Ασθένειες Ζεμπρακι με σπασμενα φτερα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Aυτό πιστεύω κι εγώ. Λίγο απαράδεκτος ο τύπος που στο πούλησε (ξεφορτώθηκε) χωρίς να σου πει λέξη. 😡

Του εστειλα ενα περιποιημενο μηνυμα.. Τον εβαλα στην θεση του. Γιατι οταν του ειπα πως εχει προβλημα μου ειπε βγαλε του τα φτετα χωρις να ζητησει φωτο να δει αν ειναι τα φτερα ή φτερουγα. Προφανος ηξερε. Οταν του ειπα πως δεν μπορω να το κανω απλα το διαβασε και με αγνοησε.
Σημερα του εστειλα το περιποιημενο μηνυμα και μου απολογηθηκε και να το παω πισω ειπε.

Πω πω το πουλάκι έχει θέμα... Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αλλά δεν είναι καλά... η μία επιλογή που έχεις είναι να του το γυρίσεις πίσω του απαράδεκτου.. και η άλλη να το κρατήσεις και να προσπαθήσεις να το κάνεις καλά...

Θα βρει αλλο θυμα αν το παω πισω. Ασε που δεν θα ειμαι και ευγενικη. Εχω απιστευτα νευρα. Τοσα φτερα σε πουλι δεν ειδα να χανονται την ωρα που το περνω στα χερια μου. Του εβαλα και λαμπα να ζεσταινεται.

Τα σπυρακια αυτα τι ειναι; Η φτερουγα φαινεται πως εχει προβλημα. Ειναι μη αναστρεψιμο; Μπορω να το βοηθησω;

Tα σπασμένα/χαλασμένα/κομμένα φτερά δεν πονάνε. Απλά εμποδίζουν ή αφαιρούν την ικανότητα πτήσης.
ναι αλλά δεν θα χτυπάει αφού δεν θα μπορεί να πετάξει (αυτό εννοώ θα πονάει)
το πουλάκι όπως φαίνεται στις φώτο είναι αρκετά άσχημα... ☹

Τα σπυρακια αυτα τι ειναι; Η φτερουγα φαινεται πως εχει προβλημα. Ειναι μη αναστρεψιμο; Μπορω να το βοηθησω;
Θα πρέπει... αν δεν υπάρχει ορθοπεδικό πρόβλημα στο φτερό... Να περιμένουμε 2-3 εβδομάδες ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των απολεσθέντων φτερών και στη συνέχεια θα συζητήσουμε τους τρόπους σταδιακής αποκατάστασης των σπασμένων που είναι στις φτερούγες πτήσης.

Πο Πο το πουλακι δεν φαινεται στα καλυτερα του η φτερουγα παντως δεν φαινεται σπασμενη απο οσο διακρινω

Αριάδνη, εχεις αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν το πουλι εχει κάποια μολυσματική ασθένεια και σου κολλήσουν κι αλλα;
Άκου λοιπόν τι σου προτείνω να κανείς ή μάλλον οχι, θα σου στείλω σε πμ τι θεωρώ οτι μπορεί να γίνει, διότι αν ο εκτροφέας μας διαβάζει όντως, να του έρθει απο εκεί που δεν το περιμένει.
Γνωρίζεις βέβαια οτι ακόμη και μήνυση μπορείς να κανείς.

Αριάδνη, εχεις αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν το πουλι εχει κάποια μολυσματική ασθένεια και σου κολλήσουν κι αλλα;
Άκου λοιπόν τι σου προτείνω να κανείς ή μάλλον οχι, θα σου στείλω σε πμ τι θεωρώ οτι μπορεί να γίνει, διότι αν ο εκτροφέας μας διαβάζει όντως, να του έρθει απο εκεί που δεν το περιμένει.
Γνωρίζεις βέβαια οτι ακόμη και μήνυση μπορείς να κανείς.

Δεν νομιζω να διαβαζει.. αλλα και να το κανει δεν λεμε κατι που δεν ισχυει.. Φταιει.. και εγω φταιω που δεν ελεξα το πουλι πριν το παρω. Τον εμπιστευτηκα.

Ειμαι σε σκεψη τωρα. Αν θα το κρατησω ή αν το παρω πισω. Μου ειπε πως θα μου δωσει αλλο και αυτου θα του βγαλει τα φτερς και θα ειναι μια χαρα μετα απο ενα μηνα.

Το πιο σωστο ΓΙΑ ΜΕΝΑ ειναι να το παω πισω. Το πιο σωστο για το πουλακι ομως; Ειναι οντος λυση να βγουν τα φτερα; αν χρειαζεται κατι περισσοτερο θα ασχοληθει μαζι του;

Δεν έχω πολύ καλή οπτική της εικόνας και ίσως κάνω λάθος, αλλά μήπως τα σπυράκια που λες οτι έχει πίσω στην ουρά του είναι ο ουροπηγιος αδένας; Αν ναί τότε τα "σπυράκια" δεν πρέπει να σε ανησυχούν καθώς αυτός ο αδένας περιέχει με απλά λόγια το λίπος με το οποίο το πουλί αδιαβροχοποιεί τα φτερά του. Θα πρέπει να ανησυχήσεις μόνο στην περίπτωση που ο αδένας αυτός είναι πολύ πρησμένος, πράγμα που εγώ δεν μπορώ να διακρίνω από την φωτογραφία...

