Αναπαραγωγή Η θηλυκιά τσιμπάει το νεοσσό

Ράνια.. Με το χέρι στην καρδιά, λυπάμαι πολύ.. Ειλικρινά!
σίγουρα θα βρούμε μέσα στο θέμα σου πολλά να συζητήσουμε.. Κάποια να δεχτούμε και άλλα να διαγράψουμε! αυτό που εσύ όμως πρέπει να κάνεις είναι να το ξεπεράσεις σιγά-σιγά, να ασχοληθείς με το ζευγάρι σου όμορφα,ήρεμακαι σωστά! Για το υπογραμμισμένο, πρέπει να βρεις λίγο χρονο και να διαβάσεις άρθρα σχετικά με την αναπαραγωγή,την διατροφή και την συντήρηση των καναρινιών μας.
πρέπει οπωσδήποτε να απολυμάνεις κλουβί και εξοπλισμό, να αφήσεις το ζευγάρι σου να καλμάρει για λίγες μέρες, να βρουν τον εαυτό τους και μετά.. Να σαι σίγουρη πως θα βρουν και τον δρόμο τους.
για μένα,ως Δημήτρης,τα πιο σημαντικά λόγια σου τα επισυνάπτω πιο κάτω.. Διαβάσε τα με προσοχή,Ράνια μου, γιατί μέσα από τις λέξεις αυτές των κοριτσιών.. Αισθάνομαι πως θα βρεις τον δρόμο σου..
(πάντα στη διάθεσή σου)
Βγάζεις φωλιά και νήμα για 2-3 μέρες, και πριν προχωρήσεις σε νέα προσπάθεια πρέπει να δεις τι έφταιξε για όλα αυτά. Η όλη συμπεριφορά και όλη η ωοτοκία της θηλυκιάς όπως είπε και η Παναγιώτα δεν είναι φυσιολογική. Κάτι την ενοχλεί. Ψείρες; Ενόχληση από σένα; Βρες την αιτία, και μετά προχώρησε σε 2η προσπάθεια!
Μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς με ιδιαίτερα αναπτυγμένο ένστικτο και έχω διαβάσει περιστατικά, ελάχιστα βέβαια όπου εγκαταλειφθηκε νεοσσος απο τους γονεις του λόγω ασθένειας. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, απλά αποδεχόμαστε το μοιραίο. Αντίθετα, την ενοχληση που προκαλούμε στο ζευγάρι κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής μπορούμε να τη διορθώσουμε. Ας κρατήσουμε λοιπόν από αυτό το θέμα ότι τα πτηνα μας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής χρειάζονται απόλυτη ηρεμία. Εμείς ας φροντίσουμε τη σίτιση τους και την καθαριότητα τους και στο τέλος θα καμαρώσουμε το αποτέλεσμα.
 
Κάθε μέρα πρωί μεσημέρι βράδυ αυγό. Παιδιά πήγα σε ένα pet shop κ έτυχε να ξέρει ο τύπος κ μ είπε απ τη φώτο πως δε φταίει η διατροφή κ μάλλον είναι φραξη του εντέρου. Προσπαθώ να ανεβασω φωτο (είμαι άσχετη!):D

20160421_094234.webp
 
Υπερβολικό και υπερβολική ενόχληση στο ζευγάρι... Μια φορά την ημέρα βραστό αυγό είναι μια χαρά! Αν 3 φορές την ημέρα έβαζες και έβγαζες το χέρι σου για να βάλεις αυγό καταλαβαίνω γιατί παράτησαν το μικρό. Δε σε μαλώνω αλλά μερικές φορές απ την υπερβολική μας αγάπη έχουμε αντίθετα αποτελέσματα απ αυτά που θέλουμε...
 
Μου είναι αδύνατο να στείλω τις φώτο κ θέλω οπωσδήποτε να τις δειτε.🙁. Μπήκα κ στο email αλλά τίποτα,
 
Υπερβολικό και υπερβολική ενόχληση στο ζευγάρι... Μια φορά την ημέρα βραστό αυγό είναι μια χαρά! Αν 3 φορές την ημέρα έβαζες και έβγαζες το χέρι σου για να βάλεις αυγό καταλαβαίνω γιατί παράτησαν το μικρό. Δε σε μαλώνω αλλά μερικές φορές απ την υπερβολική μας αγάπη έχουμε αντίθετα αποτελέσματα απ αυτά που θέλουμε...
Παιδιά κι εγώ 2-3 φορες την ημέρα ελέγχω το φαγητό τους και συμπληρώνω αν χρειαστεί. Μονο που το κανω σε εξωτερικές ταΐστρες. Να υπενθυμίσω οτι η θηλυκια το τσιμπαγε το πουλάκι, δεν το ήθελε δλδ.
 
