Αναπαραγωγή Ζεμπράκια ερωτοτροπούν αλλά δεν ζευγαρώνουν

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eleanna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβες καλά την ωοσκόπηση; Αν ναι περίμενε 3-4 μέρες, κρίμα να το ρισκάρεις. Διαφορετικά μπορείς να το διαλύσεις.

• Like
Αντιδράσεις: anna28
Έκανες πολύ νωρίς ωοσκοπιση και επίσης δεν είναι πάντα έγκυρη. Η πιο έγκυρη μέθοδος είναι με ένα μηχάνημα που μετράει παλμους άρα περίμενε μέχρι την 4η-5η μέρα και κάνε ξανά.

Η πιο έγκυρη μέθοδος είναι με ένα μηχάνημα που μετράει παλμους άρα περίμενε μέχρι την 4η-5η μέρα και κάνε ξανά.
Σωστά...
Το είχα αναφέρει εδώ https://community.petbirds.gr/threa...ση-αν-τα-αυγά-είναι-γόνιμα.27409/#post-326794
Υπάρχει δυνατότητα με το μηχάνημα να δεις όχι μόνο αν το αυγό είναι "σκούρο"... αλλά αν αυτό το "σκούρο" είναι εν ζωή. Γιατί πολλές φορές έχει νεκρωθεί το έμβρυο μέσα στο αυγό χωρίς φυσικά να μπορούμε με το φακό να το διαπιστώσουμε.
Όσο και να μην αρέσει είναι η εξέλιξη στην εκτροφή αλλά φυσικά... κυρίως λόγω τιμής... Δεν είναι και μηχάνημα που μπορεί να το έχει ο καθένας...

Υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβες καλά την ωοσκόπηση; Αν ναι περίμενε 3-4 μέρες, κρίμα να το ρισκάρεις. Διαφορετικά μπορείς να το διαλύσεις.
Μαράκι, πέρασαν 13 ημέρες από το τελευταίο αυγό που έκανα. Θεωρείς ότι είναι νωρίς;

Μαράκι, πέρασαν 13 ημέρες από το τελευταίο αυγό που έκανα. Θεωρείς ότι είναι νωρίς;

Θα περιμένω λίγο ακόμη, πάντως είναι εντελώς λευκά μέσα και διακρίνεται ένας μικρός κρόκος... Πήρα τον φακό led

• Like
Αντιδράσεις: anna28
Όχι δεν είναι νωρίς. Διέλυσέ τα και πάμε για καλό καλοκαίρι και από φθινόπωρο πάλι. Μπανάκια τώρα :)

Μαράκι, εννοείς να βγάλω και την φωλιά; Κοιμούνται μέσα πλέον
Τι φωλιά τους έχεις την ψάθινη; Εγώ θα την έβγαζα καλοκαριάτικα και για τον φόβο των ψειρών. Επειδή στα ζεμπράκια αρέσει να κοιμούνται σε κοίλωμα, τους έβαζα γι αυτό τον σκοπό μια πλαστική ανοιχτή φωλιά καναρινιών.

Τι φωλιά τους έχεις την ψάθινη; Εγώ θα την έβγαζα καλοκαριάτικα και για τον φόβο των ψειρών. Επειδή στα ζεμπράκια αρέσει να κοιμούνται σε κοίλωμα, τους έβαζα γι αυτό τον σκοπό μια πλαστική ανοιχτή φωλιά καναρινιών.
Ναι την ψάθινη, αυτή τους άρεσε. Είχα την εξωτερική πλαστική και ούτε έμπαιναν μέσα. Θα την αφαιρέσω Μαρία μου, θα βάλω αυτή που μου είπες.

Έχεις;

Ούτε για αστείο...
Συμφωνώ με το Γιάννη άλλο να έχεις χρησιμοποιήσει ή να έχεις δει και άλλο να έχεις στην κατοχή σου. Συνήθως αυτά τα μηχανήματα τα παίρνουν εκτροφεις για να μην παίζουν με τα πουλιά κουράζοντάς τα.

