Φροντίδα Θα καθισει ο Γιουτζι πανω μου; (ringneck)

Μπραβο σας... Με υπομονη και προσπαθεια και οι ρινγκνεκ μια χαρα πουλια ειναι, απλα ειναι παρεξηγημενα... Ανυπομονω να παρω
 
Μπραβο Ιωαννα! Και εγω πριν λιγο καιρο ηθελα ringneck αλλα κολλησα ασχημα με τα Lovebirds! Παντως εμενα μ αρεσουν σαν παπαγαλοι!
 
Εγω παντως ακομα πιστευω πως ειναι αξιολατρευτα πουλια κ οντως παρεξηγημενα!
Ο κυριος ηρθε κ κανονικα στο χερι μου,τον ανεβασα σκαλακι κ τον κατεβασα ξανα...
Τσαντιστηκε ομως καποια στιγμη κ μου εδωσε μια δυνατη, αλλα χαλαλι του!
 
Μπράβο Ιωάννα! Τέλεια τα πάτε. Για πουλί που δεν είναι ήμερο είναι τεράστια η πρόοδος που έχετε κάνει. Στις φωτό δε φαίνεται να σε φοβάται καθόλου. Και το δάγκωμα πιστεύω θα το κόψει σιγά σιγά. Και η Ζουζού μου τσαντίλα είναι, μη νομίζεις... Και ας είναι μεγαλωμένη στο χέρι. Μόνο χάδια στο κεφάλι θέλει. Ευτυχώς όμως δε δαγκώνει. Μόνο φοβερίζει αλλά ποιος τη φοβάται;(χι χι!)
 
Mακαρι να σταματησουμε να του κοβω τα φτερα γιατι στεναχωριεμαι που τον βλεπω να μη μπορει να πεταει!
 
Ολα καλα μεχρι τωρα με το Γιουτζακο μου...
Ανεβαινει στο χερι μου για να παρει το φαγητο του η να παιξει με οτιδηποτε κραταω, ανεβαινει στον ωμο μου για να κλεψει την μπουκια μου μεσα απο το στομα μου...🙄
Αλλα ακομα συνεχιζει να με δαγκωνει! Οταν τον βλεπω τσαντισμενο δεν το συζηταω, ουτε που πλησιαζω,τις προαλλες κομματι μου εκοψε! 😛
Πως θα το σταματησουμε αυτο; Και επισης, ποτε επιτελους θα ανεβει στο χερι μου περα απο την αρπαγη του φαγητου;!
Και κατι αλλο σημαντικο... Τα νυχια του ειναι λεπιδες! Εχτες καποιος τον τρομαξε και ηρθε στο προσωπο μου. Το αποτελεσμα ηταν να γεμισω αιματα απο τα νυχακια του!😱
 
Ιωαννα να σου πω την αληθεια δεν ξερω να σε βοηθησω για τα ερωτηματα σου αλλα σου αξιζει ενα μεγαλο μπραβο για την υπομονη σου που εξημερωσες τον Γιουτζι που μην ξεχναμε οτι ηταν ενα αγριο ρικνεκ.

Για τα νυχακια του βαλε ξυλινες πατηθρες αν δεν το χεις κανει ηδη.
 
Φωτη μου ξυλινες πατηθρες του εχω αλλα τα νυχια...
Ακομα και στο χερι μου που ανεβαινει εχει κανει μικρες γρατζουνιες. Δεν με ενοχλει βεβαια αλλα αν ερθει ξανα στο προσωπο μου την πατησα!
 
Γιατί δεν τον πηγαίνεις στον γιατρό να του τα κόψει λίγο; Έτσι κι αλλιώς αυτό χρειάζεται, γιατί ακόμη και με τις ξύλινες πατήθρες, η τριβή των νυχιών δεν είναι αυτή που θα ήταν στο φυσικό τους περιβάλλον. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, ο γιατρός θα πρέπει να ξέρει να τα κόψει σωστά, γιατί υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία στα νύχια μέχρι ένα σημείο!
 
