κρατησε τα μεσα και βαλε τα αρσενικα μαζι και τα θυληκα σε αλλη κλουβα αστα να ηρεμησουν να δυναμωσου ν και μετα... Το μετα βεβαια μετα απο τρεις μηνες θα πρεπει να δεις τι θα κανεις με τα μικρα πρεπει α βρεις αναδοχους ωστε να αποφυγεις τις αιμομιξιεςΕνταξει.Αυριο θα τα πεταξω μαζι με τη φωλια και θα χωρισω το ζευγαρι. Μια απορια:μπορουν να μετακινηθουν σε εξωτερικο χωρο, προφυλαγμενα εννοειται απο ρευματα και αρπακτικα, ή λογω του κρυου δεν γινεται; Εχω δυο μεγαλες ζευγαρωστρες εξω, στην ντουλαπα που εχω φτιαξει για τα υπολοιπα κλουβια. Σκεφτομουν να βαλω το καθενα απο τα ζεβρακια σε δικη του ζευγαρωστρα, γιατι λογω της αναπαραγωγης δεν καταφερα να τα μετακινησω μεχρι τωρα σε μεγαλο κλουβι οπου θα μπορουνε να πετανε, και ξερω οτι ενα ευρυχωρο κλουβι ειναι κατι το οποιο χρειαζονται τα συγκεκριμενα πουλια
το καλυτερο ετσι οι γονεις θα καλυπτουν και τις αναγκες τους αν προκυψουν... Οποτε ειναι ευκαιρια να τα δυναμωσεις.. Τροφουλα παρλαμεντο και πρασινα... καμια πολυβιταμινη ειναι αναγκαια να στρωσου φτερωμα και οταν κοκκινησουν οι μυτουλες εντελως τοτε θα σαι ετοιμη για τις επιλογες σου... Οτα δεις τα πρωτα λουλουδια αμυγδαλιαςΚαλησπερα! Τελικα χωρισα τα ζεβρακια σε 2 ζευγαρωστρες, αναλογα με το φυλο, οπως μου ειπατε. Τις τελευταιες μερες ο μικρουλης προσπαθει συνεχως να μιμηθει το "τραγουδι" του πατερα του, χωρις μεγαλη επιτυχια μπορω να πω.. Εχει πολυ πλακα!
Καλησπερα Νικο! Καπου μεσα στο φορουμ, ειχα ξαναδιαβασει οτι η τροφη καναρινιων ειναι εξισου καλη για τα παραδεισια (το ειχε γραψει καποιο μελος, ισως ησουν εσυ, δεν θυμαμαι) και το ειχα δοκιμασει. Τα πουλια μου δυστυχως δεν την πλησιαζαν καν, οποτε συνεχισα να τους βαζω ως κυριως τροφη παπαγαλινη αλλα και συμπληρωματικα βορι ή κεχρι.Ειρήνη τι τροφή τους δίνεις; Παπαγαλίνη; Όλοι θεωρούν ότι η παπαγαλίνη είναι η καλύτερη τροφή για ζεβράκια, αλλά στη πράξη έχω δει ότι τη τροφή για καναρίνια τη προτιμούν πολύ περισσότερο
Γιαννη, ειναι σε διαφορετικους χωρους του δωματιου τα κλουβια, δεν υπαρχει οπτικη επαφη μεταξυ των πουλιωνΒλέπονται τα κλουβιά μεταξύ τους; Αν ναι βάλε ένα διαχωριστικό και θα ηρεμήσουν τα πράγματα...
τσιμπιουνται; η απλα παιζουν και κυνηγαει το ενα το αλλο; Ειναι υπερκινητικα πουλια γενικοτερα.. Τι τα ταιζεις; Μη ξεχνας ειναι χειμωνας συντηριση σπορους και κανα φρουτακι αραια κ που... μηπως δινεις βιταμινες κ αυγο; Τα δικα μου τα χω χωριστα 2 μηνες τωρα και ειναι ηρεμα χωρις να λειπουν τα κυνηγητα κ τα παιχνιδια αλλα μεχρι εκει δεν αλληλοσκοτωνονταιΠερίεργο πάντως μου φαίνεται που τσακώνονται τα ομόφυλα. Είναι έντονοι οι καυγάδες Ειρήνη; Φοβάσαι μην τραυματιστούν;
μπανακι τα βαζεις ετσι; γιατι αυτα τρελαινονται μαυτο και ασχολουνται με το πτερωμα ωρεςτσιμπιουνται; η απλα παιζουν και κυνηγαει το ενα το αλλο; Ειναι υπερκινητικα πουλια γενικοτερα.. Τι τα ταιζεις; Μη ξεχνας ειναι χειμωνας συντηριση σπορους και κανα φρουτακι αραια κ που... μηπως δινεις βιταμινες κ αυγο; Τα δικα μου τα χω χωριστα 2 μηνες τωρα και ειναι ηρεμα χωρις να λειπουν τα κυνηγητα κ τα παιχνιδια αλλα μεχρι εκει δεν αλληλοσκοτωνονται
Αφού οι τσακωμοί είναι τόσο έντονοι, θεωρώ πως πρέπει με κάποιο τρόπο να τα χωρίσεις.. Αν βάλεις τα αδέλφια μαζί στο ίδιο κλουβί θα μαλώνουν;
Ναι όντως σωστά... Τότε η λύση είναι ατομικά μεγάλα κλουβάκια για το καθένα.. Δυστυχώς!Δεν εχω ιδεα..Απ' οτι ειπε η Μαρια παντως, οι τσακωμοι μεταξυ γονιων καξ μικρων πιθανο ειναι να συμβαινουν λογω του ανταγωνισμου μεταπαρεμπιπτόντως ειναι αντιθετου φυλου, δεν θα μου αρχισουν τα ζευγαρωματα; Εξαιτιας της σεξουαλικης ωριμανσης των μικρων..Αυτο, ετσι οπως το αντιλαμβανομαι εγω τουλαχιστον, συνεπαγεται την επιθυμια για ζευγαρωμα, οποτε, αν βαλω τα αδερφια στο ιδιο κλουβι, τα οποια παρεμπι
Κι εγω κατι τετοιο καταλαβαινω.. Δεν εχω ομως ουτε 2 μεγαλα κλουβια περίσσια για να χωρισω τα πουλια, ουτε και το χωρο ωστε να εχω μεσα στο σπιτι 4 μεγαλα κλουβια για τα παραδεισια συν ενα του παπαγαλου 5..Ναι όντως σωστά... Τότε η λύση είναι ατομικά μεγάλα κλουβάκια για το καθένα.. Δυστυχώς!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας