Ασθένειες Ζεμπρακι με σπασμενα φτερα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
πριν από κάποιες μέρες ένας φίλος που έχει κλούβα με παραδείσια μου χάρισε ένα ζευγάρι ζεμπράκια που όμως το θηλυκό ήταν σε κακά χάλια γιατί όπως μου είπε το ζούληξε πολύ για να το πιάσει: το αποτέλεσμα; σπασμένο πόδι το οποίο έσερνε και φουσκωμένα φτερά που δε μπορούσε να πετάξει καλά και αυτό μου έλεγε ότι και το φτερό δεν είναι και πολύ καλά, μετά από 2-3 μέρες το θηλυκό άρχισε να βογκάει επί 7-8 ώρες με κατάληξη ότι ψόφισε, το αρσενικό ήταν και αυτό μαζεμένο και ξύνονταν μανιωδώς όλη μέρα και τσιμπούσε την πλάτη του, πήγα πήρα σκόνη αποπαρασίτωσης και έβαλα, μετά από μια βδομάδα ήταν καλά και τώρα είναι πολύ ζωηρό αλλά χωρίς ταίρι δυστυχώς,

έτσι μήπως το ζούληξε για να το πιάσει και να σου το δώσει γι' αυτό έσπασαν τα φτερά και στο δικό σου; Μήπως πρέπει να το πας πίσω και να απαιτήσεις να σου το αντικαταστήσει μιας και το αγόρασες;
Δεν ειναι κριμα αν το αντικαταστησει να μεινει αβοηθητο; Και αυτο ψυχουλα ειναι. Και εμενα μου δωσανε ενα ξεπουπουλιασμενο απο παπαγαλακια θηλυκο ζεβρακι με γαγγραινα στο δακτυλο ομως το εκανα καλα και τωρα ειναι μητερα 3 αρσενικων.Αφου καποιοι ανεγκεφαλοι(ηπιος χαρακτηρισμος)δεν τα προσεχουν πρεπει οσοι εχουμε μυαλο να τα περιποιηθουμε εμεις και να μην τα αφησουμε αβοηθητα. Γνωμη μου...

πριν από κάποιες μέρες ένας φίλος που έχει κλούβα με παραδείσια μου χάρισε ένα ζευγάρι ζεμπράκια που όμως το θηλυκό ήταν σε κακά χάλια γιατί όπως μου είπε το ζούληξε πολύ για να το πιάσει: το αποτέλεσμα; σπασμένο πόδι το οποίο έσερνε και φουσκωμένα φτερά που δε μπορούσε να πετάξει καλά και αυτό μου έλεγε ότι και το φτερό δεν είναι και πολύ καλά, μετά από 2-3 μέρες το θηλυκό άρχισε να βογκάει επί 7-8 ώρες με κατάληξη ότι ψόφισε, το αρσενικό ήταν και αυτό μαζεμένο και ξύνονταν μανιωδώς όλη μέρα και τσιμπούσε την πλάτη του, πήγα πήρα σκόνη αποπαρασίτωσης και έβαλα, μετά από μια βδομάδα ήταν καλά και τώρα είναι πολύ ζωηρό αλλά χωρίς ταίρι δυστυχώς,

Δεν βλέπω να τα έχει και πολύ μεράκι ο φίλος σου, απορώ γιατί τα ταλαιπωρεί διατηρώντας τα.

Δεν ειναι κριμα αν το αντικαταστησει να μεινει αβοηθητο;

Εκτός αυτου έχει περάσει και κάτι παραπάνω απο ένας μήνας. Τι να λέμε τώρα πια για επιστροφές...

Γεια σας. Τωρα το ειδα.
Ημουν μπροστα οταν το επιασε στα χερια του για να το βαλει στο κλουβι. Μια χαρα το επιασε.
Οσο αφορα την δικη σου ιστορια, για να επαθε ετσι ζημια το πουλι δεν θελω να φανταστω πως το αρπαξε. Ασε που νομιζω πως ετσι ηταν και για να δικαιολογηθει σου ειπε πως απο το πιασιμο επαθε ετσι και θα γινει καλα.

Το πουλακι δεν το πηρα πισω ενω αυτος μου ειπε να το κανω. Δεν ξερω τι θα εκανε οταν θα του το επερνα οποτε το κρατησα.

Ειμαστε στην φαση που βγαινουν τα φτερα. Το αποτελεσμα θα το δω οταν θα μπει σε μεγαλο κλουβι. Εκει ειδα και το προβλημα.

Back