Παιδιά, καλησπέρα!
Εχω πολλά νέα να σας πω σήμερα. Λοπόν, μετά το χαμό του λατρεμένου μας Ρίκο και αφού πενθήσαμε και συνεχίζουμε να τον πενθούμε, αποφασίσαμε να πάρουμε και άλλο πουλάκι στην οικογένεια. Στις αγγελίες τύχαμε έναν Αλεξανδρινό περίπου 3 ετών και με πολύ καλή ανατροφή (τον Ρόκο). Την ημέρα που πήγαμε να τον πάρουμε στη Θεσσαλονίκη είδαμε και άλλη μία αγγελία ότι δίνανε ένα αρσενικό ημιάγριο κοκατίλ. Περιττό να σας πω πως πήραμε και τα 2 τελικά. Και τότε, αφού ήρθαμε σπίτι και τα συστήσαμε στα άλλα 2 μας κοκατιλάκια (Χάρη και Κούκι) είδαμε την τεράστια διαφορά: τελικά και τα 2 δικά μας είναι κορίτσια! Ο Figo (όπως τον ονόμασε ο φοιτητής που μας τον έδωσε) είναι πραγματικό ταλέντο στο να κορτάρει τις κυρίες και έκανε αμέσως τα κονέ του με το Κούκι, έστησε τα φτερά του, τραγούδισε, σφύριξε, βάδισε μπρος-πίσω, μπήκε στο κλουβί του Κούκι και έμεινε εκεί έως και σήμερα. Ολη μέρα μαζί να παίζουν, να τραγουδά ο Figo και ο Κούκι να σκύβει, όπως κάνουν τα θυλικά και να ξύνουν ο ένας το τσουλούφι του άλλου. Σοκαριστήκαμε λίγο, καθώς τον καινούριο αρσενικό τον πήραμε για το Χάρη, αλλά ο Χάρης/η Χάρης μάλλον – καμία σημασία δεν του δίνει! Και σήμερα έχουμε μεγάλο δήλημμα: να αφήσουμε μαζί τον Figo με την Κούκι να είναι ζευγάρι ή όχι; Γιατί η Κούκι έχει έναν όγκο στην κοιλιά, αν θυμάστε από τις φωτό, και φοβόμαστε μην πάθει τίποτε όταν πάει να κάνει αυγουλάκια, μη μας πεθάνει στη γέννα. Από την άλλη, η Χάρη δεν δίνει καμία σημασία στο νέο αρσενικό και παίζει να μην ζευγαρώσει και καθόλου, αφού μεγάλωσε μαζί μας από μωρό και θεωρεί εμάς το κοπάδι της. Προς ώρας σήμερα τα χωρίσαμε σε ξεχωριστά κλουβάκια, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε σύντομα να δούμε με ποιόν θα κάνει ζευγάρι ο αρσενικός μας τραγουδίσταρος ο Figo. Η Κούκι στεναχωρήθηκε πολύ και έκανε ώρα να ηρεμήσει, όπως και εκείνος, βέβαια. Τι συνβουλέυετε εσείς να κάνουμε;
Και εάν γνωρίζετε κάτι για τους Αλεξανδρινούς (διατροφή, τα όχι και τα πρέπει, κλπ.) να μας μάθετε και εμάς, καθώς γνωρίζουμε μόνο τα βασικά και όσα προλάβαμε να διαβάσουμε αυτές τις ημέρες στο ίντερνετ.
Ο Νίκος, ο σύντροφός μου είναι ξετρελαμένος με το Ρόκο, εγώ πάλι φόβάμαι λίγο όταν βλέπω να μικραίνουν οι κόρες των ματιών του, αν και μου ανεβαίνει στον ώμο για να κάνει βόλτα μέσα στο σπίτι.
Α, και ένα τελευταίο: του Ρόκο τα φτερά τα έκοψε ο πρώην ιδιοκτήτης. Πόσο θα κάνουν να μεγαλώσουν;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας!