Φροντίδα Η συμπεριφορα του Γιουτζι μου (ringneck)

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
:)
Kαλημερα παιδια!
Θα ηθελα να μοιραστω κατι μαζι σας και να μου πειτε την γνωμη σας.
Τωρα που ξεκινησα τα καλοκαιρινα δρομολογια στη δουλεια ειμαι μια εβδομαδα πρωινη-που σηκωνομαι στις 04:30 το πρωι και γυριζω 6 το απογευμα-και μια εβδομαδα βραδινη οπου φευγω απο το σπιτι γυρω στις 3 το απογευμα.
Οταν λοιπον ειμαι πρωι και επιστρεφω σπιτι, ο μικρος μου δινει ελαχιστη σημασια. Θα βγει απο το κλουβι του,θα ξεκινησει να δαγκωνει τα καγκελακια απο τα νευρα του(χωρις να ξερω γιατι) και μετα απο ωρα θα ερθει διπλα μου επιφυλακτηκα.
Οταν ομως ειμαι βραδυ-τον εχω παντα διπλα μου οταν κοιμομαστε-θα καθησει ησυχος το πρωι και θα κοιταζει απο την πλευρα μου να δει αν ξυπνησα, δεν θα φωναξει και με το που ξυπνησω και του ανοιξω για να βγει ερχεται αμεσως διπλα μου και πανω μου, ειναι πολυ ηρεμος και φιλικος.
Γιατι γινεται κατι τετοιο; Ποτε δεν ειναι μονος τις ωρες που λειπω, η μητερα μου τον προσεχει, τον βγαζει εξω και δεν στερειται κατι.🙄
 
Noμιζω πως εκνευριζεται απο την πολυωρη απουσια σου. Αν η μαμα σου ασχολουνταν περισσοτερο μαζι του και εννοω πιο ενεργητικα περα απο το να του δωσει φαγητο, ισως καποια ξεχωριστη λιχουδια η να του προκαλεσει το ενδιαφερον, να βγει απο το κλουβι για μια ωρα εστω, μπορει σε λιγο καιρο να μην τον πειραζει και τοσο οταν φευγεις.
 
Kαι ομως Ανεστη,του δινει μηλαρακι, τον βγαζει εξω απο το κλουβι και γενικα ασχολειται αρκετα μαζι του.
Παντως με εκπλησει που ενα μη εξημερωμενο πουλι εχει δεθει με εμενα!
Πιστευα πως θα ηταν πολυ δυσκολο και πραγματικα ειμαι χαρουμενη που εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο.
Τωρα οσον αφορα τις ωρες μου και ισχυει αυτο που μου ειπες-γιατι και εμενα αυτο μου περναει απο το μυαλο, οτι του λειπω-τοτε ευχομαι να συνηθισει.
 
:)
Δε μπορεις να φανταστεις ποσο μου αρεσει που ακουω κατι τετοιο απο καποιον πιο εμπειρο απο εμενα!
Αρα το θεμα ειναι να βρισκω τροπους να τον ησυχαζω και να του φευγουν τα νευρα το απογευμα οταν επιστρεφω σπιτι!
 
Μα αφου το πουλι πλεον ανεβαινει στο χερι σου, βγαινει εδω και πολυ καιρο εκτος κλουβιου, περιφερεται ανετα στο χωρο που ξερει, μιλαει και κυριως δεν σας φοβαται τοτε σιγουρα δεν ειναι "αγριο" αλλα εξημερωμενο. :) Το οτι δεν τον αγορασες εξημερωμενο δηλαδη μεγαλωμενο στο χερι δε σημαινει οτι δεν θα εξημερωθει ποτε επειδη δεν γεννηθηκε ετσι αλλα οτι χρειαζεται περισσοτερη δουλεια και υπομονη απο μερους σου και σαφως περισσοτερος χρονος για να φτασει στο σημειο ενος πουλιου που μεγαλωσε μονο με ανθρωπους.
Συγχαρητηρια που εφτασες ως εδω διοτι δεν ειναι ευκολο και ειδικα με αυτο το ειδος πιστευω εγω. 😉

Σαφως απο εδω και περα πρεπει να βρεις τροπους για να ελεγχεις τη συμπεριφορα που δεν σου αρεσει και να του δινεις επιλογη να αλλαζει αυτη τη συμπεριφορα κερδιζοντας κατι, ειτε αυτο ειναι καποια λιχουδια ειτε η προσοχη σου. (πολλες φορες το δευτερο ειναι πολυ πιο δυνατο "χαρτι" απο το πρωτο 😉.
 
:neutralΠροσπαθω καθε φορα να του δινω το μηλαρακι του η καινουργιες λιχουδιες αλλα δεν του περναει αμεσως. Θα το παρει,θα το φαει και θα συνεχισει το δαγκωμα μεχρι να ηρεμισει!
Θα του αγορασω καινουργια παιχνιδακια να του εχω εξω μηπως και ηρεμισει με αυτα! 🙄
 
Back
Top