Φροντίδα Η ζωή στην μεγάλη κλούβα

kostantakis

PB Member
Εγγραφή
17 Δεκ 2011
Μηνύματα
723
Πόλη
Ηράκλειο
Όμορφες φώτο σε HD από τον μεγάλο χώρο που τους έχω δώσει!

AVIARY 4.20 X 1.50 X 2.20 Heraklion Crete



DSC09654.jpg


DSC09656.jpg


DSC09661.jpg


DSC09663.jpg


DSC09703.jpg




DSC09704.jpg


DSC09710.jpg




DSC09739.jpg



υβρίδιο!

DSC09748.jpg
 
Όλα στην τρίχα Άλεξ. Μπράβο!
Μόνο το υβρίδιο μου φαίνεται ότι έχει πρόβλημα στα πατουσάκια...
 
Αλεξ. όπως τ' "άφησα". :)

Να τα χαίρεσαι!
 
Πράγματι όμορφες οι φωτό Αλέξανδρε. Καθαρός, φωτεινός χώρος, όμορφα πουλάκια! Μπράβο!
 
αλεξανδρε ειναι ολα πανεμορφα δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο εσενα με αυτα που εχω δει να φτιαχνεις
να τα χαιρεσαι φιλε
 
Δεν εχω να πω κατι! Καθε φορα καθομαι και χαζευω αυτες τις πανεμορφες φωτο! Τυχερα πουλακια! Μπραβο σου Αλεξανδρε! :D

Off topic: Τη θηκη που εβαλες το μπροκολο απο που την πηρες; Συγγνωμη για το οφ τοπικ!
 
Να 'στε καλά κοπέλια! Ευχαριστώ πολύ !

Αλίκη πουλάνε στα πετ σοπ τέτοιες θήκες σιδερένιες και πλαστικές! Την συγκεκριμένη σιδερένια την είχε επάνω ένα κλουβί που μου έδωσε ένας γνωστός!

Πάντως να προτιμήσεις πλαστική ! :)
 
μην ξαναπώ πόσο τέλεια είναι και τι ωραία πετάγματα που έχουν χώρο! σκόρδα. Να ρωτήσω τι τους έχεις βάλει πανσέδες είναι αυτά τα μπλε;
 
Ψεύτικα λουλούδια είναι Μαράκι! Μου τα έδωσε η γυναίκα να τα βάλω μέσα για ντεκόρ... και είπα να μην τσι χαλάσω χατήρι! 😀
 
Τσουκνίδα (Urtica Dioica) στης Καρδερίνες εκτροφής μου!


Η τσουκνίδα είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, C, E, & B1, B2, B3, B5. Επίσης καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φολικού οξέος, κάλιου, μαγγάνιου, μαγνήσιου, φωσφόρου, σελήνιου και ψευδάργυρου!

Οι αιμοστατικές της ιδιότητες την κάνουν να είναι "top" (μαζί με Γαιδουράγκαθο) για της πληγές του οργανισμού των πουλιών από τα κοκκίδια!

Σύμφωνα με λεγόμενα έμπειρου φίλου οι Καρδερίνες προτιμούν την τσουκνίδα από Ιανουάριο εώς και τα τέλη Μαρτίου (ιδιαίτερα στο τέλος που είναι ελαφρός μαραμένη) και επιλέγουν συνήθως τους πρασινοκίτρινους σπόρους στην επάνω μεριά των βλαστών !

*Τα πουλιά δεν ενοχλούνται από τον κνησμό που προκαλούν σε εμάς!
* Αν κάποια στιγμή αγγίξετε τσουκνίδες με γυμνά χέρια ένα άλλο χόρτο της ελληνικής φύσης μπορεί να σας βοηθήσει για την αντιμετώπιση του κνησμού και είναι τα φύλλα της μολόχας. Τρίψτε τα φύλλα και θα νιώσετε καλύτερα!


Πάμε να δούμε αποδοχή από της Καρδερίνες και Καναρίνια μου!


DSC00058.jpg


DSC00060.jpg


DSC00061.jpg


DSC00062.jpg


DSC00063.jpg


DSC00077.jpg



Πηγή : Εκτροφή Καρδερίνας: Τσουκνίδα (Urtica Dioica) σήμερα (15-12-2013) στης Καρδερίνες εκτροφής μου!
 
Όντως, την τσουκνίδα την τσακίζουν.
 
Αλσίνη - Στελλάρια σήμερα σε όλα τα πουλιά !

Μια τσάντα μας κρατούσε εχτές στην συγκέντρωση που είχαμε στον ΠΟΚ Ηρακλείου ο Ανδρέας ΠΟΚ Α-046 ( @adreas ) !