Ναι την ψάθινη, αυτή τους άρεσε. Είχα την εξωτερική πλαστική και ούτε έμπαιναν μέσα. Θα την αφαιρέσω Μαρία μου, θα βάλω αυτή που μου είπες.
Αν υπάρχουν και οι δύο... όπως κάνουμε στα καναρίνια μέχρι ν αποφασίσουν... Θα δημιουργηθεί πρόβλημα;
Τι εννοεις με τιποτα.
Η τιμή του αν δεν κάνω λάθος είναι παραπάνω από διπλάσια.

Ελεάνα, αν πέρασαν 10 μέρες και στην ωοσκόπηση τα αυγά φάνηκαν διαφανες, δηλαδή είδες το κίτρινο κρόκο (και δεν είδες φλέβες και κάτι σκούρο μέσα) και είσαι σίγουρη πετα τα αυγά. Στη 10τη μέρα είναι φανερό αν είναι γόνιμα η ασπορα τα αυγά... Θα σου πρότεινα να τα σπάσεις πριν πετάξεις για να σιγουρευτείς. Έτσι θα μάθεις τι βλέπεις.

Θα σου πρότεινα να πάρεις τα πουλάκια στα χερια (μέσα στο σπίτι, για να μην σου φύγουν) και να τους ανοίξεις τα φτερά όπως σου έδειχνα... Να φυσήξεις στη κοιλίτσα τους, να φυσήξεις στη πλάτη ώστε να ανοίξουν τα πούπουλα τους... και να δεις αν υπάρχουν φτερά καρφάκια. Αν υπάρχουν σημαίνει ότι μπήκαν σε πτεροροια και δεν πρόκεται να γεννήσουν αν δεν τελειώσουν τη πτεροροια. Θα τελειώσουν σε 2-3 μήνες... φτυνοπορο δηλαδή. Αν είναι σε πτεροροια τότε βγάλε τη φωλια εντελώς. Τα ζεβρακια δεν χρεάζονται τη φωλια για να κοιμούνται μέσα τη νύχτα. Ισα ισα τους ερετσιζει και για άλλες γεννες.

Αν δεν θα βρείς φτερά καρφάκια τότε μην βγάζεις τι φωλια και άφησε τους να ξαναδοκιμάσουν για ακόμα μια φορα. Μπορεί βρέθηκαν πολύ απότομα και δεν ήταν έτοιμα για παιδάκια. Αλλα τώρα που πέρασαν κανένα μηνα μαζί μπορεί να μεγάλωσε "η θέληση τους" :)

Ελεάνα, αν πέρασαν 10 μέρες και στην ωοσκόπηση τα αυγά φάνηκαν διαφανες, δηλαδή είδες το κίτρινο κρόκο (και δεν είδες φλέβες και κάτι σκούρο μέσα) και είσαι σίγουρη πετα τα αυγά. Στη 10τη μέρα είναι φανερό αν είναι γόνιμα η ασπορα τα αυγά... Θα σου πρότεινα να τα σπάσεις πριν πετάξεις για να σιγουρευτείς. Έτσι θα μάθεις τι βλέπεις.

Θα σου πρότεινα να πάρεις τα πουλάκια στα χερια (μέσα στο σπίτι, για να μην σου φύγουν) και να τους ανοίξεις τα φτερά όπως σου έδειχνα... Να φυσήξεις στη κοιλίτσα τους, να φυσήξεις στη πλάτη ώστε να ανοίξουν τα πούπουλα τους... και να δεις αν υπάρχουν φτερά καρφάκια. Αν υπάρχουν σημαίνει ότι μπήκαν σε πτεροροια και δεν πρόκεται να γεννήσουν αν δεν τελειώσουν τη πτεροροια. Θα τελειώσουν σε 2-3 μήνες... φτυνοπορο δηλαδή. Αν είναι σε πτεροροια τότε βγάλε τη φωλια εντελώς. Τα ζεβρακια δεν χρεάζονται τη φωλια για να κοιμούνται μέσα τη νύχτα. Ισα ισα τους ερετσιζει και για άλλες γεννες.