Μου είναι αδύνατο να στείλω τις φώτο κ θέλω οπωσδήποτε να τις δειτε.🙁. Μπήκα κ στο email αλλά τίποτα,
Θα το δει ο @Stavros και θα απαντήσει.
έβαζες και έβγαζες το χέρι σου για να βάλεις αυγό
Αλίκη αυτό σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταματήσει να υπάρχει σαν εκτροφική εργασία...
Πάντα θα κινούμαστε έξω από το χώρο κυριαρχίας των πουλιών
Όπως σωστά γράφηκε
το κανω σε εξωτερικές ταΐστρες.
 
Μου είναι αδύνατο να στείλω τις φώτο κ θέλω οπωσδήποτε να τις δειτε.🙁. Μπήκα κ στο email αλλά τίποτα,
μπορείς να περάσεις τις φωτό από το κινητό στον υπολογιστή σου, μετά επιλέγεις ''ανοιγμα με microsoft office picture manager'', πάνω πάνω επιλέγεις ''εικόνα'', εν συνεχεία ''συμπίεση εικόνων'', εν συνεχεία ''για ιστοσελίδες'' , αποθηκεύεις και είναι έτοιμες για να τις ανεβάσεις στο φόρουμ..
 
Συγνωμη αυτός ο νεοσσος είναι ήταν πέντε ημερών. Εκει που όλα πήγαιναν καλα, ξαφνικά η μαμά σταμάτησε να κάθεται στη φωλιά κ ο μικρός πέθανε. Ήταν ταισμενος. Στην κοιλιά του είχε αυτό το εξόγκωμα. Αναρωτιέμαι αν κάτι είχε ο νεοσσος κ τον άφησε ο μαμα
 
Το ξεχωριστο θεμα με το νεοσσο και τις φωτο συγχωνευθηκε εδω για οσους παρακολουθουσαν το θεμα.
 
.. Βρε παιδιά,όποιος ειλικρινά γνωρίζει τι ''κρύβουν'' οι φωτό της Ράνιας και αν εκεί οφείλεται η εγκατάλειψη του μικρου απ τη μαμα, καταθέστε το σας παρακαλω! Και η Ράνια,ως νέο μέλος θα καταλάβει τι έφταιξε.. Θα ξεπεράσει πιο ομαλά αυτό που έζησε και σαφέστατα θα μάθει.. Θα προσέχει, για το μέλλον.
και μαζί της θα μάθουμε και μεις..
 
Ναι υπάρχει grit σε ξεχωριστό δοχειο και σουπιοκοκκαλο.

Επειδή δεν έχω ξαναδεί νεοσσος από κοντά είναι φυσιολογικό αυτό?

Αυτό που βλέπετε ήταν συμπαγές κ πολύ σκληρό.
 
Υπάρχει άμμος οστράκων στο κλουβί; Είτε σαν πρόσθετο, είτε σαν υλικό καθαριότητας;
..ωχ, κατάλαβα! Μη μου πείτε πως αυτός ο όγκος στην κοιλίτσα του μικρού, κε Γερολυμάτο, είναι όστρακα ή άμμος; Το έχετε ξαναπει στην παρέα αν θυμάμαι καλά ''να απομακρύνουμε τα όστρακα από την διατροφή των καναρινιών όσο υπάρχουν νεοσσοί στο χώρο''..
 
Ο κυριος Μακης ρωτα μαλλον γι αυτο:
Η περίοδος της ωοτοκίας είναι μια περίοδος ιδιαιτέρων αναγκών ασβεστίου για τα θηλυκά πουλιά και η κατανάλωση της «άμμου» είναι κάποιες φορές κι’ εδώ υπερβολική. Μάλιστα, ισως απο κεκτημένη ταχύτητα, ίσως απο κάποια ανάγκη ή εσωτερική παρόρμηση οι γονείς ταϊζουν ποσότητες άμμου τα μικρά με πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Εχουν βρεθεί νεκροί νεοσσοί με πρισμένη κοιλιά (αδυναμία κένωσης)και με γεμάτο το στομάχι από έναν πολτό άμμου και τροφής.

https://community.petbirds.gr/threads/Χρειάζονται-το-grit-τα-καναρίνια-και-γιατί.22787/
 
Λέτε να φταίει αυτο, τελικά; Δεν έπρεπε να τους βάζω γκριτ? Έχει ξαναδεί κανείς νεοσσο έτσι;
 
Back
Top