Αναπαραγωγή Η πρώτη προσπάθεια αναπαραγωγής με Timbrado classico

Συνήθως γίνεται το αντίθετο μια και ο κρόκος είναι ευκολότερος για τα πουλιά.
Όπως και να χει.. ότι κι αν δίνουν.. είναι μια πλήρη πλούσια τροφή για τα μικρά.
 
17η ημέρα των νεοσσών.
Ο κάναρος αρχίζει να δείχνει σημάδια ότι είναι έτοιμος να ζευγαρώσει για 2η φορά, έχει αρχίσει να κελαηδάει και να ψιλοενοχλεί την κανάρα.
Τοποθέτησα 2η φωλιά στην μπροστινή πλευρά του κλουβιού και νήμα για φωλιά.
Προχώρησα και στον 2ο καθαρισμό της φωλιάς των νεοσσών και στον έλεγχο των δαχτυλιδιών, όλα πάνε καλά.

Μετά την τοποθέτηση της 2ης φωλιάς και του νήματος παρατήρησα ότι η κανάρα και ο κάναρος άρχισαν να κουβαλάνε λίγο-λίγο νήμα στην πλαινή φωλιά με τους νεοσσούς, αυτό με έκανε να αποφασίσω την μεταφορά της φωλιάς των νεοσσών στην μπροστινή πόρτα και την νέα φωλιά στην πλαινή πόρτα.

Μετά από αυτή την αλλαγή αντιμετώπισα την ''Ανταρσία των νεοσσών'', οι τύποι βγήκαν από την φωλιά τους και μετά απο μία γρήγορη βόλτα στο κλουβί κατέλαβαν την νέα φωλιά που βρίσκεται στην πλαινή πόρτα.

174.webp175.webp176.webp177.webp184.webp186.webp
 
Μετά από αυτή την αλλαγή αντιμετώπισα την ''Ανταρσία των νεοσσών'', οι τύποι βγήκαν από την φωλιά τους και μετά απο μία γρήγορη βόλτα στο κλουβί κατέλαβαν την νέα φωλιά που βρίσκεται στην πλαινή πόρτα.
😂
Δεν έχω λόγια!
 
Καλησπέρα Γιάννη! Μεγάλωσαν οι νεοσσοί! Ολόκληρα καναρίνια έγιναν! Και μπράβο σου για το ευρύχωρο και άνετο κλωβο που τους έχεις! Κουκλιά είναι! Καλές και δυναμωτικές πτήσεις να έχουν! 😉🙂👏👌
 
Η 2η γέννα προχωράει, σήμερα εμφανίστηκαν οι πρώτοι 3 νεοσσοί και κατά πάσα πιθανότητα περιμένω ακόμα ένα.
Στην ωοσκόπηση φάνηκε να έχουμε 4 ένσπορα και 1 άσπορο.

μερικές φωτογραφίες από τους νέους.
Image250.jpg
Image297.jpg
Image299.jpg
Image311.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα @ΙΩΑΝΝΗΣ@. Εύχομαι να σου ζήσουν τα μικρά και να είναι γερά και καλότυχα. Παρατηρώ ότι περιμετρικά της φωλιάς έχεις ράψει 2 ( ; ) δακτυλίδια. Παρατήρησες αν ασχολήθηκε με αυτά και άφησε τα μικρά στην ησυχία τους;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Stfns ,@Γιαννης17 ευχαριστώ πολύ.
Με τα ραμμένα δακτυλίδια δεν ασχολήθηκε κανείς, με τα δακτυλίδια που έβαλα στην πρώτη γέννα την 5η ημέρα ασχολήθηκε ο Κάναρος ο οποίος έκανε ''πιλότους'' δύο νεοσσούς και σε άλλους δύο έβγαλε τα δακτυλίδια μέσα στην φωλιά.
Ευτυχώς οι νεοσσοί δεν έπαθαν τίποτα, την 7η ημέρα έβαλα πάλι δαχτυλίδια και ο κάναρος ασχολήθηκε ελάχιστα χωρίς να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.
Για την κανάρα ήταν σαν να μήν υπήρχαν.
 
Καλησπέρα Γιάννη! Χάρηκα πολύ με τα χαρμόσυνα νέα! Επιτυχημένη και γόνιμη και η δεύτερη γέννα! Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια! Καλώς τα δέχτηκες και με το καλό να τα καμαρώσεις στο κλαρί!:)✌👌
 
Back
Top