Αναπαραγωγή Η ζαχαρένια μου άρχισε να επισκέπτεται την φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos_sk

PB Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2016
Μηνύματα
405
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλημερα! Εχει 2 εβδομαδες περιπου που τους εβαλα τη φωλια (εσωτερικη-καλαθακι) και διπλα νημα για να την γεμισουν. Αλλα δυστυχως δεν εμπαιναν. Χθες κατα τυχη διαβαζω σε ενα βιβλιο που εχω για παραδεισια οτι τα ζεμπρακια πολλες δεν την χτιζουν και πρεπει εμεις να κανουμε το αρχικο σχεδιο της φωλιας. Ετσι και γω το ιδιο απογευμα βαζω μεσα νημα, φευγω για προπονηση και το βραδυ που επιστρεφω τρομαξα γιατι δεν τα εβρισκα. Ξαφνικα βλεπω ενα κεφαλι να πεταγεται μεσα απο τη φωλια! Ετσι λοιπον ειμαι πολυ χαρουμενος. Επειδη θα ειναι η 1η μου αναπαραγωγη θα ηθελα απο τους γνωστες μερικες συμβουλές. Τα αρθρα ολα τα εχω διαβασει και τα εχω κανει και αρχειο σε ντοσσιε για να μπορω να τα συμβουλευομαι και οταν δεν υπαρχει ιντερνετ! Ευχαριστω!
 
Καλημέρα Πάνο! Πολύ ενθαρρυντικά και ευχάριστα τα νέα σας! Εύχομαι το ζευγάρι σου να ξεκινήσει την προσπάθεια του και όλα να πάνε κατ'ευχήν! Καλή συνέχεια!
 
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να θέσω ένα ερώτημα σε γνώστες από αυτά τα πουλιά. Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το συγκεκριμένο είδος κοιμάται και σε φωλιές, χωρίς να είναι σε αναπαραγωγική φάση σώνει και ντε. Είναι έτσι; Το ρωτώ διότι αν πράγματι είναι έτσι όπως τα έχω ακούσει, τότε δεν είναι κι απαραίτητο ότι τα συγκεκριμένα πουλάκια πάνε για αναπαραγωγή τώρα κοντά.
 
Τελικα η κυρια πριν 3 μερες ξεκινησε να μ κανει αυγα και σημερα εκανε το 3ο. Αλλα μου φαινεται που την περισσοτερη ωρα της ημερας ειναι εξω και κλωσσα γι αυτην ο αρσενικος!

Στην αρχη δεν τα καταλαβα γιατι εμοιαζαν σαν κομματια βαμβακι
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
γεια σας! Σε περιπτωση που η ζεμπρινα σταματησει να κλωσσα μπορω να χρησιμοποιησω καναρα κλωσσα και μετα αφου σκασουν οι νεοσσοι να τους τα επιστρεψω;
 
γεια σας! Σε περιπτωση που η ζεμπρινα σταματησει να κλωσσα μπορω να χρησιμοποιησω καναρα κλωσσα και μετα αφου σκασουν οι νεοσσοι να τους τα επιστρεψω;

Όχι διότι ίσως να μην τα δεχτούν και να τα πετάξουν έξω με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέφτοντας απο ύψος. Αν στο ζευγάρι δεν έχει γίνει καλή διατροφική προετοιμασία κι είναι και άπειρο οι πρώτες φορές έχουν καμιά φορά άδοξη κατάληξη. Υπόψιν ότι αν ξεκινήσουν να γεννούν θα το κάνουν μέχρι τελικής πτώσης. Και θα πρέπει να ξέρεις απο πριν τι θα τα κάνεις τα πουλάκια.
 
το προβλημα μου ηταν οτι απο χθες το μεσημερι μεχρι την ωρα που δημοσιευσα το ποστ δεν ειχε κατσει
 
Back
Top