Ναι Μαρια, αυτο το ξερω και γι'αυτο το λογο δεν του τα εχω κοψει εγω.
Αρα πρεπει να παμε στο γιατρο, ευκαιρια και για εξετασεις!
 
Ιωαννα χαιρομαι παρα πολυ με τις εξελιξεις! Εισαι αξιεπαινη! Ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις να ερθει πανω σου. Θεμα χρονου ειναι! Οντως πηγαινε τον στο γιατρο για τα νυχακια!
 
Ουτε και εγω δεν το πιστευα πως θα τα καταφερω μαζι του!
Θα προσπαθησω να τραβηξω φωτογραφια την ωρα που μου κλεβει το φαγητο...😀!
Τωρα για το γιατρο λιγο δυσκολο για την ωρα γιατι ξεκιναω παλι δουλεια..
 
Μπορει να μη θελουν κοψιμο τα νυχια αλλα απλα λιμαρισμα. Μπορει να σε βοηθησει καποιος απο το σπιτι σου; Εαν ναι το τυλιγετε καλα σε μια πετσετα για αν μη βλεπει τιποτα και βγαζεις εξω απο την πετσετα μονο τα ποδια και τα λιμαρεις λιγο με τη λιμα νυχιων.

Το δαγκωμα για να σταματησει Ιωαννα πρεπει να του βαζεις και ορια. Πρεπει να καταλαβει και την ιεραρχια του σπιτιου και οτι αυτος σαφεστατα δεν βρισκεται πανω απο εσενα.
Θα σου πω τα γνωστα... Να μην καθεται πανω απο το υψος το δικο σου (αφου εχει κομμενα φτερα πτησης νομιζω οτι μπορεις να το ελεγξεις αυτο), και να μην καθεται στα δαχτυλα αλλα στον καρπο του χεριου σου. Εαν και παλι συνεχιζει και δαγκωνει τοτε την ωρα που σκυβει να σε πιασει με το ραμφος στριφοργυρισε ελαφρα τον καρπο του χεριου σου οπου καθεται. Θα χασει ετσι την ισορροπια του και δεν θα δαγκωσει. Μπορεις επισης να κρατας το χερι σου κοντα στην κοιλια σου ωστε να μη μπορει αν σκυψει να δαγκωσει. Το πιθανοτερο αν κουνησεις το χερι σου, ειναι να φυγει απο το χερι σου. Αλλα τι προτιμας να καθεται πανω σου και να σε δαγκωνει η να καταλαβει οτι αν δαγκωνει δεν τον θελεις επανω σου; Επισης ενα αυστηρο "Μη" ειναι αρκετο. Εαν σε δαγκωσει να τον αφηνεις μετα 3 λεπτα με κλειστη πορτα μονο του στο δωματιο. Σιγα σιγα θα το σταματησει πιστευω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Το σκεφτηκα οτι μπορει Ανεστη να θελουν λιμαρισμα αλλα μου περασε απο το μυαλο οτι μπορει και να ηταν λαθος αυτο! Αφου ομως ειναι σωστο και γινεται τοτε αυτο θα γινει, βοηθεια εχω την θαρραλεα θεια που τον κραταει και για να του κοψω τα φτερα! Αλλα το λιμαρισμα πως θα πρεπει να γινει;
Τωρα οσων αφορα το δαγκωμα, δεν με δαγκωνει οταν ανεβαινει πανω μου αλλα αν τον πλησιασωκαι αυτο οχι με δυναμη. Μαλλον προσπαθει να μου δειξει οτι δεν θελει να τον αγγιζω.Βεβαια οταν εχει νευρα, εκει εχουμε σοβαρο προβλημα...
 
Ενα λουσιμο θα ηταν αποτελεσματικο ή θα ηταν λιγο απανθρωπο;
Ευχομαι να μην το εχεις κανει στα δικα σου πουλακια!😱
Δεν υπαρχει "τιμωρια"στα πουλια δεν ειναι παιδακι ουτε σκυλακι μην το ξεχναμε αυτο!
 
Back
Top