Αναπαραγωγή Ζευγάρι πρωτάρικα καναρίνια μαλώνουν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης larys
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

larys

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2008
Μηνύματα
1.783
Πόλη
Σιδηρόκαστρο
εβαλα για ζευγαρωμα 2 πρωταρικα καναρινια. Οπως πρωταρης ειμαι και γω. Τα εβαλα πριν 15 μερες περιπου. Αυτα ομως μαλωνανε η εμενα μου φενωτανε ετσι. Ο αρσενικος δεν την αφηνε να τον κοντεψη. Ανοιγε το στομα του και την κινηγουσε. Εχθες σκευτηκα να τα χωρησω. Μολις πηρα τον πετνο απο το κλουβι αρχησαν να φωναζη το ενα το αλλο. Τα λυπηθηκα και τα εβαλα παλι μαζι.σημερα που μπηκα στο στρατοπεδο με πηρε η γυναικα μου και μου ειπε οτι για μιση ωρα περιπου η μελα επερνε ωιταμινες απ του πετνου το στομα. Τη γινετε;
 
  • Like
Αντιδράσεις: aggel
Οι τσακωμοί είναι ένα από τα αρχικά στάδια του ζευγαρώματος μερικές φορές.
Το ότι την ταίζει πάει να πεί ότι τα βρήκαν και ταίριαξαν. Είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Βάλε της νήμα και φωλιά και υπομονή.
Φιλικά,
 
Άφησε τα όπως είναι, μαζί. Θα τα βρουν, αρκεί να είναι έτοιμα για ζευγάρωμα. Πυρωμένα δηλαδή. Και εμένα ένα ζευγάρι μάλωνε συνέχεια κ έλεγα δεν πρόκειται να ζευγαρώσουν. Κι όμως ζευγάρωσαν και έβγαλαν 5 μικρά. Οπότε άσε να περάσει λίγος χρόνος κ όλα θα γίνουν.
 
  • Like
Αντιδράσεις: larys
Larys ακουσε τις συμβουλες του γιωργου και του τασσου, να ξερεις δεν ειναι καλα να τα αλλαζεις πολυ. Διλαδι να τα βαζεις μαζι η να τα χωριζεις, να αλλαζεις την τοποθεσια του κλουβιου και παει λεγοντας. αφησε οπως ειναι και ολα καλα θα πανε.

τονι
 
  • Like
Αντιδράσεις: larys
φιλοι σας ευχαρηστω ολους.σημερα με πηρε η γυνεκα μου τηλ το πρωι και μου ειπε οτι ο πετνος την ανεβηκε. Οταν γιρησα στο σπιτι αυτη προσπαθουσε να κανη φωλια. Μαλον δεν ειχε καταλαβη πως γινετε. Εβαλα λιγο βαμβακι στην φωλια και την επεσα για υπνο. Κατα της 7 που ξυπνησα η φωλια ηταν σχεδων ετοιμη και ακομη εβαζε βαμβακι. Και παλι ευχαριστω.
 
όχι βαμβάκι φίλε, μόνο νήμα ή τρίχα. Εχω ακούσει κάτι ασχημο για το βαμβάκι. Στο βαμβάκι είναι πολύ πιθανό να μπλέκονται τα πόδια των μικρών και καποιος μου είπε ότι είχε βάλει βαμβάκι κ ένα μικρό έπιασε το ποδι του στο βαμβάκι, πήγε να βγει απο την φωλιά, κρεμάστηκε ανάποδα κ έσπασε το ποδαράκι του. Κ μετά μεγάλωνε βέβαια κανονικά αλλά συνέχεια στο πάτωμα του κλουβιού καθόταν, δεν μπορούσε να σταθεί σε κλαδάκι. Οπότε προτείνω να το αποφύγεις.
 
Καλή επιτυχία να έχεις Λαρις! Με το καλό να δεις και σύντομα πουλάκια!

