Γενικά τι διατροφή έχεις ακολουθήσει όλο αυτό το διάστημα;
Από την αρχή που τα έχω τα δίνω την ειδική τροφή για κοκατίλ μάρκας Vitacraft, που είναι 2 ειδών, και τα πάω εναλλάξ. Επίσης, τα βάζω στο κλουβάκι κάθε μέρα λίγο σγουρή σαλάτα πράσινη, που τους αρέσει πολύ, και λίγο μπρόκολο, συχνά δίνω και μήλα, πορτοκάλι, καρότο, κλπ. Αν δω ότι δεν το τρώνε, ή έφαγαν και δεν τους ενδιαφέρει πια, το αφαιρώ από το κλουβάκι πριν χαλάσει. Επίσης, νερό εμφιαλωμένο αλλάζω 2 φορές την ημέρα, όπως και το χαρτί Α4 που τους στρώνω μέσα στο κλουβάκι. Συνήθως αυτά τα κάνω το πρωί και το βράδυ πριν πάνε για ύπνο. Όλα έχουν από 1 σουπιοκόκκαλο και από 1 πέτρα ασβέστη στα κλουβιά τους. Μία φορά το μήνα κάνω γενική καθαριότητα στα κλουβιά, πλένω τα πάντα με καυτό νερό και ξύδι, τα στεγνώνω (και τα παιχνίδια τους), τα τακτοποιώ και μπαίνουν ξανά μέσα τα μωρά μου.
Επίσης, συχνά τα βάζω σουσάμι, λίγα ψιλοκομμένα καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, κλπ. μέσα σε μικρά χάρτινα κουτιά μαζί με παιχνίδια καινούρια, ώστε να παίζουν και να ανακαλύπτουν τροφή, όπως κάνουν και στη φύση. Και πάλι, το καθένα επιλέγει τι του αρέσει και το μασουλάει. Κάθε μήνα για 5 μέρες βάζω 5 σταγόνες σε 100 μλ βιταμίνες και στα 3. Συχνά βάζω στην Κούκι και στον Φίγκο μέσα στην τροφή ξηρά βότανα από εκείνα τα 3 που μου είπατε για τσάι. Τα τρώνε μία χαρά και μάλλον για αυτό η Κούκι παραμένει υγιείς. Το ίδιο το τσάι δεν τους άρεσε και πολύ, ομολογώ… Αυτά περί διατροφής σε γενικές γραμμές.
Να έχεις στο σπίτι υγρό ασβέστιο να προσθέσεις λίγο στο νερό τους μόλις δεις το πρώτο αυγό. Επίσης βάζε της λίγο ωμό σουσάμι στους σπόρους. Όχι πολλή γιατί είναι παχυντικό.
Το υγρό ασβέστιο από πού το παίρνω; Φαρμακείο; Εφόσο υπάρχει σουπιοκόκκαλο και πέτρα ασβεστίου, είναι απαραίτητο το υγρό ασβέστιο;
Για την φωλιά έχεις δώσει κάποια χορταράκια ξερά; Μπορείς να δώσεις λίγα από αυτά που τρώνε τα κουνέλια.
Ακόμα δεν τα έχω δώσει τίποτε για την φωλιά. Μπορώ να τους πάρω πριονίδι ή είναι καλύτερα τα ξερά χορταράκια;
Όταν με το καλό αρχίσει να κλωσσάει μόνιμα, θα κόψεις την αυγοτροφή για να μην παχύνει και θα την ξανά αρχίσεις καθημερινά μόλις δεις τον πρώτο νεοσσό.
Το αν θα δυσκολευτεί δεν το γνωρίζω, ελπίζω πως όχι αφού είναι στην κοιλιά της. Της έχεις δώσει καθόλου υγρές βιταμίνες στον νερό;
Βιταμίνες, όπως προανέφερα, πάντα 1 φορά το μήνα για 5 μέρες σε όλα τους.
Τι λες, Μαρία; Είμαι καλή μαμά για αρχάρια; )
Σε ευχαριστώ θερμά και αναμένω σχόλια! )