμα φτερών, δεν πρόκειται δηλ για κάτι σοβαρό ώστε να ''το έπαιζα''...
 
Eφόσον το πουλί δεν είναι ήμερο γιατί θέλεις να κόψεις τα φτερά; Σκοπεύεις απλώς να τον αφήσεις να βγεί απο το κλουβί; Κι αν τρομάζει συχνά και πέσει στο πάτωμα και χτυπήσει;

Αγγλικά ξέρεις;
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

...αν χρησιμοποιήσει ενέσιμο φάρμακο η θέση μου είναι να μην δεχτείς... Εγώ δηλ δεν θα δεχόμουν.

Αυτό πάνω απ'ολα! Η αναισθησία στα πουλιά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση κι απόσο έχω δει την κάνουν με μάσκα κι όχι με ένεση.
 
εγω θα πω ανεπηφηλακτα να ακουσεις τον Ανεστη εχει επυχηρηματα! Δεν μπωρω να συμφωνησω με ενα κουρεα που επειδη ο πιτσιρικας δεν καθετε καλα να τον κουρεψει προτηνη επισκληριδιο για να μη κουνιετε ο μικρος τοτε σε μια σκολικοιδητη τη θα πρεπει να κανει ο γιατρος ευθανασια;
 
Καλημέρα σας. Ευχαριστώ για τις απόψεις σας και τις συμβουλές σας. Ξαναμίλησα με το γιατρό και μου διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για αναισθησία αλλα για μεθη η οποία προκαλείται με αέριο. Η όλη επίσκεψη δέν αφορά αποκλειστικά το κόψιμο των φτερών, αλλα κατα κύριο λόγο το προληπτικό τσεκάπ μιας και απο τότε που έχω πάρει το πουλί δεν το χω πάει να το δεί κάποιος γιατρός. Ο ρίκο είναι ήρεμος αλλα δεν έχει με εμπιστευθεί πλήρως ωστε να ανέβει στο χέρι μου. Τον έχω 4 μήνες. Κάθε 2 βδομάδες για αρχή τον αφήνω να βγαίνει απο το κλουβί και του αρέσει πολύ. Είναι κάτι άλλωστε που πρέπει να γίνεται όπως έχω διαβάσει... Εδώ ή αλλού, δεν θυμάμαι. Τώρα που ανοίγει ο καιρός και όπως είναι φυσικό ανοίγουν πόρτες κ παράθυρα φοβάμαι στην ιδέα ενός ατυχήματος που μπορεί να οδηγήσει στο να μου φύγει το πουλί. Αυτός ο λόγος λοιπόν που θέλω να του ψαλιδίσω τα φτερά. Για να αποφύγω δυσάρεστες καταστάσεις.
 
Η όλη επίσκεψη δέν αφορά αποκλειστικά το κόψιμο των φτερών, αλλα κατα κύριο λόγο το προληπτικό τσεκάπ μιας και απο τότε που έχω πάρει το πουλί δεν το χω πάει να το δεί κάποιος γιατρός
Και πολύ καλά κάνεις. Είναι κάτι που πρέπει όλοι να κάνουμε ι περιοδικά, παρά να τρέχουμε κατόπιν με αμφίβολα αποτελέσματα.
Αναλόγως βέβαια και του ψαλιδίσματος, να ξέρεις μικρές πτήσεις θα μπορεί να κάνει, οπότε μια σχετική προσοχή την χρειάζεται.
Ο λόγος άλλωστε που λέμε πρέπει να βγαίνει, πέραν του πολύ σοβαρού θέματος του ψυχολογικού είναι και για να γυμνάζεται που για να συμβαίνει, πρέπει να είναι αρκετά λειτουργικά τα φτερά του.
Το κόψιμο (όπως συμβαίνει και με το κούρεμα στα θηλαστικά), θα επιφέρει πιθανόν μια κακή διάθεση τις πρώτες μέρες, μην το αποδώσεις κάπου αλλού, θα συνηθίσει γρήγορα. Επίσης μετά την επόμενη πτερόρροια, φυσικά τα νέα φτερά θα βγουν και πάλι ολοκληρωμένα.
Χαίρομαι που βρήκες έναν καλό συνεργάτη γιατρό και θα περιμένουμε τα νέα σας. 🙂
 
Βαγγέλη εσυ αποφασίζεις σαφώς. Αν ο γιατρός σου εμπνέει εμπιστοσύνη τότε προχωρά. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ανούσια μια αναισθησία για ψαλίδισμα φτερών. Τι άλλη εξέταση θα κάνει σε ναρκωμένο πουλί;
 
Χρόνια πολλά Βαγγέλη!
... Ξαναμίλησα με το γιατρό και μου διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για αναισθησία αλλα για μεθη η οποία προκαλείται με αέριο...
Εφόσον θα γίνει με αέριο δεν κινδυνεύει το πουλί...2-3 φορές ναρκώθηκε ανάλογα ο Μάριος για αφαίρεση του δαχτυλιδιού και ξερίζωμα κομμένων (μέχρι ρίζας) φτερών.
tinypic-no-longer-available.jpg
 
... Ονομα να πώ αλλα δεν έχει σημασία...
Για εμάς όλους εδώ (και άλλους πολλούς περισσότερους που μας διαβάζουν) έχει μεγάλη σημασία να προστεθεί στη λίστα μας ένας αξιόπιστος επιστήμων ο οποίος μάλιστα βρίσκεται εκτός Αθηνών 😉 οπότε περιμένουμε το όνομα του :)
 
Back
Top