Γενικά Ζητάω τις συμβουλές σας για την καρδερίνα μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zaxos345
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γαϊδουράγκαθο από τη φύση. Στην Κρήτη στα ψηλά βουνά σίγουρα θα βρεις χωρίς φυτοφάρμακο.
Σουπιοκόκαλο έχουν τα πετ ή βάζεις από σουπιά αφού το βράσεις για 15΄και το αφήσεις 2 μέρες να στεγνώσει.

Άμμο εγώ χρησιμοποιώ της bogena (πλαστική συσκευασία) συσκευασμένη ( 5€) για τροφή και απλή για τον πάτο του κλουβιού.

Για το ζευγάρωμα καρδερίνας αν ψάξεις στο φορουμ Αναπαραγωγή - Νεοσσοί Ιθαγενών Πουλιών στο Καρδερίνες - Ιθαγενή, Ευρωπαϊκά, Υβρίδια PB θα δεις διάφορα άρθρα για το πως είναι η φωλιά και το κλουβί (μικρολεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά)
 
Γαιδουραγκαθο φιλε μου θα βρεις απο τη φυση και καλο θα ειναι να μην ειναι πολυ χλωρο, να εχει παρει δηλαδη να ξεραινεται, οσο για την αμμο που σου ειπαν τα παιδια πιο πανω ειναι αμμος βρωσιμη και λεγεται και grit, περιεχει τριμματα οστρακων και ασβεστιο.
 
Διάβασε εδώ σχετικά με την άμμο γκρίτ.

Σουπιοκόκκαλο μπορείς να βρείς σε όλα τα πέτ σόπ, ακόμα και σε οργανωμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Σπόρους γαιδουροάγκαθου περιέχει η συσκευασμένη τροφή για καρδερίνες. Επίσης μπορείς να την βρείς χύμα σε καλά πετ σόπ, αρκέι να ξέρεις να βάλεις την σωστή αναλογία και να ελέγξεις να είναι καλής ποιότητας και όχι ληγμένοι.
Αν μενεις σε εξοχή, μπορείς να συλλέξεις γαυδουροάγκαθα και θα ξεδιαλλέξεις τους σπόρους, αλλά πρόκειτε για μια κουραστική διαδικασία και δεν ξερω αν αξιζει τον κόπο!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδιά μένω αναυδος με την ασχετοσύνη μου, σας ευχαριστώ πολύ, θα προσπαθήσω να τα βρώ και να τα δοκιμάσω. Προφανώς θα χρειαστεί το πουλί κάποια περίοδο να προσαρμοστεί στις καινούριες διατροφικές συνήθειες.
Ξέρει κάποιος να μου πεί το προσδόκιμο ζωής αυτών των πουλιών;
 
Οπως μπορείς να διαβάσεις και εδώ https://petbirds.gr/article/european-goldfinch-carduelis-carduelis/ το προσδόκιμο ζωής τους στην φύση κυμαίνεται από 8- 10 χρόνια. Στην αιχμαλωσία εξαρτάται απο τη περιποίηση που έχουν και απο τις συνθήκες διαμονής και διατροφής τους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Οπως μπορείς να διαβάσεις και εδώ Καρδερίνα Carduelis Carduelis το προσδόκιμο ζωής τους στην φύση κυμαίνεται από 8- 10 χρόνια. Στην αιχμαλωσία εξαρτάται απο τη περιποίηση που έχουν και απο τις συνθήκες διαμονής και διατροφής τους.
Ευχαριστώ Georgina, σήμερα πήγα για ψώνια, τα πήρα όλα εκτός της αμμου που το ξέχασα. Επίσης προέβην και σε μια διαδικασία απολύμανσης του χώρου διαμονής. Ευχαριστώ όλους σας για τις πολύτιμες συμβουλές. Τώρα αναμονή για το επόμενο εγχείρημα, της αναπαραγωγής, φιλικά Γιάννης
 
Δεν ξέρω εάν αναφέρθηκε στα προηγούμενα μηνύματα, ωστόσο καλό είναι όταν ξεκινάς με την εκτροφή καρδερίνας, να θυμάσαι ότι ξεκινάς και μια προσωπική άσκηση συνεχούς ενημέρωσης στην οποία πρέπει να διαθέτεις αρκετή υπομονή. Πολλά πράγματα δεν θα πάνε όπως ακριβώς τα έχεις προγραμματίσει, καθώς μαζί με τα πουλιά θα μαθαίνεις και εσύ. Αν μπορείς να μαθαίνεις και να υπομένεις η καρδερίνα θα στο ανταποδώσει με το παραπάνω...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Φιλε απο την κρητη.

Καταρχας ειναι αρσενικο.

Θα πας στο pet shop θα παρεις αναμεικτο ετσι το λεμε εμεις. (αν δεν εχεις παρει ακομα). Ειναι η γνωστη τροφη που τρωνε και τα καναρινια. Παρε καμια βιταμινη κοκκινη θα σου πρωτεινα μαζι με λιγο νιζερ και ανακατεψε το, το νιζερ αρεσει στα γαρδελια ετσι θα παρει και χρωματακι κοκκινο. Παμε στο κυριο πιατο.
υπαρχουν κατι παστελακια η μπαστουνακια οπως τα λενε με διαφορες γευσεις.
υπαρχει μια καλη μαρκα μην παρεις οτι να ναι γιατι δεν θα το φαει. Μετα λιγο μαρουλακι, αντιδι, συκο, καρπουζι, μηλο, αχλαδι γενικα φρουτα ειναι οτι πρεπει.

Και μια τελευταια συμβουλη απο οτι ειδα στης φωτογραφιες παρε ενα μεγαλυτερο κλουβι...

Αυτα...
 
Οπως μπορείς να διαβάσεις και εδώ Καρδερίνα Carduelis Carduelis το προσδόκιμο ζωής τους στην φύση κυμαίνεται από 8- 10 χρόνια. Στην αιχμαλωσία εξαρτάται απο τη περιποίηση που έχουν και απο τις συνθήκες διαμονής και διατροφής τους.
Καπου εκει εγω αυτα που εχω τα εχω πανω απο 5ετια.
 
Να προσθέσω ότι καλό θα είναι να προτιμάς συσκευασμένες τροφές επώνυμων εταιρειών που βγάζουν για καρδερίνες όπως και αυγοτροφή. Οι χύμα μπορεί να έχουν παράσιτα (ακάρεα ψείρες ), κάτι που οφείλεται στον τρόπο φύλαξης των τροφών στα πετ σοπ, ενώ η βιταμίνη κόκκινη χ'υμα του ευρώ συνήθως είναι χρώμα με ε΄δη ζαχαροπλαστικής (γευστική αλλά όχι υγειηνή)

Επιπλέον πάντα στην τροφή να προσθέτεις μίγμα βασιλικού - θυμαριού - ρίγανης. Ειδικά η ρίγανη προλαμβάνει κοκκιδιάσεις αρώστεια που οι καρδερίνες είναι επιρεπείς. Δίνεται σε κλαράκια φρέσκα ή αποξηραμένα αρκεί να μην έχουν ραντιστεί με φυτοφάρμακα. Εγώ δίνω αποξηραμένα από κατάστημα οικολογικής καλιέργειας.

Τέλος να δίνεις φρέσκα φρουτα καθημερινά (μήλο και αγγούρι) και πρασινάδα ( σέλερι, σπανάκι ΟΧΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ) πολύ καλά πλυμένα.
 
Back
Top