Αναπαραγωγή Ζευγάρωμα καναρινιών πατέρα με κόρη ή αδέλφια μεταξύ τους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stav
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stav

PB Member
Εγγραφή
20 Ιουν 2006
Μηνύματα
154
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Θα ηθελα να μ' ενημερωσεται εαν μπορουμε να ζευγαρωσουμε(καναρινια) που να ειναι πατερας με κορη 'η δυο
αδελφια.
Ευχαριστω
 
οσο γνωριζω απο διαβαζμα και ομιλιες μου με εκτροφεα μπορουμε να ζευγαροσουμε μανα - γοιο και πατερα - κορη για δυο γενιες.

αλλα περιμενε τη θα σου πουν και ποιο εμπιροι.

τονι
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Σ' ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Πληροφοριακα δεν εχω σκοπο να κανω κατι τετοιο, απλως εχω μια
διαφωνια με καποιον "ειδικο" "επαγγελματια" που ισχυριζεται οτι δεν υπαρχει προβλημα.
 
Το ζευγάρωμα αδελφών οδηγεί σε γεννετικά προβλήματα,
μεγάλη θνησιμότητα και εκφυλισμό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Ζευγαρωματα γονεων με παιδια στα ορτυκια εδωσαν αναπειρα παιδια.
Το ιδιο πιθανον θα συμβει και με τα καναρινια η με αλλα αγριοπουλια.
Η γνωμη μου ειναι Σταυρο να μην το επιχειρισεις.
VassilisT
 
Ολες οι ρατσες του κοσμου σε ολα τα ζωα (ειτε σκυλια ειτε πουλια ειτε αγελαδες κτλ)για να σταθεροποιησουν οι εκτροφεις τα επιθυμητα χαρακτηρηστικα(χρωμα, μεγεθος, συμπεριφορα, παραγωγη γαλακτος και αλα)κατεφυγαν καποιες φορες στην αιμομικτικη αναπαραγωγη, αλλα και στην γραμμικη(οχι πρωτου βαθμου συγγενεια αλλα 2ου και 3ου βαθμου δηλ ξαδερφια παππου με εγγονι και παει λεγοντας). Με αυτους τους τροπους σταθεροποιησανε τα χαρακτηρηστικα που ζητουσαν και τα βρισκανε μονο στην συγκεκριμενη οικογενεια ζωων. Μαζι ομως με τα κληρονομικα πρωτερηματα αναποφευκτα ζευγαρωναν και τα εκαστοτε ελλατωματα, μη αντοχη σε αρρωστιες, δυσπλασιες(ανωμαλιες στην δομη του ζωου, κτλ). Οι εκτροφεις ειναι γνωστες της γενετικης ξερανε και πως να απομονωσουν κακα χαρακτηριστικα και να τα εξαλειψουν, με πολλη δουλεια και μελετη και χρονο και πολλα ζευγαρωματα ακομα και με εισαγωγη καινουριου γενετικου υλικου στην εκτροφη τους. Δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα της αιμομιξιας αλλα πρεπει να γνωριζουμε μερικα πραγματα πανω στην γενετικη και να πραττουμε οταν ξερουμε τις συνεπειες που μπορει να μας επιφυλασσει κατι τετοιο.
 
Ειχαμε διαβάσει σχετικό θέμα παλαιότερα αλλά δε μπορώ να το βρω. Υπήρχε σχετική ανάλυση για το θέμα, με αναφορές στη γενετική.
 
Συμφωνώ απόλυτα με τους παραπάνω μια φορά που ρώτησα ενα pet shopa μου είπε οτι δεν γίνεται γιατί θα υπάρχει πρόβλημα αναπηρίας. Και φυσικά δεν θα το έκανα ποτέ.
 
εγω ζευγαρωσα πατερα με κορη αφου μου ειχε πει ο κ. Μακης οτι δεν υπαρχει προβλημα και το ενα πουλακι που βγηκε ειναι υγιεστατο. και περιμενω κι αλλα
 
Η προσωπική μου άποψη, αφ' ότου διάβασα τα παραπάνω ήδη δημοσιευμένα θέματα του φόρουμ είναι ότι οι έμπειροι εκτροφείς μπορούν να προβούν σε αιμομιξία για τη βελτίωση της ράτσας, όταν θέλουν να επιτύχουν ορισμένα χαρακτηριστικά. Για εμάς τους αρχάριους θα ήταν προτιμότερο να μην κάνουμε πειράματα γενετικής.
 
Back
Top