Δεν με ανησυχουν τοσο τα σπυρακια αλλα η ζημια στις φτερουγες. Δεν ξερω αν μπορω να το βοηθησω.

Δεν με ανησυχουν τοσο τα σπυρακια αλλα η ζημια στις φτερουγες. Δεν ξερω αν μπορω να το βοηθησω.

Οι φτερούγες δεν φαίνονται να έχουν μόνιμη ζημιά. Τα φτερά ξαναβγαίνουν εύκολα μην αγχώνεσαι γι'αυτά.

Το πιο σωστο ΓΙΑ ΜΕΝΑ ειναι να το παω πισω. Το πιο σωστο για το πουλακι ομως; Ειναι οντος λυση να βγουν τα φτερα; αν χρειαζεται κατι περισσοτερο θα ασχοληθει μαζι του;
Πολύ σωστές απορίες και διλήμματα Αριάδνη μου... απολύτως φυσιολογικό... Το σωστό είναι να το γυρίσεις πίσω.. αλλά αν το γυρίσεις πίσω μπορεί να μην έχει μέλλον, μπορεί να σου είπε πάλι ψέματα και να το κάνει κάτι άλλο.. Οπότε για μένα κράτα το. Κι γω το ίδιο θα έκανα!

Καλησπερα. Πηρα την αποφαση να το κρατησω. Ο λογος που το αποφασισα αυτο ειναι επειδη δεν ξερω πως θα του φερθει οταν του το επιστρεψω.
Το εχω βαλει σε μικρο κλουβι για να μην ταλαιπωρειται, του εβαλα βιταμινες στο νερο και τροφη. Σκεφτομαι τωρα. Μηπως καλυτερα να το εβαζα σε μεγαλο κλουβι για να γυμναζει τις φτερουγες του; Τι αλλα πρεπει να κανω για να βοηθησω την κατασταση;

Κι εγώ, αλλά θα προσπαθούσα να πάρω και τα λεφτά μου πίσω και τις απαντήσεις του εκτροφέα.
Συμφωνω μαζι σου.. Αλλα ολα ειναι θεμα ανθρωπου. Ναι τον εβαλα στην θεση του απο το τηλεφωνο και απολογηθηκε αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι καπως δυσκολα. Σκεφτηκα να βαλω φωτο του πουλιου στην ιστοσελιδα με τις αγοροπωλησεις ολων των πτηνων στην Κυπρο. Εκει τον γνωρισα. Να γραψω απο πανω "ποιος θα αγοραζε το συγκεκριμενο πουλι; Ή μαλλον ποιος εκτροφεας θα πουλουσε το συγκρκεκριμενο πουλακι;" Κι στην συνεχεια να ελεγα το ονομα του.

Σκεφτομαι τωρα. Μηπως καλυτερα να το εβαζα σε μεγαλο κλουβι για να γυμναζει τις φτερουγες του;
Όσο είναι έτσι καλύτερα μικρό κλουβί γιατό στο μεγάλο θα ταλαιπωρείτε και θα αδυνατίζει τον οργανισμό του καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια για τα πάντα που δεν το θέλουμε σε αυτή την περίπτωση

Συμφωνω με το Γιωργο. Μικρ κλουβακι, καλη διατροφη και ελπιζω να βρεις το κουραγιο να του βγαλεις τα φτερα. Οσο νωριτερα τοσο το καλυτερο, μικρο κλουβακι να βγουνε τα νεα και οταν αποκατασταθει το βαζεις σε μεγαλυτερο να εξασκηθει.

Συμφωνω με το Γιωργο. Μικρ κλουβακι, καλη διατροφη και ελπιζω να βρεις το κουραγιο να του βγαλεις τα φτερα. Οσο νωριτερα τοσο το καλυτερο, μικρο κλουβακι να βγουνε τα νεα και οταν αποκατασταθει το βαζεις σε μεγαλυτερο να εξασκηθει.

Οταν λεμε φτερα εννοουμε ολα και στις δυο φτερουγες; Ουρας;
Ενας απο τους λογους που ειμαι σε σκεψεις ειναι η συμπεριφορα της ροζελας μου μετα την αφαιρεση των φτερων για να κανω το τεστ Dna. Δαγκωνει και νομιζω οτι οταν με κοιτα με σκεφτεται στα καρβουνα επανω να γυριζω.
Δεν θελω να εχω την ιδια συμπεριφορα και απο αυτο το πουλακι.

Να πω την αληθεια ακομα δεν ειναι ξεκαθαρο τι ειναι τα σπυρια. Αλλα αν επρεπε τωρα πχ να βγαλω φτερα, αυτα θα ηταν της ουρας και τα σπασμενα της δεξιας φτερουγας.

Back