Θα σου πρότεινα να ακούσεις τις συμβουλές του Τασσου σχετικά με το βαμβάκι στη φωλιά! Να προσέχεις γιατί από υπερβολικό ενθουσιασμό μπορεί να συμβούν μικροατυχήματα με δυσάρεστες συνέπειες. Μην πειράξεις τώρα τίποτα στην φωλιά... Να ξέρεις απλά οτι στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές συσκευασίες για νήμα φωλιάς. Την επόμενη φορά προτίμησε να πάρεις κάποια έτοιμη αντί για βαμβάκι.

Αν έκανες αρκετό καιρό πρίν την κατάλληλη προετοιμασία στο ζευγάρι σου, σύντομα θα απολαύσεις τους καρπούς των κόπων σου!
 
και τωρα παλι απογοητευθηκα. Ειμαστε στο τεταρτο αυγο αλλα. Παρολο που απο κατω ειδα πως ο πετνος ειναι φουσκομενος το ιδιο και η μελα, το ειπα σε κατι φιλους πως δεν κελεειδαη το ερσενικο και οτι πριν 10 μερες περιπου απ το ζευγαρωμα αλαζε πουπουλα. Μου ειπαν πως μαλον ολα τα αυγα θα ειναι αδεια. Εσεις τη λετε;
 
Μόνο η οωσκόπηση μπορεί να σου πει αν είναι άδεια ή όχι τα αυγά φίλε μου. Ποτέ δεν ξέρεις. Το ότι δεν κελαηδάει πάντως τώρα που είναι σε ζευγάρι είναι απολύτως φυσιολογικό. Μην απογοητεύεσαι από αυτά που ακούς και έχε υπομονή (γιατί θα ακούσεις πολλά από πολλούς "γνώστες"). Αν έχεις κάνει σωστή προετοιμασία δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Περίμενε μερικές μέρες ακόμη (6-7 μέρες από την πρώτη μέρα που κάθησε η κανάρα) και κάνε οωσκόπηση για να σου λυθεί η απορία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: larys
καλησπερα σ'ολους. Ειναι αληθεια οτι οταν αλαζη χρωμα το αυγο στα καναρινια σημενη οτι εχει μεσα αμβριο;
 
Lary το αυγό δεν αλλάζει χρώμα.
Απλά όταν είναι άσπορο, όταν το βάλεις κοντά σε πηγή φωτός, το διαπερνά το φώς, σαν διαφάνεια ας πούμε, και σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται και ο κρόκος του αυγού αν το κουνήσεις ελαφρά.
Όταν είναι γονιμοποιημένο το αυγό, φαίνονται μικρά αιμοφόρα αγγεία, ή σκουραίνει και γίνεται αδιαφανές.
Φιλικά,
 
  • Like
Αντιδράσεις: larys
μετα την οωσκοπηση που εκανα... Τζιφος η δουλεια. Δεν εχει τιποτα μεσα. Τωρα τη κανω; Χαλαω την φωλια και παμε για αλλο ζευγαρωμα;
 
Την ωοσκοπηση την κανεις απο την πεμπτη-εκτη μερα κλωσσιματος,τοτε θ ακαταλαβεις, εσυ περιμενες στην τριτη μερα να δεις πουλι. Αστα οπως ειναι μην πειραζει ςτιποτα, μετα απο 6 μερες κλωσσιματος μπορεις να καταλαβεις τι γινεται...
 
Χρηστος Ανεστη σε ολους και χρονια πολα. Κατερινα την ωοσκοπηση την εκανα στην 7 μερα.
 
Χρηστος Ανεστη και χρονια πολα σε ολους. Κατερινα τη ωοσκοπηση την ακανα την 7 μερα. Και μια αλλη ερωτηση. Αληθεια ειναι οτι το καναβουρι παχενη το καναρινη και δεν κελαηδαει;
 
Back
Top