Αν δεν θα βρείς φτερά καρφάκια τότε μην βγάζεις τι φωλια και άφησε τους να ξαναδοκιμάσουν για ακόμα μια φορα. Μπορεί βρέθηκαν πολύ απότομα και δεν ήταν έτοιμα για παιδάκια. Αλλα τώρα που πέρασαν κανένα μηνα μαζί μπορεί να μεγάλωσε "η θέληση τους" :)
Πωλίνα μου καλημέρα! Τα ξαναείδα τα αυγά, με δυνατό φακό led και όντως μέσα έχουν μόνο τον κρόκο. Τα πήρα από την φωλιά, έλεγξα τα πουλάκια, δεν είδα καθόλου βελόνες, δεν μοιάζουν να μαδάνε ούτως ή άλλως. Οπότε θα αφήσω την φωλίτσα για λίγες μέρες ακόμη και μετά θα την βγάλω. Απ' ότι μου έχετε πει όλοι, επειδή καλοκαιριάζει φοβάμαι και τις ψείρες. Θα συνεχίσω την διατροφή, θα τους βάζω ασβέστιο και βλέπουμε! Σε ευχαριστώ ακόμη μία φορά για τις πολύτιμες συμβουλές σου! Φιλάκια! 🙄

Θα συνεχίσω την διατροφή, θα τους βάζω ασβέστιο και βλέπουμε!
Αν αυτό το βλέπουμε μας στέλνει για το Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη σε νέα προσπάθεια τότε μπορώ να πω ... Πως μ' αρέσει ως σενάριο.

Πάρε κάποιο σπρέυ από ψείρες και να τα ψεκάζεις τακτικά κλουβί και τα πουλια. (ανάλογα βεβαια από τι μάρκα και τι οδηγίες έχει). Θα σου γράψω σε PM τι προτείνω.

Αν τα καθαρίζεις τακτικά το κλουβί τους και θα ψεκάζεις από ψείρες δεν θα υπάρχει κίντυνος. Ειδικά αν το κλουβί θα το πλύνεις μια φορα στις 2 μήνες κάτω από τι βρύση με σαμπουνί.

Τις ψείρες κολλάνε συνήθως στα βρώμικα ακαθάριστα κλουβιά, η με τα κλουβιά που έχουν πρόσβαση αλλα αγρια πουλια... η με εισαγωγή νέου πουλιού που έχει ψείρες πάνω του (μάλλον η πιο συχνή περίπτωση).

Πάρε κάποιο σπρέυ από ψείρες και να τα ψεκάζεις τακτικά κλουβί και τα πουλια. (ανάλογα βεβαια από τι μάρκα και τι οδηγίες έχει). Θα σου γράψω σε PM τι προτείνω.

Αν τα καθαρίζεις τακτικά το κλουβί τους και θα ψεκάζεις από ψείρες δεν θα υπάρχει κίντυνος. Ειδικά αν το κλουβί θα το πλύνεις μια φορα στις 2 μήνες κάτω από τι βρύση με σαμπουνί.

Τις ψείρες κολλάνε συνήθως στα βρώμικα ακαθάριστα κλουβιά, η με τα κλουβιά που έχουν πρόσβαση αλλα αγρια πουλια... η με εισαγωγή νέου πουλιού που έχει ψείρες πάνω του (μάλλον η πιο συχνή περίπτωση).
Οκ Πωλίνα μου, θα περιμένω το μήνυμά σου. Τα κλουβιά τα καθαρίζω δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, με βουρτσάκι καθαρίζω τα σύρματα του πάτου και αλλάζω χαρτί. Επίσης πλένω τις ποτίστρες και τις θήκες του φαγητού. Αυτό με το νερό και το σαπούνι κάθε δύό μήνες δεν το ήξερα, θα το εφαρμόσω, τώρα είναι δυόμισι μήνες περίπου που τα έχω. Άλλα πουλιά δεν μπαίνουν, άλλωστε ότι και να γίνει κρατάω την καραντίνα.

Back