proxy


proxy
proxy




proxy


proxy


proxy


proxy



Αλσίνη - Στελλάρια

Media1.jpeg


Το αγριόχορτο αυτό είναι η καλύτερη πρασινάδα που μπορούμε να δώσουμε στα κανάρια μας. Όση και να φάνε δεν τα πειράζει. Ταίζοντας τους κάναρους μας αλσήνη, με πολλά μπουμπούκια την άνοιξη, τους δυναμώνουμε και κελαδούνε καλύτερα. Ειδικά για την αναπαραγωγή είναι θαυματουργή. Δίνοντας στην κανάρα που κλωσσά κάθε μέρα αλσήνη, εξασφαλίζουμε πως δεν θα διακόψη το κλώσσημα. Δίνοντάς της από την μέρα που θα βγούν τα καναράκια της αλσήνη, με όσο μπορούμε περισσότερα μπουμπουκάκια, εξασφαλίζουμε πως δεν θα διακόψη το τάισμά τους. Το πρώτο πράγμα που τρώνε μόνα τους τα καναράκια μόλις πετάξουνε απ τη φωλιά, είναι τα μπουμπουκάκια και τα φύλλα της αλσήνης (αν βέβαια έχουμε αλσήνη κρεμασμένη μέσα στο κλουβί της αναπαραγωγής).
Αλσήνη μπορούμε να ταίζουμε άφοβα όλο τον χειμώνα και με τα μεγαλύτερα ακόμα κρύα.
Τέλος η κανάρα αν έχει μισοξεραμένη αλσήνη, την προτιμά για το χτίσημο της φωληάς της. Για ντύσιο της φωληάς της δεύτερης γέννας είναι άφθαστη. Αν ταϊζετε στην πρώτη γέννα αλσήνη, μην πετάτε τα περισσεύματα. Στρώνετε μ αυτά κυκλικά τις φωληές της δεύτερης γέννας. Ω που να σας χρειαστούνε, η αλσήνη στεγνώνει κι έτσι έχετε φωληές πολύ κατάλληλες. Η κανάρα που συνήθως χαλά κάθε άλλη ετοιμασμένη φωληά, πετόντας ό,τι έχετε βάλη μέσα και ντύνοντάς την από την αρχή, την δέχεται ευχαρίστως. Της δίνετε τότε λίγη τρίχα κα ντύνοντάς την μ αυτή με ελαφρή στρώση την τελειώνει. Έτσι ντυμένη η φωληά γίνεται δροσερή και δεν ευνοεί την ανάπτυξη της ψείρας.
Η αλσήνη, που το επιστημονικό της όνομα είναι Stellaria, φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, τον χειμώνα και μέχρι τον Ιούλιο. Παρ' όλο που είναι πολύ κοινό αγριόχορτο, αφού την άνοιξη την βρίσκει κανείς ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους τη Αθήνας, στους λάκκους των δένδρων στα πεζοδρόμια, όχι μόνο λίγοι την γνωρίζουν εδώ αλλά και δεν της έχουμε νεοελληνικό όνομα. Στην αρχαιότητα την λέγανε "αλσήνη" κι επειδή δεν χρησιμεύει σε τίποτε άλλο παρά μόνο σαν τροφή των ωδικών πουλιώ οι Νεοέλληνες δεν τις έδωσαν όνομα. Γερμανικά λέγεται Vogelmiereκαι Αγγλικά White pimpernel. Οι Γάλλοι την λένε Mouron και είναι από τα ελάχιστα πράγματα που πουλάνε ακόμη στους δρόμους του Παρισιού με τα καροτσάκια διαλαλόντας την τραγουδιστά "Du mouron pour les petits oiseaux" (μουρόν για τα μικρά πουλιά) όπως στην Αθήνα διαλαλούνε τραγουδιστά το καστανόχωμα.
Η αλσήν λοιπόν είναι ένα αγριόχορτο που έχει συνήθως μια κεντρική ρίζα από την οποία ξεκινάνε πολλά μικρά κοτσανάκια, γύρω γύρω, έτσι ώστε όπως την βλέπουμε κάτω μοιάζει συνήθως σαν πιάτο. Τα κοτσανάκια αυτά ακουμπάνε στη γη και μονο τα παρακλάδια και οι άκρες τους είναι σηκωμένες. Σε όλο τους το μάκρος, τα κοτσανάκια έχουν μικρά και λεπτά φυλλαράκια και οι σηκωμένες προς τα επάνω άκρες τους και τα παρακλάδια τους καταλήγουνε σε μπουμπουκάκια. Τα μπουμπουκάκια αυτά οταν ανθίζουν βγάζουν μικρά άσπρα λουλούδια.
Ανάλογα με το χώμα όπου είναι φυτρωμένη η αλσήνη, είναι ανοικτή πράσινη ή σκουρώτερη. Και τα κοτσανάκια της αν είναι φυτρωμένη σε στεγνό χώμα γίνονται καφεδιά. Σε στεγνό χώμα βγαίνει μικρή. Σε κατάλληλο αφράτο χώμα, θεριεύει και τότε χάνει το στρογγυλό της σχήμα και ψηλώνει.
Ελπίζω μ αυτή την περιγραφή θα την γνωρίσετε εύκολα γιατί δεν ξέρω άλλα αγριόχορτα να της μοιάζουν. Όταν την γνωρίσετε βλέποντάς την φυτρωμένη σε ξερό χώμα, δηλαδή με το στρογγυλό της χαρακτηριστικό σχήμα μετά θα την ξεχωρίζετε εύκολα σε ότι σχήμα κι αν τη βρείτε

του συγγραφέα Κώστα Παππά !

πηγή : Εκτροφή Καρδερίνας: Συγκέντρωση ΠΟΚ 22-1-2014
 
Βασίλη... όταν κάποιος κάνει 250 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα για να παραβρεθεί σε συγκέντρωση του συλλόγου μας, τότε μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε την αγάπη του για το ευγενές αυτό hobbie μας!
... Και το έχει κάνει αρκετές φορές τους 2-3 τελευταίους μήνες!

Δεν θα ξεχάσω με τίποτα με τι καιρικές συνθήκες ταξίδεψε οδικώς μόνος του από την Σητεία για να προλάβει το σεμινάριο με τον Κ. Κώστα Σμυρλή πριν 1.5 μήνα!


Άξιος και δυνατός εκτροφέας!
 
Μου τα λέει... Μου τα λέει.

Τελικά ήρθε το θηρίο.

Ο Ανδρέας είναι απο τους καλύτερος εκτροφείς καρδερίνας και είμαστε πολύ τυχεροί που είναι στην παρέα μας.
 
μήπως αυτό το κομμάτι για την αλσίνη, να περνούσε και στα άρθρα για την διατροφή; Είναι πολύ ενδιαφέρον
 
Back
Top