Video Ζωντανή μετάδοση ενός θαλασσαετού που κλωσσά στην φωλιά του

Ναι έγραψε σήμερα ο υπεύθυνος ότι ίσως λόγω της θερμοκρασίας και της φωλιάς που έχει κοπριά που "βράζει" και της γενικότερης καλοκαιρίας, δεν χρειάζεται τόσο συνεχές κλώσσημα. Για να δούμε...

Τωρα παλι δεν είναι εκεί. Βέβαια το μεσημέρι που κλωσσαγε, έβρεχε, οποτε ίσως και να είναι έτσι όπως τα είπε ο υπεύθυνος. Αλλά το αυγό δεν θα έπρεπε να εχει ήδη εκκολαφθεί;

Τωρα παλι δεν είναι εκεί. Βέβαια το μεσημέρι που κλωσσαγε, έβρεχε, οποτε ίσως και να είναι έτσι όπως τα είπε ο υπεύθυνος. Αλλά το αυγό δεν θα έπρεπε να εχει ήδη εκκολαφθεί;
Γραφτηκε οτι καποιος ειδικος στα πτηνα εδωσε την πληροφορια οτι υπαρχουν ακομα ελπιδες καθυστερημενης εκκολαψης.. Οποτε αναμενουμε!

Επισης σε κάποια σχόλια που διάβασα, θεωρούν οτι ο αρσενικός πηγαίνει στη φωλιά και οτι η θηλυκια ειναι απούσα. Ήδη πάντως περνά ο καιρός για την εκκόλαψη.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά δεν πήγε καλά. Ο ένας νεοσσός που εκκολάφτηκε πέθανε λίγων ημερών, ενώ το δεύτερο αυγό δεν έσκασε.
Αν και έχουν περάσει 53-54 μέρες και θα έπρεπε αν ήταν εντάξει να γεννηθεί στις 35, το ζευγάρι επιμένει με έναν δραματικό τρόπο να το ζεσταίνει.
Είναι λυπηρό.
Οι επιστήμονες λένε πως αποκλείεται να εκκολαφτεί πλέον, ήδη μάλλον το αυγό έχει χάσει και σε βάρος-όγκος απ' όσο καταλαβαίνουν.
Δεν ξέρουμε πότε θα το πάρουν απόφαση να το εγκαταλείψουν, θα δούμε... κρίμα ☹
Χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις, από απλή παρατήρηση, έχω την εντύπωση πως η φετινή φωλιά είχε μεγαλύτερο βάθος από την περσινή, δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε ρόλο στα γεγονότα.

Κρίμα... ☹ Δεν υπάρχει περίπτωση να το παρατήσουν και να προχωρήσουν σε επόμενη γέννα;

Δεν υπάρχει περίπτωση να το παρατήσουν και να προχωρήσουν σε επόμενη γέννα;
Μπα δεν νομίζω, γεννούν μία φορά τον χρόνο και είναι αδύνατον να κλωσσήσουν στις θερμές μέρες που έρχονται. Δυστυχώς ☹

Και όμως παρόλο που δεν υπάρχει καμία ελπίδα, το κλωσσούν ακόμα το αυγό...
Πάντως εδώ θα δούμε το μεγάλο χασμουρητό :)
13055495_10209481577062173_6692742110602539175_n.jpg

Η αλήθεια ειναι οτι έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις σε αυτο το είδος αετού, που έχουν κάνει δεύτερη γέννα, αλλά αφού εχει καταστραφεί η φωλιά η τα αυγά πολυ σύντομα απο την πρώτη, κι εφόσον η εποχή δεν εχει προχωρήσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φυσικά δεν μιλάμε για κάτι τετοιο πλέον.

Εδώ οι μάγκες ήταν πιο τυχεροί και έχουν μεγαλωσει
https://dukefarms.org/eaglecam

Καλή τους χώνεψη...η φύση ενίοτε ειναι άκομψη ή εμείς θελουμε να δηλώνουμε λεπτεπιλεπτοι.
Πάω τωρα να κανω το κλούβιο αυγό της κανάρας μου τηγανητό και το πεθαμένο νεοσσό θα τον κρατήσω για το βράδυ 😉

Δυστυχώς η μία ατυχία διαδέχεται την άλλη στην ζωή των θαυμαστών φίλων μας.
Έκαναν δύο αυγά, εκκολάφθηκε το ένα, ο νεοσσός πέθανε στις πρώτες μέρες.
Το δεύτερο το κλωσσούσαν μήνες απαρηγόρητοι, τίποτα.
Τώρα κατέρρευσε μέρος της υπέροχης φωλιάς τους, που παίρνει χρόνια για να κτιστεί.
Μάλλον έχει δημιουργηθεί υπόστρωμα υγρό λιπασματώδες και βάρυνε έτι περαιτέρω.
Μεγάλη ζημιά, τι να πει κανείς...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209741112990409&set=gm.1228287113878641&type=3&theater
13344759_10209741112990409_2034174607040389424_n.jpg

Back